Ruimte vrijmaken op je Android-apparaat
Log in op je Google-account. Ruimte vrijmaken. Je ziet hoeveel ruimte er vrijkomt. Als je alle items van je telefoon wilt verwijderen, tik je op Vrijmaken.
Google Foto's app
In oktober 2020 maakte Google bekend dat het vanaf 1 juni 2021 een einde maakt aan de onbeperkte opslag in de populaire Google Foto's-app. Met deze app kunt u gratis foto's en video's opslaan op internet.
Google Foto's heeft twee onderdelen. Een onderdeel zoals de galerij, waarin je de foto's die op je apparaat staan kan bekijken, en een cloudopslag. Als de foto's alleen in de Cloud staan, staan ze niet op je apparaat en kun je ze dus niet bekijken via de Galerij.
Items die je uit Google Foto's verwijdert, worden ook verwijderd uit: photos.google.com en de Foto's-app op gesynchroniseerde apparaten. Google Foto's-albums. Bepaalde Google Foto's-films.
Misschien staan ze in je apparaatmappen. op je Android-telefoon of -tablet. Tik onderaan op Bibliotheek. Check je apparaatmappen bij Foto's op apparaat.
'Back-up en synchronisatie' is een opslagservice waarmee je foto's en video's automatisch worden opgeslagen in je Google-account. Deze foto's en video's zijn toegankelijk vanaf elk apparaat waarop je bent ingelogd op je account.
Tip: Als je een back-up hebt gemaakt van een foto of video voordat je deze verwijdert, blijft deze 60 dagen in de prullenbak staan. Zo verwijder je foto's en video's definitief: Ga op je computer naar photos.google.com. Wijs naar het item dat je definitief wilt verwijderen.
Je bewaarde foto's in je Google Drive en die werden vervolgens automatisch geüpload naar Google Foto's. Veranderde je wat aan die foto's in je Drive, dan zag je dat terug in Google Foto's. Vanaf 10 juli 2019 worden die foto's en video's niet meer automatisch gesynchroniseerd tussen beide diensten.
Houd je vinger op een foto om deze te selecteren en sleep vervolgens met je vinger. Alle afbeeldingen die je nu aanraakt, worden geselecteerd. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om een stapel foto's in een keer te verwijderen of te verplaatsen.
99% van alle bedrijfseigenaren hebben geen idee welke informatie van hun website eigenlijk te vinden is in Google! Een verwijderde pagina blijft vaak nog maandenlang vindbaar in de zoekresultaten wanneer je er specifiek op zoekt. Ook oude domeinnamen zijn soms na een jaar nog steeds vindbaar in de zoekresultaten.
Elk Google-account biedt 15 GB aan opslagruimte die wordt gedeeld door Google Drive, Gmail en Google Foto's. Als je upgradet naar Google One, gaat je totale opslagcapaciteit naar 100 GB (of meer, afhankelijk van het abonnement dat je kiest).
Als je je foto's opslaat, worden de gegevens uitgewisseld tussen je apparaat, Google-services en onze datacenters. Deze gegevens beschermen we met meerdere beveiligingslagen, onder meer met de toonaangevende versleutelingstechnologie HTTPS en met versleuteling van gegevens 'at rest'.
Op Android-toestellen worden mediabestanden automatisch opgeslagen op je map WhatsApp/Media/. Wanneer je intern geheugen hebt, zal de map op je interne geheugen opgeslagen zijn. Wanneer je geen intern geheugen hebt, zal de map op je SD-kaart of externe SD-kaart opgeslagen zijn.
Open hiervoor de Google Foto's-app op je Android-smartphone, tik linksboven op de drie streepjes en kies 'Prullenbak'. Hier tref je een verzameling van bestanden die je de afgelopen tijd hebt verwijderd. Tik op een foto of video die je wil herstellen en houd deze vast. Selecteer vervolgens 'Herstellen' onderaan.
Open de Google Foto's-app. op je Android-telefoon of -tablet. Tik onderaan op Bibliotheek Prullenbak . Tik op de foto of video die je wilt terugzetten en houd deze vast.
Wanneer u een browser gebruikt, zoals Chrome, wordt er informatie van websites in het cachegeheugen en in cookies opgeslagen. Als u het cachegeheugen en cookies wist, worden bepaalde problemen opgelost, zoals laad- of opmaakproblemen op sites.