Daarom heeft de God van de Bijbel een naam: Jahweh! En Allah, de God van de Koran, wil, kan en zal de naam Jahweh nooit dragen. Daarom zal hij ook nooit dezelfde persoon kunnen zijn als Jahweh, de God van de Bijbel, de God van Abraham, Isaak en Jakob.
Binnen verschillende stromingen kunnen verschillen bestaan, onder andere in het aantal. Zo wordt Allah (Ar: الله) of God soms als eerste naam gezien en in dat geval vervalt de 67ste naam, Al-Ahad. Van de 99 namen komen er 84 voor in de Koran. De namen worden in woordparen gerangschikt.
Zo kent deze godsdienst de zogenaamde “99 Schone Namen van God”, een lijst van 99 namen die worden gebruikt om Allah te benoemen of te beschrijven. Uit deze lijst zijn er 84 terug te vinden in de Koran. Er bestaat binnen de islam dan ook geen universeel akkoord over wat geldt als een benaming van god.
De naam 'Allah' in de islam
Het woord 'Allah' wordt in het Arabisch ook vaak gevolgd door 'Akbar', wat 'groter' betekent. Het geheel wordt dan uitgesproken als Allahoe akbar, hetgeen in dit specifieke geval vertaald wordt als 'Allah/God is de grootste'.
JHWH of JHVH komt van de Hebreeuwse lettercombinatie יהוה Jod-Hee-Waw-Hee en is in de Hebreeuwse Bijbel de naam van God. Deze lettercombinatie wordt ook wel tetragram(maton) genoemd (Grieks: τετραγράμματον, "woord van vier letters").
Moslims geloven dat Allah de enige ware God is en dat Mohammed één van zijn profeten is. Ze menen dat het woord van Allah letterlijk is opgeschreven in hun heilige boek, de Koran. Deze is in het Arabisch geschreven en vermeldt welke plichten moslims hebben jegens Allah en andere mensen.
Voorwaar, jullie helpers (wali) zijn Allah en Zijn Boodschapper en degenen die geloven, de salat verrichten en de zakat geven terwijl zij buigen.
Subḥānahu wa ta'alā (Arabisch: سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى, geprezen en verheven is Hij) is een uitdrukking door moslims gebruikt na het horen, zeggen, schrijven van of een verwijzing naar de Arabische vertaling van de naam God, Allah, afgekort als swt of het Nederlandse gvH.
De Arabische Taal is de Taal van de Koran en de Islam
"De taal die Allah heeft gekozen is de Arabische taal. Hij stuurde zijn kostbare boek (de Koran) geschreven in het Arabisch, de taal van de laatste profeet. Daarom is het de plicht van iedereen om Arabisch te leren."
In de Islam staat het geloof in Allah en zijn profeet Mohammed centraal. In dit artikel lees je wie Mohammed was, wat het heilige boek is van de moslims (ander woord voor Islamieten), en wat de grootste stromingen zijn binnen de Islam.
De algemene opvatting binnen de islam is dat de boodschappers Nuh, Ibrahim, Musa, Isa en Mohammed een hogere profetische graad hebben dan de overige profeten. Deze vijf boodschappers worden dan ook Oeloel-Azm-profeten genoemd.
«Ya Allah!» O, God! om gelijkwaardige onderdelen van een opsomming aan te geven, zowel ...
Het islamitische verhaal is in grote lijnen dit: Mohammed kreeg rond 610 bij Hira, een berg bij Mekka, voor het eerst een verschijning van de engel Gabriël (Jibril). In de loop van 22 jaar gaf de engel hem de boodschap van Allah door.
Allah (ٱللَّٰه) - God.
Het dragen van namen met een positieve betekenis wordt aangeraden. “Sahl”, wat gemakkelijk betekent, is hier een voorbeeld van. Verder wordt aangeraden om islamitische voornamen te kiezen. Denk aan namen die verwijzen naar historische figuren uit de islam, zoals profeten of de metgezellen van de profeet Mohammed.
Het gebruikelijke antwoord hierop is 'Al hamdu lillah bi khair', wat zoveel betekent als 'Allah zij gedankt, goed'.
'Allahu akbar' zijn woorden die praktiserende moslims dagelijks uitspreken bij de gebeden. Letterlijk vertaald betekenen ze 'God is groot'. De uitspraak valt te vergelijken met het loven van God door christenen, te vergelijken met 'Hallelujah'.
Miljoenen malen per dag weerklinkt in de Nederlandse steden het Hamdulillah, de Arabische vertaling van God zij geloofd. En evenals christenen gebruiken moslims dit halleluja om verwondering, dankbaarheid of tevredenheid uit te drukken.
Dit is een heiligdom dat staat in de grote moskee in het bedevaartsoord in Mekka. Deze moskee staat ook wel bekend als 'Huis van God'. Volgens de islam moet elke moslim vijf keer per dag richting de Kaäba bidden en een keer in zijn leven een pelgrimstocht maken naar Mekka, wat de hadj wordt genoemd.
Zeven keer rond de Kaaba in Mekka
Daarop kan de hadj beginnen met een "tawaf" of het zeven keer in tegenwijzerzin stappen rond de Kaaba, het met zwarte kleden bedekte gebouw in het centrum van de Grote Moskee in Mekka. Volgens de traditie is die Kaaba gebouwd door de bijbelse aartsvader Ibrahim (Abraham).
Ibrahim werd door God in een droom gevraagd te offeren wat hem het dierbaarst was. Ibrahim, die rijk aan bezittingen was, had slechts één zoon.
Vader van Jezus
Volgens Lucas woonde Jozef in Nazaret en reisde hij in verband met een volkstelling met Maria naar Bethlehem "om zich te laten inschrijven". Toen zij in Bethlehem waren aangekomen, begon de bevalling en werd Jezus daar geboren (Lucas 2:1-7).
Jesjoea (ישוע) is een afgekorte vorm van de naam Jehosjoea (יהושע), Jozua (voornaam), te vinden in de laatste boeken van het Oude Testament. Hiervan is de hogepriester Jesjoea in de tijd van Ezra een voorbeeld. De naam betekent 'Jahwe (God) is verlossing'.
Waar God woont legt uit welk deel van de hersenen onze biologische link is met het universum en openbaart het geheim hoe de universele energie aangeboord kan worden om genezing, persoonlijke vrede en transcendentie te bereiken. Morse concludeert dat er een onzichtbare, maar bereikbare kracht is die ons leidt.