De inwoners van Fuerteventura heten 'majoreros' wat eigenlijk niets met de naam van het eiland te maken heeft maar een afgeleide is van het woord 'maxorat', de naam van de allereerste bewoners op het eiland. (maxorat – majorat – majorero).
Vroege geschiedenis
Daarna, rond de 2e eeuw voor Christus, begonnen Berber-groepen uit Noord-Afrika, de Guanchen, zich er te vestigen. Deze eerste inwoners droegen schoenen van geitenhuid, 'mahos' genaamd. De huidige naam van inwoners van Fuerteventura, Mahorero (of Majorero), is hier nog steeds van afgeleid.
De bevolking van de Canarische Eilanden, de Canarios, bestaat nu voor het grootste gedeelte uit nakomelingen van de Spaanse veroveraars en kolonisten. Het uiterlijk van de Canarios lijkt op dat die van de Spanjaarden, ze zijn alleen vaak iets donkerder van huidskleur.
De benaming komt van Guanchinet, wat een samentrekking is van twee woorden uit de taal van de oorspronkelijke inwoners: Guan (mens) en Chinet (Tenerife) en betekent dus mens van Tenerife. Volgens Núñez de la Peña hebben de Spanjaarden dit verbasterd tot Guancho.
Je vakantie is niet compleet zonder een bezoek aan Ibiza-stad, dat de inwoners van Ibiza zelf Eivissa noemen.
De inwoners van Tenerife heten nu officieel tinerfeño /-a maar vroeger heten de inwoners 'chicharrero', afgeleid van het woord 'Chicharro' wat een soort vis is die veel voorkwam bij het eiland. De inwoners van Lanzarote kent men ook als 'conejeros' vanwege de vele konijnen (conejos) die vroeger op het eiland leefden.
De inwoners van Málaga staan bekend als Malagueños en in de volksmond soms als boquerones (ansjovissen). De burgemeester van de stad is sinds 2000 Francisco de la Torre Prados van de rechtse politieke partij Partido Popular.
Murcia – murciano/na. Valencia – valenciano/na.
De bewoners van La Palma worden Palmeros genoemd. De meeste Palmeros zijn werkzaam in de landbouw.
Als je geïnteresseerd bent in vulkanische landschappen, cultureel erfgoed en een gevarieerd landschap, dan is Lanzarote jouw bestemming. Als je echter een strandliefhebber bent, dol bent op watersporten en op zoek bent naar een ontspannen en authentieke sfeer, dan is Fuerteventura de juiste keuze voor jou.
Sevilla stedentrip en de Sevillanen
Ze zeggen wel eens dat de mensen uit Sevilla de meest gezelligste Andalusiërs zijn. Het klopt dat Sevillanen veel humor hebben en heel gastvrij zijn. De typische Sevillaan kom je tegen op straat, in een bar of tijdens de ferias (dorpsfeesten).
Madrilenen (meerv.)
Als je van plan bent om van het strand en het hotel te genieten, plan dan vooruit. Als je echter de meest iconische plekken op het eiland wilt ontdekken, zijn 5 of 6 dagen genoeg.En als je alles wat het eiland te bieden heeft van dichtbij wilt bekijken, raden we je 10 dagen aan.
De naam 'Fuerteventura' betekent 'sterke wind' en is afgeleid van de vrijwel altijd aanwezige passaatwind. Die wind kan lokaal vrij sterk zijn en is vooral merkbaar in het noorden van het eiland en aan de westkust.
Je hebt ruim 1.600 km² om te ontdekken en er is voor alle vakantiegangers wat wils te vinden. Maar als we dan toch één ding moeten noemen waar Fuerteventura om bekend staat, is het de wind. Deze is er bijna constant en dat maakt het eiland bij uitstek populair onder wind- en kitesurfers.
Op Fuerteventura houden ze vooral van gegrilde vis met een flinke dosis knoflook erop. Je krijgt meestal royale porties, opgediend met een salade en Canarische aardappelen. De lekkerste vis eet je in vissersdorpen als El Cotillo, Ajuy en Pozo Negro. De bekendste vis van het eiland is de vieja, de papegaaivis.
Het mooiste Spaanse eiland? Dat kan zomaar Fuerteventura zijn. Op deze Spaanse parel geniet je van ongerepte natuur en schitterende zandstranden. Met een huurauto kom je op de mooiste plekjes.
Denk daarbij bijvoorbeeld aan Spanje=Spanjaard/Spaanse of Nederland=Nederlander/Nederlandse en België= Belg/Belgische.
Barcelonezen zijn trots op zijn stad, de voetbalclub en de lokale gastronomie. En indien er familie of vrienden op bezoek zijn, dan laten ze deze ook met trots zien. Lees hier meer over wonen in Barcelona.
Spaans is de nationale taal, terwijl Valenciaans een regionale co-officiële taal is. Dat betekent dat het een taal is die alleen officieel is in de regio van herkomst, dus Valencia. Daar mag die gebruikt worden door overheidsinstanties, zolang er maar een garantie is dat ook het Spaans gebruikt kan worden.
Castiliaans is de officiële taal van de Spaanse Staat.
3. Hombre. Wat betekent het en hoe wordt het gebruikt? Het betekent letterlijk "man", en wordt ook gebruikt om te bevestigen of te versterken wat je zegt; meestal om nee, ja / natuurlijk te betekenen, te groeten of te pleiten.
De stad heeft een inwonertal van 3.165.541 (1 januari 2016) en in de metropool van Madrid wonen meer dan zes miljoen mensen. De inwoners van de stad heten Madrilenen, in het Spaans Madrileños.