Voor het inkorten van natuurlijke nagels en het in vorm vijlen van de nagels kun je een 180 grit nagelvijl gebruiken. 180 wordt gezien als een gemiddelde grit; niet te grove korrels en niet te fijne korrels. Zijn je nagels erg zwak, dan kun je ook een superfijne 240 grit vijl kiezen.
Je nagels vijlen is beter dan knippen mits goed gevijld. Vijl niet zigzaggend over je nagel met de vijl, ook dan beschadig je de nagellaagjes. Je nagels vijl je op de juiste manier door steeds in dezelfde richting te vijlen.
Tip 2: Vijlen, vijlen en nog eens vijlen
Doe dit niet, want zo beschadig je de nagellaagjes.
Voor de vorm van de ballerina nagels worden de zijkanten van de nagel eerst recht gevijld - zorg ervoor dat u geen rondingen vijlt of te veel polijst, want de ongewone look leeft van de beknopte lijnen. Naar de top toe komen de zijlijnen in het laatste derde deel iets samen. De punt zelf is plat gevijld.
– Plaats de vijl in een hoek van 45 graden onder de nagel. Dat is de perfecte plek om de natuurlijke vorm van je nagel te volgen en de nagels in de shape te krijgen die jij wil. Als je wat meer van de zijkanten vijlt, ga je richting een ronde vorm. Wie meer bovenop vijlt, zoekt de vierkante vorm op.
Je nagelriemen kunnen gaan bloeden en er kan een wondje ontstaan. Maar vaker nog drogen je nagelriemen uit, plakken vast aan je nagelbed en belemmeren zo de groei van je nagel. Je nagel kan daardoor zelfs een beetje vervormen. Door je nagelriemen regelmatig terug te duwen, kun je dit voorkomen.
Vermijd daarom langdurig contact met water en chemicaliën zoals schoonmaakmiddelen en nagellakremover. Het beste is om na het aanbrengen van de gellak om een paar uur te wachten met bijvoorbeeld handen wassen of douche( dit is ook een goede smoes om de afwas door iemand anders te laten doen).
Alleen op je nagels
Volgens de Rijksoverheid is nagellak bij normaal gebruik veilig. Natuurlijk moet je wel oppassen als je allergisch bent voor bepaalde stoffen. Deze allergieën uiten zich vooral als nagellak in contact komt met je huid. Smeer nagellak daarom alleen op je nagels.
Vijl de randen van je net afgeknipte nagels bij tot een mooie vorm en gebruik een nagelvijl of nagelfrees bitje om de oppervlakte van je nagel te vijlen tot 'ie een beetje ruw is en je de glanslaag niet meer ziet. Dat zorgt ervoor dat je gellak of acrylgel straks beter hecht.
Soms kunnen ze hun nagels niet meer intrekken en maken ze bij het lopen een tikkend geluid op de vloer. Ook bijten ze af en toe op hun nagels. Het is dan zeker handig om de nagels te knippen. Te lange nagels kunnen namelijk gaan ingroeien wat veel pijn en eventueel zweren kan veroorzaken.
Een broze nagel is meestal een droge nagel. Daarom is het hydrateren van de nagel dus erg belangrijk. Wat heel fijn is voor splijtende nagels (de nagel die in laagjes los laat) is een vochtherstellende nagellak. Deze nagellak gel voedt en verzorgt de nagel waardoor je nagel haar soepelheid en glans terugkrijgt.
Je vingernagels groeien gemiddeld ongeveer 2 à 3 mm per maand. Het verschilt per persoon, bij de een zullen de nagels wat sneller groeien dan bij de ander. Maar in het algemeen is het verstandig om de nagels een keer in de 1 à 2 weken te knippen. Kijk in ieder geval even of het echt nodig is.
Anders dan bij een metalen vijl, deze wordt enkel aan de oppervlakte behandeld, waardoor de vijl kan slijten. Doordat de glazen nagelvijl niet poreus is, is hij ook zeer hygiënisch. Hij kan geen vocht opnemen en geeft geen bacterie een kans. Enkel reinigen met kraanwater is voldoende.
180 – 220 grit: medium ruw, geschikt voor het navijlen van gelnagels; 240 – 600 grit: fijn, geschikt voor het wegvijlen van de natuurlijke nagel of perfectioneren van de gel- en acrylnagel; 600 – 2400 grit: heel fijn, geschikt voor het polijsten van de nagels.
Een molenzaagvijl (ook wel zaagvijl) wordt gebruikt om cirkelzaagbladen en kettingzagen met een fijne vertanding te verscherpen. Hij wordt ook vaak gebruikt voor fijn vijlen en ontbramen.
Gelukkig vind je bij Green Jump een fantastisch alternatief: nagellak op waterbasis. Een gifvrij, eco-alternatief voor traditionele nagellak: géén schadelijke stoffen, biologisch afbreekbaar en natuurlijk dierproefvrij. De nagellak op waterbasis bevat geen weekmakers, formaldehyde, aceton of zware metalen.
Breken jouw nagels vaak af of voelen je nagels zwak aan? De mineralen selenium en zink dragen bij aan gezonde, sterke nagels. Ook vitamines B kan een positieve stimulans geven aan haar, huid en nagels. Zorg dus dat je hier voldoende van binnenkrijgt via je dagelijkse voeding om je nagels sterk te houden.
Normale, gezonde nagels zijn glad en egaal gekleurd. Geribbelde, broze of zachte nagels, witte vlekken of gele nagels kunnen daarentegen indicatoren zijn van verschillende aandoeningen, zoals stoornissen in de bloedsomloop, schildklierproblemen of tekorten.
Dat heeft te maken met een aantal zaken: hoeveel lagen nagellak je hebt aangebracht, hoe dik die lagen zijn en welke soort nagellak je gebruikt. In alle gevallen moet je minimaal twintig minuten wachten voordat je weer iets gaat doen met je handen.
De gellak laat los als de nagels te vet zijn. Ontvet de nagels dus voordat je begint met het aanbrengen van de eerste laagjes. Je ontvet de nagels met behulp van een celstofdepper en nail prep. Mocht je tussendoor iets eten of drinken, ontvet de nagels dan opnieuw.
De matrix is waar nieuwe nagelcellen worden aangemaakt, als je de nagelriemen wegsnijdt of te ver terug duwt creëer je een opening voor bacteriën en schimmels met alle gevolgen van dien. Door dit te doen kun je de matrix (permanent) beschadigen waardoor je nagels niet meer goed kunnen uitgroeien.
'Beschadigde nagelriemen ontstaan veelal bij mensen die vaak hun handen wassen,' legt Robert uit. 'Daardoor drogen de handen uit, en daarmee ook de nagelriemen. ' Zorg ervoor dat je je nagels goed vet houdt met een crème of vaseline.Zo voorkom je beschadiging van de nagelmatrix en hobbels van de nagelplaat.
Door de nagelriemen dagelijks goed te verzorgen met speciale nagelriemolie, blijven ze soepel en zacht. Dat is belangrijk, want uitgedroogde en verharde nagelriemen zijn kwetsbaar voor scheuren en barsten. Daardoor vermindert de beschermende functie van de nagelriemen.