Er zijn op dit moment geen concrete aanwijzingen voor een terroristische aanslag in Nederland maar een aanslag blijft voorstelbaar. Het dreigingsniveau in Nederland blijft dan ook vastgesteld op 'aanzienlijk' (niveau 3 van 5).
Terrorisme in Nederland heeft tussen 1950 en 2009 tot ongeveer 70 aanslagen met 30 doden geleid, zowel onder gegijzelde burgers (treinkapingen) als onder politie- en douanemensen (4) en hooggeplaatste functionarissen (de Britse ambassadeur, 1979). Bovendien kwamen er in Nederland ongeveer 8 daders om het leven.
Beperkt: Er bestaat een kleine kans op een terroristische aanslag in Nederland; Aanzienlijk: Een terroristische aanslag in Nederland is voorstelbaar; Substantieel: De kans op een terroristische aanslag in Nederland is reëel; Kritiek: Een terroristische aanslag in Nederland is op handen.
Bel bij een acute situatie alarmnummer 112. Meld een verdachte situatie of een vermoeden bij de politie via 0900 8844. Of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Hier kun je ook terecht voor meldingen over extremisme of hulpvragen over radicalisering.
'Het uit ideologische motieven (voorbereiden van het) plegen van op mensenlevens gericht geweld of het veroorzaken van maatschappij-ontwrichtende schade, met als doel (een deel van) de bevolking ernstige vrees aan te jagen, maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen en/of politieke besluitvorming te beïnvloeden.
Bijvoorbeeld als: er te veel loonheffing is ingehouden. u recht hebt op bepaalde heffingskortingen of aftrekposten, waarmee nog geen rekening is gehouden. u te veel belasting hebt betaald via een eerdere voorlopige aanslag.
Terrorisme (van het Latijnse terror, paniek) is het zonder wettige grond plegen van ernstig geweld, of ernstige dreiging daarmee, met een politiek of religieus doel. In de meeste opvattingen over wat terrorisme is, moet het om illegaal geweld gaan, doorgaans gekoppeld aan burgers als slachtoffers.
Ook als u de belastingaangifte al hebt verstuurd, kunt u iets aanpassen, een fout verbeteren of gegevens aanvullen. Zelfs als u al een definitieve aanslag hebt ontvangen. Uw aangifte wijzigen kan tot 5 jaar na het jaar waarover de aanslag gaat.
U kunt een navorderingsaanslag krijgen binnen 5 jaar na het einde van het belastingtijdvak (meestal het kalenderjaar) of binnen 5 jaar na afloop van het tijdstip waarop uw belastingschuld is ontstaan.
Er zijn op dit moment geen concrete aanwijzingen voor een terroristische aanslag in Nederland maar een aanslag blijft voorstelbaar. Het dreigingsniveau in Nederland blijft dan ook vastgesteld op 'aanzienlijk' (niveau 3 van 5).
Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is verantwoordelijk voor veiligheid en terrorismebestrijding in Nederland.
Het dreigingsniveau blijft 'aanzienlijk' (niveau 3 van 5). Dat betekent dat een terroristische aanslag in Nederland voorstelbaar is, maar dat er geen concrete aanwijzingen voor een aanslag zijn.
De NCTV coördineert de bestrijding van terrorisme in Nederland. De aanpak van terrorismebestrijding staat beschreven in de Nationale Contraterrorismestrategie. Het doel is het verminderen van het risico op terroristische aanslagen en het beperken van de mogelijk schade na een eventuele aanslag.
Levenslange gevangenisstraf is de zwaarste straf die rechters in Nederland kunnen opleggen. De straf staat op het plegen van heel zware misdrijven, zoals bijvoorbeeld moord, terroristische daden of een aanslag op de regering of koning.
voorlopige aanslag naar aanleiding van uw aangifte. definitieve aanslag. navorderingsaanslag. conserverende aanslag.
De normale onderzoekstermijn om het bedrag van uw inkomsten na te gaan, is 3 jaar. Deze termijn begint te lopen op 1 januari van het jaar van de belastingheffing waarvoor de belasting verschuldigd is. Voorbeeld: Voor het aanslagjaar 2019 (inkomsten 2018), zal deze termijn op 31/12/2021 verstrijken.
De fiscus kan tot 3 jaar na het aanslagjaar je boekhouding controleren. Als er een vermoeden is van fraude, kan de termijn verlengd worden tot 7 jaar.
Komt uw aangifte ná deze termijn bij ons binnen? Dan krijgt u een verzuimboete van € 385. Doet u vaker te laat aangifte, dan kan deze boete zelfs oplopen tot € 5.514. Daarnaast kunnen wij de uitbetaling van uw toeslagen en uw voorlopige aanslag inkomstenbelasting stopzetten.
Er worden geen transacties doorgegeven door banken, tenzij het ongebruikelijke transacties betreffen ( de zogenaamde wet MOT: melding ongebruikelijke transacties). De belastingdienst kan natuurlijk altijd transacties opvragen bij de banken, maar dit doen ze alleen als daar aanleiding toe is.
We streven er naar om alle mensen die vóór 1 april aangifte hebben gedaan, vóór 1 juli een bericht te sturen over de afhandeling van hun aangifte. Helaas is dat proces vertraagd. Houd de website van de Belastingdienst in de gaten voor meer informatie.
U bent verplicht informatie te geven als wij daar om vragen. Daarbij gaat het alleen om informatie die van belang kan zijn voor uw eigen belastingheffing. Als u bijvoorbeeld nog bankafschriften en bonnetjes hebt, moet u ons de mogelijkheid geven die in te zien.
Vaak geloven terroristen dus dat ze mensen met een ander geloof pijn moeten doen. Soms is terrorisme tegen een bepaalde groep gericht, zoals tegen mensen met een donkere huidskleur. Daar hebben de terroristen dan een hekel aan.
De eerste echte georganiseerde terroristen waren waarschijnlijk de Zeloten. Zij vormden een joodse sekte, die met name in de jaren 66-70 na Chr. – tijdens de Joodse Opstand – in Palestina dood en verderf zaaiden onder de Romeinse bezettingsmacht.
Extremisme. Bij extremisme overtreedt een persoon of groep bewust de wet voor zijn idealen. Het verschil met radicalisering is dat er bewust een strafbaar feit wordt gepleegd. Radicalisering kan uitlopen in extremisme, maar dat gebeurt zeker niet altijd.