Hoe bewaar je soep in de vriezer? Laat de soep op het aanrecht afkoelen en giet het daarna in luchtdichte bakjes of ziplockzakjes. Doe dat in porties: eenmaal bevroren kun je het niet meer in delen ontdooien. Leg de bakjes of zakjes vervolgens plat in de vriezer.
Maak vervolgens individuele FoodSaver®-zakken in de juiste maat, giet de soep in de zakken, vacuüm en vries ze in . 's Ochtends, wanneer uw gezin naar het werk of school gaat, hoeven ze alleen maar een zak uit de vriezer te halen, in de magnetron te doen, in hun thermoskan te gieten en ervan te genieten als lunch.
Soepen die u beter niet kunt invriezen
Denk bijvoorbeeld aan romige mosterd- of champignonsoep. Ook vette soepen zullen minder lekker zijn. Vetten scheiden namelijk vocht uit in de vriezer, waardoor de substantie verandert. De varianten met veel groente, granen en pasta (vermicelli) worden in de vriezer snel papperig.
Soep houdt het 2 dagen uit tussen de 4 en 5 °C. Voor kant-en-klare soep uit zak of blik geldt hetzelfde. Blik kan door aanraking met zuurstof de smaak van soep wel wat doen veranderen. Giet soep uit blik daarom liever over in een plastic bakje.
Door de soep in porties in te vriezen, kun je de meeste soepen tot wel 3 maanden bewaren. Vergeet niet om de soep wederom eerst volledig af te laten koelen voordat je deze in de vriezer zet. Door de soep goed in te vriezen, kun je op elk moment genieten van een heerlijke kom soep!
Soep kan je invriezen ja.Zorg wel dat het zakje goed toe is ( er zijn er met zo'n sluitingen aan ). Zelf verkies ik wel om het in bakjes in te vriezen maar in een zak gaat ook. Zeker bij kleine diepvriezers is het wel ruimtebesparend.
Als je toch bezig bent: maak extra veel soepballetjes. Je kunt de balletjes tot drie dagen bewaren in de koelkast. Maar nog handiger is het om de extra soepballetjes in te vriezen.
Je moet wel echt heel erg hard je best doen wil je een zak soep laten schiften. Wel kan het koken van je soep er voor zorgen dat het bijv. bitter gaat smaken. Sommige kruiden in je zakje soep kunnen niet zo goed tegen hele hoge temperaturen, waardoor de boel dus naar de klote gaat.
Om helemaal veilig te zijn, moet je de soep 10 minuten lang flink koken . Dit doodt niet alleen alle actieve bacteriën, maar het inactiveert ook botulinumsporen, maar vernietigt ze niet.
Niet geschikt voor de diepvriezer
Soep met zuivel wordt er bijvoorbeeld niet beter op. Room, melk en kaas schiften namelijk bij het ontdooien. Ook vette varianten zijn geen fan van de vriezer. Tijdens het bevriezen maakt vet zich immers los van de rest van de vloeistof.
Vries geen soepen in met zetmeelrijke (rijst, quinoa of pasta) elementen . Vries de bouillon of het vloeibare deel apart van de vaste stoffen in; ontdooi en voeg dan je zetmeel toe. Anders absorbeert je soep al je vloeistof en wordt het een gomachtige, zetmeelrijke soep als je hem ontdooit.
Soep ontdooien in een warmwaterbadje
Supersnel soep ontdooien, doe je in warm water. Je zet gewoon het afgesloten potje in een warmwaterbad. Eens je ziet dat de randen ontdooid zijn, kun je de soep in een kookpot doen en opwarmen op een laag vuur. Laat de soep niet koken en roer regelmatig!
"Doorgaans is voeding maar drietal maanden houdbaar" Ook in je diepvries kan eten bederven. Daarom is het belangrijk dat je het op de juiste manier invriest, bewaart en nadien ontdooit.
Diepvrieszakken van een kwart liter (of diepvriesbestendige plastic of glazen bakjes van 4 kopjes) zijn geschikt voor één portie en geven de soep de ruimte om uit te zetten als deze bevriest . Bovendien zijn ze makkelijk te stapelen als ze plat worden ingevroren. U hebt de perfecte hoeveelheid soep als u maar één maaltijd wilt, ideaal voor portiecontrole.
Nee, een product een tweede keer invriezen, doe je beter niet. Bij het invriezen wordt de vermenigvuldiging van bacteriën onderbroken. De bacteriën gaan echter niet dood.
Je kunt ook Souper Cubes proberen, die lijken op ijsblokjesvormpjes maar dan voor soepporties. Als je de vriezerruimte optimaal wilt benutten: Schep de afgekoelde soep in diepvriesbestendige plastic zakken van een kwart of gallon.Vries ze plat in en stapel ze op als de soep helemaal bevroren is . (Dit is een van onze favoriete tips voor het organiseren van de vriezer!)
In de meeste gevallen moet je soep niet een nacht laten staan . Dit komt omdat gevaarlijke bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen als de bouillon in de soep afkoelt tot onder de 130°F. Als je besluit om de soep een nacht te laten staan, is het aan te raden om de soep 10 minuten te koken om alle actieve bacteriën te doden.
Dezelfde restjes of soep meerdere keren opnieuw opwarmen raden wij ten stelligste af. Het bevordert de groei van bacteriën en verhoogt het risico op voedselvergiftiging.
Soep kun je nog 2 dagen bewaren in de koelkast.
Heb je op dinsdag soep gemaakt, dan mag je het tot en met donderdag nog eten. Daarna gooi je de soep het beste weg, de kans op gevaarlijke bacteriën is dan namelijk een stuk groter.
Gezondheid
Soep zoals Unox Soep in zak Hollandse groentesoep is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Unox Soep in zak Hollandse groentesoep kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
In veel recepten wordt een aardappel toegevoegd aan de ingrediënten. Die is bedoeld om de soep mooi te laten binden. Oftewel: ze wordt er mooi glad van. Laat je de soep nog even opwarmen, dan kan het zetmeel van de aardappel de soep beter binden en indikken.
Soep of bouillon bestaat voor het grootste deel uit water. Dus met met deksel loopt het verdampte water weer in de pan, en zonder deksel verdampt het, en concentreer je je vloeistof. Dus in principe meer smaak.
Kun je vlees twee keer invriezen? Ja dat kan. Ontdooid vlees opnieuw invriezen kan, maar dat gaat wel ten koste van de kwaliteit en de hygiëne. Het is beter om het vlees te bereiden en het gare vlees daarna pas in te vriezen.
Ontdooien in de koelkast
De beste manier om producten te ontdooien is om het 24 uur van tevoren uit je vriezer te halen en in je koelkast te leggen. Door je product op deze manier langzaam te ontdooien behoudt het meer kwaliteit.
Absoluut!Zowel de bouillon als de matzeballen kunnen afzonderlijk tot drie maanden worden ingevroren . Het invriezen van matzeballen vereist echter wat extra zorg om de textuur en smaak te behouden. Wanneer u klaar bent om te genieten, ontdooit u zowel de bouillon als de matzeballen gewoon een nacht in de koelkast.