Masseer een beetje olie in je handpalmen zodat het warm wordt en ga in draaiende bewegingen over je gezicht heen. Niet te hard duwen of trekken, dat is nergens voor nodig! Je kunt het daarnaast ook een beetje over je wimpers heen wrijven en daarna met een watje afvegen.
Een make-upremover op basis van olie werkt goed voor het verwijderen van mascara. Een reinigingsolie is niet alleen zacht voor je wimpers, maar vooral ook voor de huid rondom je ogen - dat over het algemeen bij iedereen wat droger is. Een melkreiniger of reiniger gebaseerd op water, zijn ook prima.
Waterproof mascara verwijderen
Laat je mascara door middel van het zuiverende water eerst even losweken door de wattenschijfjes met het micellair water erop te laten rusten, en veeg het daarna gemakkelijk van je wimpers.
Waterproof oogmake-up en mascara verwijderen
Kies altijd een speciale reiniger voor waterproof make-up, zoals ICI PARIS XL Oogmake-Upremover of Biotherm Biocils Waterproof Oogmake-Up Remover. Doordrenk twee wattenschijfjes met de remover, leg die op je gesloten ogen en laat ze even liggen.
Eindeloos door de regen fietsen zonder dat je mascara uitloopt lijkt ideaal, maar dat is het niet. Elke dag waterproof mascara gebruiken kan écht nadelige gevolgen hebben! No worries, de ingrediënten van waterproof mascara's zelf lijken niets schadelijks te doen met je wimpers. De gehele formule echter wel!
Een gewone mascara heeft van nature een mooiere glans. Maar als jij dagelijks op de fiets naar je werk gaat en je wilt voorkomen dat je mascara uitloopt? Gebruik dan een mascara die waterproof is!
blijven zitten op de huid. Bah! Dit zorgt voor de afbraak van collageen en veroorzaakt verstopte poriën en rimpels. Bij mascara worden de wimpers broos en verstoppen de follikels waardoor er irritaties en ontstekingen ontstaan.
Ook oogmake-up moet worden verwijderd
Panda-ogen zullen geen kans krijgen: als je oogmake-up als mascara niet verwijdert kan het in je ogen terechtkomen. Restjes mascara kunnen je wimpers erg uitdrogen. In het ergste geval kunnen ze zelfs afbreken.
Mascara vol bacteriën
De eerste maanden zijn deze nog niet schadelijk. Maar na drie tot vier maanden kunnen deze bacteriën ontstekingen, irritaties en puistjes veroorzaken. Koop daarom elke drie tot vier maanden een nieuwe mascara. Want een ontsteking bij je ogen, daar zit je niet op te wachten.
Een populaire natuurlijke make-up remover is olijfolie. Olijfolie is een milde, vochtinbrengende olie die effectief is in het verwijderen van make-up, vooral oogmake-up. Andere natuurlijke ingrediënten die vaak gebruikt worden in make-up removers zijn jojoba-olie, amandelolie, en kokosolie.
Foundation verwijderen
Begin liever met het aanbrengen van een reinigende lotion en masseer deze in de huid om de foundation los te weken. Daarna spoel je het gezicht met lauwwarm water schoon. Om alle make-up restjes van het gezicht te verwijderen, gebruik je vervolgens een alcoholvrije toner.
Gebruik lauwwarm water om het grootste deel van je make-up en het vuil op je gezicht te verwijderen. Gebruik vervolgens een make-up remover die jij fijn vindt en die het beste bij jouw huidtype past. Afhankelijk van je voorkeur kan je gebruik maken van een lotion of een reinigingsmelk.
Deel je make-up niet met anderen
Dit lijkt misschien heel onschuldig, maar om hygiënische redenen is het beter om cosmeticaproducten niet te delen met anderen. Producten als mascara, oogschaduw en crème in een potje kunnen namelijk bacteriën bevatten die een ontsteking kunnen veroorzaken.
Het is de terugkerende hamvraag: welke mascara is de beste? Nou, wat TikTok betreft is er een duidelijke winnaar. Dit is er eentje waarvoor je allesbehalve in de buidel hoeft te tasten; we hebben het namelijk over de Lash Princess mascara van Essence van nog geen €5.
Als je mascara korrelig begint te worden is het een teken dat je beter een nieuwe aan kunt schaffen. De korrels geven bijna geen kleur meer af en het staat natuurlijk ook niet mooi op je wimpers. Klonterig. Een klonterige mascara is ook een duidelijk teken dat je een nieuwe tube moet openen.
Slapen met make-up
Mascara irriteert de huid en zorgt ervoor dat je ogen opzwellen. Daarnaast is het ook niet goed voor de wimpers.
'Als je 's nachts regelmatig mascara en eyeliner laat zitten, kunnen de kleine haarzakjes en talgklieren op de oogleden verstopt raken, wat infectie en ontsteking veroorzaakt,' legt Dr. Wetter uit.
Asam 38 Graden Deep Black Waterproof Mascara is ontwikkeld met de speciale 38°-technologie, die niet alleen zorgt voor volume, maar ook lang blijft zitten. De mascara is met water van meer dan 38° C heel gemakkelijk ook weer te verwijderen is.
De wimpers breken sneller af als je een dikke laag mascara laat zitten.Doordat oogmake-up de haarzakjes volledig afsluiten kunnen deze verstopt raken. Dit kan een flinke oogontsteking opleveren. Men noemt slapen altijd een schoonheidsslaapje.
Maar het blijft van het meisje afhangen en de juiste begeleiding: 12 jaar: Een beetje experimenten met mascara en een subtiele gekleurde lippenbalsam. 13-14 jaar: Begeleid haar in het uitproberen van blush, eyeshadow en nagellak.
Mascara's geven snel last van overgevoeligheid. Vooral bij de dunne huid rondom de ogen. Soms heb je het niet direct door, maar als jij al een tijdje last hebt van wallen (met name 's ochtends) en wat prikkende rode ogen, dan kan het goed zijn dat jij ook niet goed tegen je mascara of ander oogproduct kan.
Hoe? Als je waterproof make-up op hebt, doe er dan nog wat extra jojoba- of olijfolie bij.Doe het op een watje en wrijf de make-up zo van je huid af. Verfrissend en cool deze methode!
Daarom: zo vaak moet je deze 8 beauty-producten weggooien. Zo smeer je tenminste geen spul vol bacteriën op je gezicht. Elke 3 maanden je mascara vervangen is zéker aan te raden. Bij het gebruik van beautyproducten zoals mascara komen er op een gegeven moment bacteriën in.
Vaak wordt parfum toegevoegd aan een huidverzorgingsproduct om de natuurlijke geur te maskeren. Parfum doet wat voor jouw neus, maar niets voor jouw huid. Een toegevoegde geurstof kan ervoor zorgen dat jij een contactallergie ontwikkeld.