De Google Pay-app heet nu de Google Wallet-app. Deze wijziging maakt het eenvoudiger om kaarten en passen op te slaan en te gebruiken. Google Wallet is een beveiligde en persoonlijke digitale portemonnee en geeft snel toegang tot betaalmethoden, passen, tickets, sleutels of ID's die u erin opslaat.
Google Wallet is een beveiligde, persoonlijke digitale portemonnee op Android die snel toegang geeft tot betaalkaarten, passen, tickets, sleutels en ID's.
Tik rechtsonder in het vergrendelscherm van uw telefoon op Wallet . Ontgrendel uw telefoon. U kunt pinpassen en creditcards die u heeft toegevoegd zoeken en gebruiken. Als u alles wilt bekijken wat u aan Google Wallet heeft toegevoegd, tikt u onderaan het scherm op Alles tonen.
Samsung Wallet - met zijn ingebouwde contactloze betalingen, vouchers en ID - is vergelijkbaar met Apple Pay en Google Pay.
Hier is het officiële onderscheid: "Google Wallet is een veilige & private digitale portemonnee op Android die u snel toegang geeft tot betaalkaarten, passen, tickets, sleutels of ID's. Met Google Wallet kunt u uw telefoon gebruiken om overal te betalen waar Google Pay wordt geaccepteerd.
Met Google Pay betaal je snel, eenvoudig en contactloos met je Android telefoon of Wear OS Smartwatch.
The significant difference between Samsung Pay and Google Pay is the devices they support. If you have a Samsung phone, you can install any payment service. However, if you own another Android device or iOS, you can only use Google's payment platform, as Samsung Pay is locked to Galaxy phones.
In de Wallet-app kun je al je kaarten en pasjes, zoals spaarkaarten, kortingsbonnen, instapkaarten, bioscoopkaartjes en toegangskaarten, op één handige plek bij elkaar houden.
Een ontvangstadres vind je in de wallet die je voor elke cryptocurrency nodig hebt.Je kunt dit adres dan vinden onder de tab: 'ontvangen' of 'receive'. Elke wallet heeft een eigen adres. Daarnaast verschilt het adres ook per coin.
Bij deze banken werkt dat bijvoorbeeld wel: ABN AMRO, bunq, Curve, Monese, N26, Openbank, PayrNet, Rabobank, Revolut, Viva Wallet en Wise. Bekijk hier het volledige overzicht.
Er is misschien een software-update geweest die de functionaliteit beïnvloedt. Als u uw telefoon heeft aangepast, zorg dan dat het apparaat aan de beveiligingsnormen voldoet. Google Wallet werkt mogelijk niet in winkels op: Telefoons met ontwikkelaarsversies van Android.
Googles portemonnee staat in direct contact met je reguliere betaalrekening en rekent geen aanvullende kosten. Je kunt Google Pay ook voor online-aankopen gebruiken en met een (Android-)smartwatch afrekenen in winkels.
Google introduceerde de losse Google Pay-app eind 2021 ook in Nederland. Nederlandse banken zoals ABN AMRO, Bunq, Rabobank, N26 en REvolut ondersteunen al langer Google Pay.
Voor bedragen tot € 50 drukt u eenmaal op de aan/uit knop, voor bedragen vanaf € 50 ontgrendelt u de telefoon zoals u dit gewend bent (veiligheidscode, gezichtsherkenning of vingerafdruk). Houd daarna uw Android-telefoon of OS-smartwatch bij de betaalautomaat.
In 2020 waren het de kleine banken die met Google Pay begonnen: Bunq, N26 en Revolut en inmiddels, maar sinds 2021 kan de Google Pay app dus door iedereen gedownload worden.
Met Google Pay koppelen gebruikers gemakkelijk hun eigen betaalpas aan een Android-smartphone, in de Google Wallet-app. Vervolgens kunnen ze, net zoals met iDEAL, contactloos betalen in winkels en webshops.
Waarom zou u Google Pay gebruiken om in winkels te betalen? Google Pay is de snelle, eenvoudige en veilige manier om te betalen op sites, in apps en in winkels met de kaarten die zijn opgeslagen in uw Google-account. Als u Google Pay wilt gebruiken om in winkels te betalen, heeft u een Android-telefoon nodig.
Gemiste mogelijkheden: Als je NFC uitschakelt, mis je de kans om te profiteren van nieuwe en toekomstige toepassingen van NFC. Besparing op batterijduur: NFC verbruikt een klein beetje batterij, dus door het uitschakelen hiervan, kun je enige batterijbesparing verwachten.