Je doet alvast de nacho's in een ovenschaal en spreid ze uit over de bodem, je strooit er wat kaas over. Het intussen gebakken gehakt of reepjes kip met zo weinig mogelijk vocht, verdeel je over het midden van de nacho's, zo blijven de meesfe nacho's knapperig.
In plaats van er bovenop te stapelen, serveer je natte dips ernaast om te voorkomen dat de chips zompig worden . Dip de chips in salsa, guacamole of zure room en geniet ervan!
Zodra de nacho's uit de oven komen kan je direct aftoppen en serveren – zo voorkom je dat het klef wordt. Opnieuw opwarmen gaat helaas niet!
Koel, droog, donker en goed afgesloten bewaren.
Traditioneel gaat er geraspte cheddar over nacho's, maar Goudse kaas kan ook. Welke kaas je ook gebruikt, belangrijk is dat-ie goed smelt. Nacho's worden ook vaak gemaakt met een kaassaus. Maak kaassaus liefst met een belegen of oude kaas met veel smaak.
Het genie van het smelten van kaas over tortillachips kan nooit over het hoofd worden gezien. Cheddarkaas is tegenwoordig een populaire keuze, hoewel Monterey Jack en Mozzarella net zo goed werken.
Het enige wat je hoeft te doen is je oven voorverwarmen op 180 graden en de chips 10 minuten (of iets langer, dat hangt ervan af hoe 'plat' ze precies geworden zijn) te bakken. Op die manier onttrek je het vocht aan de aardappelschijfjes en worden ze weer héérlijk crispy.
De beste methode om overgebleven nachos op te warmen
Dus, je kunt het beste je oven of een airfryer gebruiken , omdat dit de hitte gelijkmatig verdeelt over de nachos, zodat ze lekker knapperig worden. Zorg ervoor dat je eerst alle koude toppings, zoals zure room, salsa en sla, die je niet wilt opwarmen, eraf schept.
Er is geen maximum tijd dat het warme eten bewaard kan worden , en daar komt de kwaliteit om de hoek kijken. Hoewel eten dat urenlang warm wordt bewaard, volkomen veilig is om te eten, kan het vanuit een kwaliteitsperspectief niet goed bewaard blijven. Een product als nachos kan zijn knapperigheid verliezen of de kaassaus kan van textuur of kleur veranderen.
* Laat de gekoelde toppings op kamertemperatuur komen voordat u ze op de warme chips legt. * Om te voorkomen dat de chips zompig worden, strooit u er geraspte of verkruimelde kaas overheen en bakt u ze een paar minuten in de oven . Wanneer de kaas gesmolten is, fungeert deze als buffer tussen de chips en de toppings.
Kies je voor ready to eat krijg je de nachos warm mee, kies je voor ready to heat dan kun je de nachos thuis nog zelf in de oven opwarmen.
Om dit te bereiken, leg je een laag chips op een bakplaat en bedek je deze met kaas en toppings. Herhaal dit totdat je alles hebt opgebruikt, zodat elke hap van begin tot eind hetzelfde is. Strooi er verse toppings overheen, zoals koriander, bosuitjes, tomaten en ingelegde jalapenos, nadat de nachos uit de oven komen .
Neem een bakplaat of ovenvaste plaat en bekleed deze met aluminiumfolie. Leg vervolgens je nachos erop en verdeel ze gelijkmatig. Bedek de hele bakplaat met aluminiumfolie. Bak je nachos 15 minuten op 225° F (107° C).
Een nachoschotel in z'n geheel bewaren is lastig. Als de 'vulling' al gemengd is met de nacho's, worden de nacho's zacht en daardoor een stuk minder lekker. Heb je de 'vulling' nog niet gemixt met de nacho's?Dan kun je de vulling tot 2 dagen bewaren in de koelkast.
De beste manier om nachos te bewaren is om ze goed af te dekken met aluminiumfolie of huishoudfolie en ze in de koelkast te zetten, waar ze tot wel een week vers blijven. Dit helpt ook om kruisbesmetting te voorkomen, omdat je je geen zorgen hoeft te maken dat de handen van iemand anders in je eten terechtkomen.
Bewaar uw geopende zakken chips in de vriezer
Volgens een discussie op Men's Health blijven chips die je in de vriezer bewaart knapperig en knapperig.
Het geheim van een knapperig korstje zit 'm in voldoende stoom, de baktijd en -temperatuur. Stoom vormt de korst in het begin van de baktijd. Daarna wordt ze extra knapperig tijdens het bakken.
De oplossing voor dit probleem is een proces dat ' modified atmosphere packaging ' wordt genoemd. Hierbij wordt de omgevingslucht in voedselverpakkingen vervangen door een mengsel dat voornamelijk stikstof bevat. Hoewel u de wetenschap erachter misschien niet kent, doet u waarschijnlijk al iets soortgelijks.
Het kiezen van de beste kaas voor nacho's
Cheddar Cheese is een klassieke keuze voor Nachos. Het heeft een milde, pittige smaak die goed past bij de andere ingrediënten in het gerecht.
Snijd de tortilla's in kleine driehoekjes, besprenkel ze olie en bestrooi met de kruiden. Verwarm de airfryer op 150ºC. Doe de tortilla's in de mand van de airfryer en zet er een klein rooster op. Bak voor circa 15 minuten.
Nachos zijn een Mexicaans gerecht dat bestaat uit tortillachips, meestal bedekt met gesmolten kaas en vaak ook met andere toppings zoals jalapeño pepers, bonen, gehakt, tomaten, ui, guacamole en zure room.