Het enige wat je moet doen, is het brood bedekken met iets om de warmte binnenin vast te houden. Je kunt het brood in een handdoek wikkelen om het warm te houden. Ook het gebruik van een waspapieren zak of aluminiumfoliepapier is helemaal prima.
We serveren ze in papieren bootjes - in de warmer met alleen de onderkant van de broodjes - bovenkanten in een zak in de warmer - en voegen de bovenkanten toe zodra we ze naar de slides verplaatsen voor service. Wij bewaren de onze in de warmer. Wikkel ze niet in, houd de warmer op zacht vochtig en temperatuur rond de 150 .
Gesneden en belegd brood, zoals sandwiches, kun je vers en fris houden door wat blaadjes sla tussen het beleg en het brood te leggen. Dat kan een blaadje kropsla zijn of wat fijngesneden reepjes ijsbergsla. Ook zeer dun gesneden schijfjes tomaat, komkommer of appel houden het brood mals en fris.
Tip 3: Gebruik deksels voor warmhoudplaten
Warmhoudplaten zijn perfect voor het warmhouden van vlees, vis en broodjes. Om ervoor te zorgen dat het eten niet uitdroogt, is het belangrijk om deksels te gebruiken. De deksels zorgen ervoor dat de warmte binnen blijft en dat het eten sappig blijft.
Wikkel warm eten in aluminiumfolie en een theedoek . Dit is geweldig voor bijvoorbeeld een geroosterde sandwich of quiches, omdat het lijkt op een geïsoleerde lunchbox of tas. 3. Gebruik een kruik of een warmtepack. Deze houden niet alleen je voeten warm op een koude avond, ze zijn ook perfect om je lunch warm te houden.
Zachte broodjes kunnen bewaard worden op kamertemperatuur in een afgesloten plastic broodzak. Hierin blijven ze minimaal 3 a 4 dagen mals en vers. Daarna zal er iets van de malsheid verloren gaan. Voor het langer bewaren van zachte broodjes kunnen ze ook ingevroren worden.
Bestrijk de broodjes met boter .
Smelt de boter en bestrijk de gerezen broodjes ermee. Dit helpt de bovenkant bruin te maken en houdt de korst zacht.
Wikkel het brood in om het vers te houden
Wikkel elk broodje of bolletje afzonderlijk in en controleer de zijkanten om er zeker van te zijn dat de folie elk broodje volledig bedekt. Als u een plastic opbergzak gebruikt, duw dan alle overtollige lucht eruit voordat u het lipgedeelte dichtmaakt. Alle lucht die in de zak achterblijft, helpt het brood sneller te drogen.
Ironisch genoeg kunnen broodjes ook uitdrogen als ze niet uit de buurt van vocht worden gehouden. Om dit te voorkomen, kunt u overwegen om ze in plasticfolie te wikkelen of ze in een hersluitbare plastic zak te doen met een klein stukje waspapier . Het waspapier zal helpen om overtollig vocht te absorberen en de broodjes vers te houden.
Werkt goed! Jarenlang heb ik terracotta schoteltjes uit de tuinafdeling gebruikt. Ik 'bak' ze in de oven met mijn koekjes, broodjes, brood, etc., leg ze dan op de bodem van een mand, dek af met een theedoek, voeg gebakken goederen toe en dek het geheel af met een andere theedoek. Blijft lang warm!
Het gebruik van een broodmand om dinerbroodjes te serveren is een natuurlijke go-to voor de meeste individuen. Omdat de meeste dinerbroodjes de neiging hebben om warm te worden geserveerd, kan het gebruik van een servet helpen om de hitte van de dinerbroodjes te behouden.
Voel je vrij om je zelfgemaakte brood, snelbrood of broodjes weken of maanden van tevoren te maken en te bakken. Vries ze gewoon in om ze vers te houden totdat je ze wilt serveren (dit werkt geweldig voor de feestdagen). Wikkel broodjes of afgekoeld brood (gesneden of heel) in folie; doe ze in hersluitbare plastic diepvrieszakken of diepvriescontainers.
Om de broodjes knapperig te houden, bewaart u ze onbedekt op kamertemperatuur . Als u ze langer wilt bewaren, verwarmt u ze kort in de oven om de korst weer knapperig te maken voordat u ze serveert.
Krokant of zacht, zó gaat je brood langer mee
Stop het in een plastic zak of in een luchtdichte brooddoos, dan blijft het langer mals. Of verkies je een krokante korst? Dan bewaar je je brood best in een papieren zak.
Heeft u afbakbroodjes gekocht? U kunt ze 2 – 3 dagen bewaren, mits goed afgesloten en op een droge en donkere plek. In de zomer adviseren wij om de broodjes in de koeling te bewaren.
Dek af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast, klaar voor uw feest. Wanneer uw gasten arriveren, haalt u de sandwiches er gewoon uit en verwijdert u de huishoudfolie om ze te serveren. Makkelijk! Idealiter probeert u uw sandwiches zo dicht mogelijk bij de dag van uw feest te maken voor de beste smaak en versheid.
Stokbrood of harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.
Broodroosters . Broodroosters hebben een dubbele functie, ze bieden een optie met lage warmte om eten warm te houden zonder het uit te drogen. Compact en handig, ze zijn perfect voor kleine bijeenkomsten. Het beste voor: Kleine porties, sandwiches, geroosterde groenten en het opwarmen van pizza of ovenschotels.
Leg de broodjes op een schaal die in de magnetron kan worden verwarmd . Gebruik een natte papieren handdoek om de broodjes te bedekken. Zet de magnetron aan in intervallen van 10 seconden. Eet direct na het verwarmen tot het licht en luchtig is.
Als je ze over een paar dagen gaat eten, zou ik ze in een afgesloten zak op het aanrecht of in een broodtrommel bewaren. Als je ze over een paar weken wilt eten, vries ze dan in.
Te veel bloem, of niet de juiste soort, kan de oorzaak zijn . Deeg dat alleen is gemaakt van bloem met een hoge of zelfs gemiddelde hoeveelheid proteïne (zoals broodmeel of tarwebloem) kan taai worden door te veel mengen. Proteïne geeft brood structuur in de vorm van gluten: hoe meer je het deeg mengt en beweegt, hoe meer gluten je krijgt.
Rijstpapierwikkels zijn plakkerig. De makkelijkste manier om te voorkomen dat ze aan uw werkoppervlak en zichzelf blijven plakken, is door ze nat te houden . Werken op een vochtige handdoek helpt ook om plakken te voorkomen en helpt bij het rollen.
Hoe lang blijven afgebakken broodjes goed? Afgebakken broodjes blijven meestal 1-2 dagen goed. Bewaar ze in een broodtrommel om ze vers te houden.
Verpak het brood met vetvrij papier
Maar door het brood in een vetvrije papieren zak te houden, kan veel warmte worden vastgehouden. Dit werkt ook als het antwoord op hoe je brood urenlang warm kunt houden. Je kunt ook broodzakken gebruiken.