Als je het scherm schoonmaakt met een schoonmaakmiddel of schuurmiddel, neemt de werking van dit laagje sneller af en kunnen er bovendien krassen op de iPhone ontstaan. Blootstelling aan vloeistoffen en stof. Spatten of stof op je iPhone kun je afvegen met een zachte, pluisvrije doek, bijvoorbeeld een lensdoekje.
Probeer de oplaadpoort schoon te maken door eerst voorzichtig zand met een tandenstoker losser te maken. Als de oplaadpoort van uw iPhone nog steeds niet werkt, probeert u perslucht. De beste manier om zand uit een oplaadpoort te krijgen, is een luchtcompressor te gebruiken.
Schakel de iPhone uit: Zorg ervoor dat de iPhone is uitgeschakeld voordat je begint met schoonmaken. Gebruik een zachte borstel: Een zachte borstel kan helpen om stof en vuil voorzichtig uit de luidsprekeropeningen te verwijderen. Zorg ervoor dat de borstel schoon is en borstel voorzichtig het gaasje af.
Stap 4: Ga aan de slag: oplaadpoort schoonmaken
Gebruik een antistatische pincet: Verwijder voorzichtig stof en vuil uit de dock connector met een antistatische pincet. Haal hiermee de “grotere” stukken stof eruit.
Spuit water of reinigingsmiddel op een microvezeldoek zodat het een beetje vochtig is. Doe dit nooit rechtstreeks op jouw telefoon. Te veel vocht kan je telefoon kapot maken. Ga in gelijke banen over je telefoonscherm heen om hem goed schoon te maken.
Deze modellen hebben een IP68-classificatie onder IEC-norm 60529 (maximale diepte van 2 meter tot 30 minuten): iPhone 11.
Dat los je op door simpelweg het stof weg te peuteren met een tandenstoker of een busje perslucht in te spuiten. Houd er wel rekening mee dat het busje perslucht rechtop gehouden moet worden, anders spuit er water mee. Ga je het scherm schoonmaken? Pas er dan op dat je het scherm niet beschadigd.
Het kan tot 24 uur duren voordat de iPhone helemaal droog is. Als je telefoon helemaal droog is maar nog steeds niet oplaadt, koppel je de kabel los van de adapter, haal je de adapter (indien mogelijk) uit het stopcontact en sluit je deze vervolgens opnieuw aan.
Als je iPhone niet meer oplaadt, is de oorzaak vaak een kapotte kabel of adapter. De lightning-kabels zijn niet heel stevig, dus wellicht zit er een kink in de kabel of is het uiteinde beschadigd. Probeer verschillende stopcontacten uit en test je kabel ook in verschillende USB-poorten.
Gelukkig is daar een gemakkelijke oplossing voor: schoonmaken met een Anti Dust Spray. Natuurlijk geldt deze tutorial niet alleen voor iPhone, maar ook voor andere Android telefoons van Samsung, Oneplus, LG, Sony etc. Die Anti Dust Spray kan je vaak bij de bouwmarkt, electronicazaak of zelfs bij de Action kopen.
Geluid is zacht, krakend of werkt niet tijdens het afspelen van muziek. Tijdens het afspelen van muziek komt het geluid vanaf de iPhone 7 uit de luidspreker en de oorspeaker. De luidspreker zit rechts onderin de iPhone en de oorspeaker zit aan de bovenkant van de iPhone.
Tik in Instellingen op 'Horen en voelen' > 'Koptelefoonveiligheid'.Schakel 'Verminder harde geluiden' in en sleep de schuifknop om het maximale volume op te geven.
Stof verwijderen In de oplaadpoort, knoppen en andere gaatjes kan stof komen te zitten. Deze kunnen de werking beïnvloeden. Stof kun je weghalen met een kleine pin, maar ook met een stofzuiger. Reparateurs gebruiken vaak een spuitbus met perslucht.
Om de iPhone droog te krijgen, tik je deze zachtjes tegen je hand terwijl de Lightning- of USB‑C-connector naar beneden is gericht, zodat de vloeistof eruit loopt. Leg het apparaat op een droge plek met voldoende luchtcirculatie.
Leg je iPhone in een bak met ongekookte rijst of silicagelkorrels. Deze materialen helpen om het resterende vocht uit je iPhone te absorberen. Laat je iPhone minimaal 48 uur in de rijst of silicagel liggen. Probeer na 48 uur je iPhone weer aan te zetten.
Maak je telefoon droog
Houd je telefoon met de ingangen naar beneden, zodat je mobiel goed kan uitlekken. Schud je telefoon een paar keer, zodat al het vocht uit je toestel kan. Laat je telefoon goed uitlekken en dep je mobiel vervolgens droog met een handdoek of absorberend papier.
Mobieltjes bevatten een hele hoop metalen. In 1 ton mobiele telefoons zit 140 kilo koper, ruim 3 kilo zilver, 130 gram palladium, 3 gram platina en maar liefst 300 gram goud. In 200 mobieltjes zit al genoeg goud voor één trouwring! In de batterij zit ook nog eens nikkel, lood, zink en mangaan.
De meeste iPhone telefoons hebben een IP67- of IP68-certificaat. Met IP68 ben je extra goed beschermd tegen water. Daarom kunnen telefoons met dit certificaat dieper onder water. Toch blijft het advies: ga niet met je telefoon zwemmen of douchen.
De iPhone 13 serie heeft (volgens de IEC standaard) een IP68 rating. Dit betekent dat een iPhone 13 (Mini, Pro, Pro Max) stofdicht is en tot 4 meter diep onder water kan voor maximaal 30 minuten. Onder ideale omstandigheden kan een iPhone 13 dus in het water vallen zonder daar waterschade aan over te houden.
Jazeker, alle modellen van de iPhone 13-serie zijn waterproof. Net als de iPhone 13 kunnen ook de iPhone 13 Mini, de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max het minstens 30 minuten lang overleven in water van tot wel 6 meter diep.