Dit werkt zo: Heb je een verwijderd bericht ontvangen, verwijder Whatsapp dan van je telefoon. Installeer de app opnieuw, zodat je de vraag krijgt of je chats wilt herstellen via de reservekopie. Klik op 'ja', en je zult zien dat je alle verwijderde berichten te zien krijgt.
Sluit WhatsApp af en verwijder de app helemaal van je telefoon; Download WhatsApp opnieuw uit de Play Store; Installeer de app opnieuw en voer hetzelfde telefoonnummer in; Kies ervoor, zodra de app dat vraagt, om berichten en media uit een eerdere back-up te herstellen.
Het terughalen van een verwijderde sms van een Android is mogelijk met de Android Recovery Stick. Dit is een USB stick met forensische software die het totale geheugen van een Android scant en de verwijderde sms berichten, oproepen en notities weer leesbaar maakt.
Iedere dag wordt er automatisch een back-up gemaakt van je WhatsApp-chats die wordt opgeslagen in het geheugen van je telefoon. Afhankelijk van je instellingen wordt er ook periodiek een back-up van je chats gemaakt naar Google Drive.
Het nummer en de chat (de gesprekken) blijven staan in WhatsApp. Alleen verdwijnt de naam van de contactpersoon. U kunt de chat ook verwijderen uit WhatsApp.
Als je een chat wist, wis je alle berichten in een chat. De chat is dan nog steeds zichtbaar in je chatlijst.
Het terughalen van verwijderde tekstberichten van je iPhone is niet simpel, maar het is wel mogelijk. Als je een back-up van je iPhone gemaakt hebt via iTunes of iCloud, dan kun je uiteraard die optie gebruiken. Zo niet, dan kun je kiezen voor een externe software om de verwijderde berichten terug te zetten.
Helaas is de enige manier om berichten te herstellen via een iCloud-back-up door je iPhone volledig te wissen en te proberen deze te herstellen van een iCloud-back-up, zolang je er maar een hebt van voordat de tekstberichten werden verwijderd. Ga naar Instellingen > [Je naam] > iCloud > Opslagbeheer > Back-ups.
Berichten zijn niet alleen na 7 dagen maar vanaf nu ook na 24 uur of na 90 dagen te laten 'verdwijnen'. WhatsApp voegt meerdere nieuwe functies toe aan zijn functie voor verdwijnende berichten. Daarmee kan je instellen dat berichten na een bepaalde tijd automatisch door de app worden verwijderd.
Opgeslagen op telefoon
Ontvangen foto's en video's worden ook op de telefoon opgeslagen. In een Android-telefoon staat de foto/video in de app Galerij en in de app Google Foto's, in het album 'WhatsApp Images'. Op een iPhone worden de foto's/video's automatisch opgeslagen in de app Foto's.
Je kunt berichten voor jezelf verwijderen wanneer je dat wilt. De ander ziet het niet als je dit bericht uit je gesprek op WhatsApp verwijdert. Of je het nu op een iPhone verwijdert of op een Android telefoon.
Na het versturen van een whatsappje, kun je bericht alsnog verwijderen voor zowel de ontvanger als jou. Zolang je het binnen een paar minuten doet, ziet niemand het berichtje meer. Althans dat zou je denken. Android-gebruikers kunnen namelijk alsnog het verwijderde bericht lezen.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
Verwijderde bestanden belanden namelijk in deze digitale vuilnisemmer. Ze blijven daar staan tot iemand de prullenbak leegmaakt.
Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies "Herstel vorige versies". Hierop zal Windows zoeken en een lijst van de vorige versies van de permanent verwijderde bestanden of de map met verschillende tijden en data maken.
Open Foto's. Tik op het tabblad 'Bibliotheek' op 'Alle foto's' en selecteer de foto of video die u wilt verwijderen. Tik op de knop 'Prullenmand' en tik vervolgens op 'Verwijder foto'.
Belangrijk: Je berichten worden opgeslagen in de sms-database op je apparaat, en andere apps hebben mogelijk toegang tot je berichten. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie over hoe je app-rechten kunt beheren.
Open de Berichten-app op je smartphone en kies een gesprek; Druk op een berichtje en houd eventjes ingedrukt totdat 'ie wordt geselecteerd; Tik op de andere sms'jes in het gesprek die je wil verwijderen; Je gooit de berichten weg door op het prullenbakje rechtsboven te tikken.
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Wissen: Een chatgesprek leegmaken, maar niet helemaal verwijderen. Het gesprek blijft dus in de chatlijst staan. Verwijderen: Een chatgesprek permanent verwijderen en het gesprek uit je chatlijst halen.
Vraag je vriend, zodra je die tegenkomt, of hij je geblokkeerd heeft. De enige manier op zeker te weten of je door een contact geblokkeerd bent is door het te vragen. Er is verder geen andere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent.
iOS | Hou een bericht ingedrukt in een groepsgesprek -> Selecteer Meer -> Privé antwoorden. Android | Hou een bericht ingedrukt -> selecteer de drie stipjes in de rechter bovenhoek -> Privé antwoorden.