De maximumsnelheden in Zweden zijn: Binnen de bebouwde kom 50 km/h. Buiten de bebouwde kom 70 km/h. Snelwegen 120 km/h.
Camper geregistreerd als personenauto
Met een camper die als personenauto is geregistreerd, net zo hard mag rijden als met een personenauto. Op autosnelweg tussen 6.00 en 19.00 uur 100 km/u, daarbuiten 130 km/u, op autowegen 100 km per uur en op andere wegen 80 km per uur.
Op autosnelwegen mag je met een camper van minder dan 3.500 kg 130 km/h. Let wel: bij regen of andere neerslag is de maximum snelheid 110 km/h en ook bestuurders die korter dan drie jaar in het bezit zijn van hun rijbewijs mogen niet harder dan 110 km/h.
De reden waarom u geen aardappelen naar Noorwegen kunt brengen, is dat deze om gezondheidsredenen niet in het land mogen worden ingevoerd.
De kosten zijn ongeveer €206,00. Dit bedrag is een schatting (afhankelijk van de tijd die nodig is voor beoordeling).
Overnachten in je camper in Frankrijk
In Frankrijk mag je op elke plaats overnachten waar ook auto's en bussen mogen parkeren, tenzij anders aangegeven. Dit mag echter niet langer dan 7 dagen. Ook kun je op bepaalde plaatsen, aires, langs de snelweg maximaal 24 uur staan.
met code 95
Wil je een voertuig besturen waarvan de toegestane maximum massa meer bedraagt dan 3500 kg (ledig gewicht inclusief het laadvermogen) dan heb je een C1 rijbewijs nodig. Dit rijbewijs geldt zowel voor vrachtauto en voor camper tot 7500 kg. Je hebt de keus om dit met of zonder Code 95 te doen.
De echte grote campers met een leeggewicht van meer dan 3500 kg vallen onder de APK regels voor zware voertuigen zoals vrachtwagens (APK1).
Een kampeerauto is voor de motorrijtuigenbelasting een personenauto: waarvan de binnenruimte is ingericht voor het vervoer en verblijf van personen. die is voorzien van een vaste kook- en slaapgelegenheid. die voldoet aan de inrichtingseisen die gelden sinds 1 mei 2002.
Er zijn natuurlijk wel wat verschillen tussen Nederland en Zweden. Zo heeft de Zweedse overheid ervoor gekozen om diesel relatief zwaar te belasten. Ook de hoge alcoholprijzen zijn beroemd en berucht.
Verbanddoos en brandblusser - Geadviseerd wordt om een verbanddoos en een brandblusser mee te nemen. Sleepkabel en startkabels - Geadviseerd wordt om een sleepkabel en startkabels mee te nemen. Reservelampen - Ook wordt geadviseerd om reservelampen mee te nemen.
U overweegt te emigreren naar Zweden maar u vraagt zich af hoe lang u aldaar mag rijden alvorens het Zweedse kenteken te kunnen verkrijgen. Tijdelijk in Zweden rijden met uw Nederlandse kenteken kan, maar na een verblijf van maximaal 6 maanden wordt er geacht de auto op het kenteken te zetten van het betreffende land.
De toegestane maximummassa geeft aan hoe zwaar de camper in de praktijk maximaal mag wegen. Bij campers die geschikt zijn voor rijbewijs B, is dit nooit meer dan 3.500 kilogram. Het verschil tussen de toegestane maximummassa en de massa rijklaar is het laadvermogen.
Met rijbewijs B mag je een camper besturen met een Maximum Wettelijk Toegestane Massa van 3.500 kg. Dit maximum is ook inclusief de accessoires, koffers en vakantiegangers. Is de camper zwaarder dan 3.500 kg, maar lichter dan 7.500 kg? Dan is een C1-rijbewijs noodzakelijk.
Geschikt rijbewijs voor camper
Heeft uw camper een maximaal gewicht van 3.500 kilo? En is het voertuig geschikt voor het vervoer van maximaal 8 personen (uzelf niet meegerekend)? Dan heeft u genoeg aan een rijbewijs B. Voor zwaardere campers moet u een vrachtwagenrijbewijs (C of C1) hebben.
Zweden is duur. Tenminste dat denken veel mensen. Maar eigenlijk valt dat hartstikke mee. Sterker nog, Zweden is gemiddeld een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld Denemarken, Noorwegen en Zwitserland.
Zo kun je goedkoop eten in Noorwegen
Denk aan dingen als pasta en rijst, tomaten in blik, bouillonblokjes, olie, couscous, aardappels, soep, peper en zout, kaas.
In België is de maximumsnelheid op snelwegen 120 kilometer per uur. In Vlaanderen geldt buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid van 70 in plaats van 90, tenzij met borden iets anders wordt aangegeven. Naar Wallonië? Hier is de maximumsnelheid buiten de bebouwde kom 90 kilometer per uur.
Is wild kamperen toegestaan in Frankrijk? Nee, in Frankrijk is wild kamperen en vrij staan met de camper officieel niet toegestaan. In sommige regio's is kamperen en bivakkeren op wegen, parkeerplaatsen en privéterreinen echter toegestaan met toestemming van de lokale autoriteiten.