De IJscoman verkoopt ijs aan voorbijgangers of bewoners. De IJscoman verkoopt het ijs vanuit een voertuig voor mobiele verkoop. Denk hierbij aan een bromfiets ijscowagen, een fiets ijscowagen of een ijscowagen bus.
De functie van medewerker van IJscoland is zeer breed en afwisselend. Je schept ijsjes, neemt bestellingen op, maakt ijscoupes en handelt bestellingen af.
De schattingen hoeveel een gemiddelde ijssalon omzet verdient lopen nogal uiteen. Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners vermoeden dat een gemiddelde gespecialiseerde ijssalon zo'n 210.000 euro per jaar binnen ziet komen.
Edwin: "Tussen de 30.000 en 40.000 euro bruto per jaar.
Verkrijg de nodige vergunningen & je btw-nummer
Elke gemeente in Nederland heeft hier zijn eigen regels voor. Bekijk bij jouw gemeente, of de gemeenten waar je je ijs wilt verkopen hoeveel een Standplaatsvergunning kost. Met die vergunning krijg je toestemming om op een plek te staan en te verkopen.
- Het is verboden om tijdens het venten alcohol en/of sigaretten te verstrekken. - De venter mag van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 19.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur venten. - De venter mag niet langer dan tien minuten achtereenvolgend stil staan op een locatie.
Daarmee mag u eten en drinken verkopen, zoals hotdogs of ijs. Bloemen mogen ook. Mondkapjes, alcohol of lachgas mogen niet. U mag op straat of in een park verkopen.
Met 1 bolletje van 50 gram krijg je ongeveer 60 kcal binnen. 2 bolletjes is een weekkeuze. Yoghurtijs: 1 bolletje is een dagkeuze en bevat ongeveer 70 kcal.
Flexibel (beschikbaar in de weekenden, avonden en op feestdagen). Goede beheersing van de Nederlandse taal. Je bent minimaal 15 jaar oud. Beschikbaar van maart tot oktober.
De ijsmakers stellen er een eer in steeds nieuwe smaken te introduceren, naar eigen receptuur. Veel ijssalons zijn bedrijven van Italiaanse ijsmakers; ze zijn vaak getooid met namen als Roma of Venezia.
Gelukkig staat niet alles stil in de winter. Rond Kerst verkoopt IJssalon Bemer 150 à 200 ijstaarten. Daarnaast bakt hij in de winter oliebollen. De knijper om de juiste maat oliebollen te scheppen had de ijsbereider al in huis: de ijsknijper.
Wie in Nederland een bolletje schepijs bestelt, betaalt gemiddeld 1,47 euro per bol. Dat blijkt uit onderzoek van Belvilla naar de gemiddelde prijzen en het aantal ijssalons in de tien grootste Nederlandse steden. De duurste stad om een bolletje schepijs te bestellen is Amsterdam, waar een bol gemiddeld 1,81 euro kost.
Een ijscoman of ijscoboer is een verkoper van ijs, wat meestal betrekking heeft op verschillende soorten softijs. De bekende ijscoman die door de straten rijdt met een ijscowagen om ijs te verkopen werkt over het algemeen als zelfstandig ondernemer.
Je mag lichte werkzaamheden op een manege, een camping of in een speeltuin doen. Andere voorbeelden zijn in een pretpark, een bowlingcentrum of in een museum. Je mag (hulp)werkzaamheden in de horeca uitvoeren. Zoals helpen bij de bediening in een kantine of restaurant.
Talamini ijs is een typische Italiaanse gelato en wordt gemaakt op basis van lichter-verteerbaar melkijs ipv roomijs of op basis van water (sorbets). De traditionele recepturen die Talamini al meer dan 60 jaar gebruikt, worden nog steeds gerespecteerd.
Het loon van een ijsverkoopster: 8 euro per uur.
Je kan bijvoorbeeld schoonmaker worden of helpen met de maaltijden in een verzorgingstehuis, werken in de kantine of wasserij van een ziekenhuis, of solliciteren op een bijbaan als huishoudelijke hulp. Bij bijbanen in de zorg kan je als jongere vaak flink boven het minimumjeugdloon verdienen.
FUNCTIE 1: 15-17 jarige toppers voor het scheppen van ijs en koffies zetten die minimaal 1 shift per week beschikbaar zijn (en flexibel bij drukte nog andere shifts). Salaris indicatie €3,87 – €4,41 p/u.
Waterijs, zoals een raket, is de verstandigste keuze. Een waterijsje bevat ongeveer 50 calorieën per ijsje. Sorbetijs komt hierna: 2 bolletjes sorbetijs bevatten ongeveer 90 calorieën (zonder hoorntje). Yoghurtijs levert iets meer energie dan sorbetijs.
Tips om een gezondere keus te maken
Kies voor waterijs of sorbetijs, en juist niet voor roomijs. Wil je toch een vergelijkbare smaak, kies dan yoghurtijs. Kies liever één bol in plaats van twee, om de smaak toch geproefd te hebben maar zo goed als de helft van de calorieën te schelen.
Het is wel bekend dat in een gemiddeld softijsje iets minder vet en calorieën zit dan in roomijs. Dit komt omdat er bij het maakproces van softijs lucht wordt toegevoegd. Winnaar: Softijs. Natuurlijk hangt dit af van je portie.
De kosten voor een marktkraam variëren. Afhankelijk van het soort marktkraam betaal je € 200,- voor een simpele kraam tot € 100.000,- voor een luxe mobiele verkoopwagen. Naast de aanschafkosten krijg je ook te maken met de volgende kosten: Inkoop van producten.
In plaats van een vergunningstelsel geldt vanaf 1 januari 2010 een algemeen verbod: het is verboden te venten als de openbare orde wordt verstoord, de openbare veiligheid, de volksgezondheid of het milieu in gevaar komen.
Wanneer u eten of drinken verkoopt tijdens een (vrij)markt of evenement, moet u zich aan de Warenwet houden. Daarbij maakt het niet uit of u particulier of ondernemer bent. Verkopers van eten en drinken die met regelmaat (bedrijfsmatig) op markten en evenementen staan, moeten zich inschrijven bij Kamer van Koophandel.