Hoeden met een brede rand stof je af en berg je vervolgens ondersteboven op in een hoedendoos. Als je ze opvult met tissuepapier behouden ze hun vorm. Als leuk extraatje kan je van de stapel hoedendozen een supereenvoudig nachttafeltje maken, zo spaar je ook wat plaats uit.
De beste plek om kleding voor langere tijd te bewaren is een droge, stofvrije en donkere plek. Vochtvrij is nodig om schimmel te voorkomen en een donkere ruimte zorgt ervoor dat textiel niet verkleurt door licht. Een extra kledingkast op zolder of een vochtvrije kelder kunnen werken.
Rokjes kun je het beste ook ophangen aan hangers met clips. Jurken, jumpsuits, jassen en blazers hang je ook op. Onthoud dat je voor zwaardere items stevige hangers gebruikt, bijvoorbeeld van hout. Sweaters kun je het beste opvouwen, zo behouden ze hun vorm het beste.
Gebreide, tricot en jersey kledingstukken kun je beter opvouwen dan ophangen, omdat ze anders gaan uitrekken. Linnen en katoenen kleding kun je juist weer beter ophangen omdat je dan voorkomt dat het gaat kreuken.
Het enige wat je nodig hebt is een elastiekje en een wat zwaarder munt, bijvoorbeeld 2 euro. Plaats de euromunt aan de binnenkant van je jurk en houd dit goed vast. Daarna pak je het elastiekje en die trek je via de buitenkant van je jurkje om de munt en de rok heen. En voila, je rok waait minder snel omhoog.
Met de fluwelen kledinghangers is dit verleden tijd! Doordat de hangers met fluweel bekleed zijn kunnen de kledingstukken er niet vanaf glijden. De hangers zijn ook extra dun, zo kun je meer kledingstukken in je kledingkast kwijt en neemt het allemaal veel minder plek in.
Doordat ze gewatteerd zijn voorkom je dat er kreukels komen op de plekken waar je kleding de hanger raakt. Bovendien voorkomt het zachte oppervlak van dit type kledinghanger dat kleding er weer van afglijdt. Ze worden aangeraden voor 'delicate kleding'.
Een kledinghanger wordt gebruikt om kleding op te hangen in een kast of in schappen in een winkel. Bij standaard kledinghangers moet je eerst de halsopening uitrekken, hierdoor kost het veel moeite om de kleren er af en op te doen.
Van een kledingrek en een wasmand, tot een opstaprekje en een archiefkast. Een hoek van de kamer kan ook perfect dienen om je kleding op te bergen. Zet een kledingrek tegen de ene muur, een spiegel tegen de anderen en je bent klaar om je favoriete outfits te passen.
Tip: Lange jurken ophangen
Leg de jurk neer met de achterkant naar boven. Vouw de zijkanten naar binnen toe en haal de jurk tot de helft door de opening van de kledinghanger. Hang vervolgens de bandjes op aan de gleuven van de hanger en je favoriete jurk is klaar om netjes opgehangen te worden.
In plaats van de trui opvouwen, kun je beter de trui ophangen! Dit kun je echter beter niet doen door een gewone kledinghanger door de hals van de trui te steken, want hierdoor verliest de trui vaak zijn vorm. Je moet juist gebruik maken van een kledinghanger met een horizontale lat in het midden.
Een jurk bijvoorbeeld vraagt een minimale hoogte van 170cm en breedte van 40cm. Een broek op een kleerhanger heeft dan weer een hoogte van 80cm en breedte van 30cm nodig.
Hang broeken op aan de zomen van de broekspijpen, om het drogen te vergemakkelijken. Hang de broekspijpen naast elkaar. Hang de onderste zomen en iets over de waslijn en knijp ze vast. Als je twee waslijnen naast elkaar hebt, kun je de broekspijpen ook elk aan een lijn hangen.
Fluitje van een cent
Met een muntstuk en een elastiekje maak je je (lange) rok of jurk in geen tijd fietsproof! Haal het muntstuk van achter je rok, tussen je benen door, naar voren. Draai er enkele keren een elastiekje rond. Je creëert als het ware een harembroek.
Ideale truc
Om te voorkomen dat je de hele weg je jurk moet vasthouden, gebruik je simpelweg een muntstuk van bijvoorbeeld 50 cent. Duw deze aan de achterkant van je rok naar voren, tussen je benen door. Aan de voorkant pak je de munt vervolgens vast door de stof heen, en wikkel je het elastiekje er stevig omheen.
Om gênante situaties te voorkomen heb je niet meer dan twee dingen nodig: een muntje en een (haar)elastiekje. Je neemt de voor- en achterkant van je jurkje samen tussen je benen en wikkelt het muntje er vervolgens in.
Maak twee denkbeeldige lijnen van de hals naar beneden. Vouw het shirt (op de denkbeeldige lijn) naar binnen en vouw de mouw terug. Een korte mouw kun je recht terug vouwen, maar een lange mouw moet je iets schuin terug vouwen; Herhaal dit bij de andere zijde van het shirt.
In iedere slaapkamer heb je er wel een: een stoel of fauteuil waar de kleding zich opstapelt. Helaas ziet het er eerder chaotisch uit dan chic. Veel cooler en overzichtelijker: een kledingladder. Hij neemt niet veel ruimte in beslag en hij is ideaal om je kleren netjes aan op te hangen.
T-shirts hang je dubbel over de lijn en zet je aan de zijkanten vast met een wasknijper. Dus niet aan de schouders vastknijpen. Om kreuken te voorkomen hang je korte broeken en rokjes op aan de tailleband. Een jurkje hang je met wasknijpers aan de schouders op of beter nog aan een kleerhangertje.
De kledingkast opruimen doe je bij voorkeur twee keer per jaar. Een keer na de zomer en een keer tijdens de voorjaarsschoonmaak. Zo voorkom je een overvolle kast waarvan je de helft van de stukken niet draagt; Gooi jij kleding die te schoon is voor de was, maar niet schoon genoeg voor de kast ook altijd op een stoel?