Tot hoe hoog mag de container worden beladen? De container mag maximaal 20 cm boven de rand van de container worden beladen en wel zo dat de vracht goed klem en veilig in de container blijft tijdens het transport.
Vul de afvalcontainer tot maximaal 20 cm boven de rand. Hoe vol mag de afvalcontainer? Over het algemeen stellen containerbedrijven als regel dat er maximaal een kop van 20 centimeter boven de rand mag uitsteken.
Tijdens het vullen van uw container met bouwafval moet u ervoor zorgen dat u de container niet te vol gooit. Onze containers van 3, 6 en 10 kuub mogen namelijk maximaal 20 cm boven de rand gevuld worden en bij alle grotere formaten mag er zelfs niet boven de rand gevuld worden.
Is de container niet leeg, of te zwaar om te legen, dan wordt pas op de eerstvolgende inzameldag de groene container opnieuw geleegd. Bij teveel tuinafval adviseren we het afval in een vuilniszak te stoppen en deze dan later in de GFT-container te legen, of uw tuinafval naar een milieustraat te brengen.
De restafval- en de gft-containers (grijs en groen) zijn verplicht. Papier (blauw) en pmd (oranje) mag u ook op een andere manier inzamelen, bijvoorbeeld het scheidingsstation of openbare wijkcontainers. Het is niet toegestaan papier en pmd anders aan de straat aan te bieden dan in een container.
Ja, de afvalcontainers zijn verplicht, ze zijn eigendom van je gemeente, maar horen bij je woonhuis. Voor bedrijven zijn er andere containers beschikbaar, die bedoeld zijn voor bedrijfsafval.
Zorg ervoor dat de lading zodanig is verdeeld dat het zwaartepunt van de totale lading zo dicht mogelijk bij de lengteas ligt. Zwaardere goederen moeten onderop geladen worden en de lichtere goederen er boven op. Lading dient zeewaardig vastgezet te worden. Dit voorkomt dat de lading gaat schuiven, rollen of kantelen.
Bij het plaatsen van een portaalcontainer zal de afvalcontainer doormiddel van 2 armen achter de vrachtwagen uitgeplaatst worden. Doordat de containers achter de vrachtwagen geplaatst worden door de 2 armen is er minimale kans op schade aan bijvoorbeeld de stoep of tuin, dit is de veiligste manier van plaatsing.
Op openbare parkeerplaatsen mag een container maximaal 3 maanden blijven staan, zonder dat daar huurkosten bijkomen. Hoe lang mag mijn container blijven staan? De afvalcontainer mag 6 weken zonder tussentijdse wissel blijven staan.
Zo mag een container maximaal 90 kilo per kuub wegen. Wanneer je een 1100 liter container hebt mag de container dus maximaal 100 kilo wegen. Een rolcontainer van 240 liter, de containermaat die ook voor huisvuil wordt gebruikt, mag dan maximaal 22 kilo wegen.
Uw container mag maximaal 70 kilo wegen. Containers die zwaarder zijn dan 70 kilo kunnen niet worden geleegd, omdat de liftarm van de vuilniswagen dit niet aan kan. De eerstvolgende kans is dan op de volgende inzameldag. Uiteraard is het dan wel belangrijk om minder dan 70 kilo aan te bieden.
In theorie is elke zeecontainer wind- en waterdicht. Je wilt tenslotte niet dat je goederen nat worden, maar op zee kan de wind guur zijn en het water woest. Let er daarom altijd op dat een zeecontainer 100% wind- en waterdicht is.
Om objecten op straat te mogen plaatsen, hebt u een vergunning nodig. Gaat u verbouwen of verhuizen en wilt u hiervoor een object, zoals een container of mobiel toilet, op de stoep of een parkeerplaats neerzetten? Dan is vaak een melding voldoende. Een melding is gratis.
In de meeste gevallen mag u zonder vergunning een container plaatsen als dit op eigen terrein is. Gaat u gebruik maken van de openbare ruimte, vraag dan altijd om toestemming bij uw gemeente. Wees op tijd met onderzoek doen naar de eventuele noodzaak van een vergunning voor uw afvalcontainer.
Met deze vraag kunt u het beste contact opnemen met ons Klantcontactcentrum. Zij zijn op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Onze medewerkers zoeken voor u uit of uw container nog op een ander moment geleegd kan worden.
Goed gescheiden afval is makkelijker te recyclen dan afval dat niet wordt gescheiden. Ongeveer 60% van al het huishoudelijk afval wordt nu gescheiden. De overheid wil dit verhogen naar 75% in 2020.
en bij een container van 240 liter is de afmeting van de containerzak 115x140 cm of 65/25 x 140 cm.
Groene emmer of container (iets melden of aanvragen)
U kunt 2 gratis groene emmers of containers aanvragen. Een groene emmer is 25 liter. De groene container is 140 liter.
Per jaar betaal je € 40 voor een extra container. Het eerste jaar betaal je voor het aantal nog resterende maanden. De kosten worden verrekend met de jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslag.
Zet jouw oud papier en karton vóór 6 uur 's morgens buiten, desnoods de avond voordien. Per inzamelbeurt mag maximaal 1 m³ aan papier en karton worden aangeboden. Denk aan onze ophalers en maak het pak niet zwaarder dan 15 kg.
Dus bijvoorbeeld glas, steen, hout, ijzer, isolatiemateriaal, steen, gasbeton, wandtegels, vloertegels, laminaat, gibo blokken, gipsplaten, stuc en behang. Ook verpakkingsmaterialen zoals kunststof en papierkarton mogen in een bouw en sloopcontainer.
Een lege afvalcontainer van 6 m3 weegt al snel meer dan 500 kilo. Grond weegt tussen de 1.600 en 2.000 kilo, afhankelijk van de vochtigheid. Als we een gemiddelde van 1.800 kilo per m3 nemen, dan is het gewicht van de container 6 x 1.800 + 500 = 11.300 kilo.