De traditionele volgorde van een menu is als volgt: amuse – voorgerecht – soep – tussengerecht – spoom – hoofdgerecht – kaas – nagerecht.
Voorgerecht definities
Uitspraak: [ 'vorxərɛxt ] Afbreekpatroon: voor·ge·recht Verbuigingen: voorgerechten (meerv.) gerecht dat je eet vóór het hoofdgerecht culinair Voorbeeld: 'Ik neem soep als voorgerecht. ' Synoniem: voorafje Synoniemen: entree gerecht voorafje 2 definities...
als synoniem van een ander trefwoord: entree (zn) : voorgerecht, voorafje.
Een amuse is een klein hapje voorafgaand aan een diner. Het is de bedoeling dat een amuse de eetlust opwekt en de smaakpapillen op gang brengt.
Een voorgerecht is bedoeld om een hoofdgerecht aan te vullen en is over het algemeen een kleine portie eerste gang van een meergangenmaaltijd. Voorgerechten zijn bedoeld om de eetlust op te wekken voor de volgende gangen.
Amuses zijn kleine hapjes die voorafgaand aan een diner of tussen de gangen door geserveerd worden. De bedoeling van een amuse is dat het je eetlust opwekt.
In de VS is 'appetizers', verwijzend naar alles wat voor een maaltijd wordt geserveerd, de meest voorkomende term voor hors d'oeuvres . Lichte snacks die buiten de context van een maaltijd worden geserveerd, worden hors d'oeuvres genoemd (met de Engelse meervoudsvorm).
Een hors-d'oeuvre (Frans: hors d'œuvre, "buiten het hoofdgerecht") maakt als voorgerecht deel uit van een maaltijd. Ook wordt het wel als middagmaaltijd geserveerd. Een hors-d'oeuvre bestaat vaak uit salade, kleine hapjes, vlees, vis, groente of brood.
Het onderscheid tussen voorgerechten en tussengerechten is nagenoeg verdwenen. Wordt een warm voorgerecht na de soep geserveerd zoals het hoort, dan noemen we dat tegenwoordig een tussengerecht.
Een voorgerecht is een onderdeel van een maaltijd dat wordt geserveerd vóór het hoofdgerecht . U kunt uw gasten een voorgerecht van met krab gevulde champignons serveren wanneer ze voor het eerst arriveren voor het diner. Meestal is een voorgerecht een kleine portie eten — slechts een paar happen — bedoeld om te worden gegeten vóór een hoofdgerecht, en vaak gedeeld door meerdere mensen.
De juiste volgorde
Ga je voor een uitgebreid feestmaal met soep en meerdere voorgerechten? Een koud voorgerecht komt steeds vóór de soep. Maak je een warm voorgerecht, dan komt de soep eerst en dan pas het warme voorgerecht.
Er zijn negen hoofdcategorieën van voorgerechten: canapés, chips en dip, cocktails, hapjes, fruit en groenten, hors d'oeuvres, petite (kleine salades), relishes en rauwkost , en andere. Voorbeelden zijn: Canapés: Een canapé is meestal een dun sneetje brood dat in vormen is gesneden (driehoeken, cirkels, etc.)
Voorgerechten, vaak appetizers genoemd, bestaan uit een aantal interessante soorten voedsel die voor de hoofdmaaltijd worden gegeten . Ze bevatten meestal delicate en hapklare stukjes vlees of groenten die uw smaakpapillen en eetlust kunnen prikkelen.
Soep is meestal een voorgerecht in een driegangenmenu of een smakelijke lunch geserveerd met knapperig brood op een koude winterdag. Dat kan zo zijn, maar wist u dat het volkomen acceptabel is om soep als hoofdgerecht te eten? Hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, het is helemaal waar en absoluut verrukkelijk.
Een voorgerecht of voorafje is het eerste deel – ook wel gang genoemd – van een maaltijd, doorgaans de hoofdmaaltijd. Veel voorgerechten zijn hartig. Andere namen zijn hors-d'oeuvre en antipasto.
Franse voorgerechten Traditionele hapjes
Van eenvoudige gerechten zoals tarte tatin met tomaat en basilicum en Franse uiensoep tot meer verfijnde gerechten zoals soufflé van blauwe kaas met verse vijgen en honing: met deze Franse voorgerechten zult u zeker indruk maken op uw gasten.
Voor- en hoofdgerechten. Het Franse woord voor voorgerecht is entrée. In Frankrijk is een voorgerecht heel gebruikelijk om de eetlust op te wekken. Het hoofdgerecht heet in het Frans plat principal.
Een starter is een rijsmiddel dat fermenteert voordat alle ingrediënten zijn gecombineerd . Met andere woorden, een starter is een klein deel van het deeg dat al is begonnen met ontwikkelen en fermenteren. Starters zijn wat gebakken goederen laat rijzen en zijn een alternatieve methode voor directe methoden van deeg maken.
De meeste westerse maaltijden met meerdere gangen volgen een standaardvolgorde, beïnvloed door de traditionele Franse haute cuisine. Het begint meestal met een voorgerecht, gevolgd door het hoofdgerecht , de salade en uiteindelijk het dessert, maar de exacte volgorde varieert sterk.
Een amuse is een klein hapje, bedoeld om je eetlust op te wekken voordat je aan het voorgerecht begint. Kleine smaakbommetjes die je gasten meteen in de juiste stemming brengen. Van koude amuses recepten tot warme lekkernijen, je kunt het zo eenvoudig of uitgebreid maken als je wil.
Hoe lang dat chocolaatje ook blijft liggen, niemand wil de aso zijn die de laatste pakt. Dat we het laatste lekkere hapje op een schaal laten liggen, heet beleefdheid. Want als je het laatste koekje pakt, ontneem je iemand anders de kans om nog een koekje of iets anders lekkers te eten.
Een amuse is een klein hapje dat voorafgaand aan een diner of tussen de gangen door geserveerd wordt. De bedoeling van een amuse is dat het je eetlust opwekt. Een amuse kan een klein soepje zijn, zoals een doperwtensoepje met bacon.