Het indexeren in Google wordt uitgevoerd via een bot. Deze wordt ook wel crawler of spider genoemd. Welke naam je ook geeft aan het “beestje”, het is een programma om websites automatisch te vinden en scannen. Google heeft hier verschillende bots voor, zoals de Google bot.
De Google-index lijkt op de index van een bibliotheek, die informatie bevat over alle boeken in de bibliotheek. Maar in plaats van boeken vermeldt de Google-index alle webpagina's die Google kent. Wanneer Google uw site bezoekt, worden nieuwe en bijgewerkte pagina's gedetecteerd en wordt de Google-index bijgewerkt.
Google is wereldwijd de grootste en populairste zoekmachine. Het dragen van deze titel brengt taken met zich mee. Zo moet Google dagelijks miljarden pagina's indexeren. Logischerwijs kan dit niet op één moment, maar bepaalt de zoekmachine zelf welke pagina's en op welk moment geïndexeerd worden.
Je hebt net een nieuwe website en wilt deze zo snel mogelijk laten indexeren door Google zodat je snel gevonden wordt op het internet. Gemiddeld duurt dit ongeveer 4 dagen tot 1 maand.
De zoekindex van Google Zoeken bevat honderden miljarden webpagina's en is ruim 100.000.000 gigabytes groot. Het is lijkt een beetje op de index achterin een boek: met een vermelding voor elk woord dat te zien is op elke webpagina die we indexeren.
Het indexeren in Google wordt uitgevoerd via een bot. Deze wordt ook wel crawler of spider genoemd. Welke naam je ook geeft aan het “beestje”, het is een programma om websites automatisch te vinden en scannen.
Het indexcijfer van de consumptieprijzen - beter gekend als 'de index' - meet de prijsevolutie van de goederen en diensten die de gezinnen consumeren. Dit indexcijfer wordt maandelijks bepaald aan de hand van de waarde van een 'korf' met de belangrijkste consumptiegoederen en diensten.
Google crawlt doorlopend nieuwe en bestaande webpagina's, op zoek naar updates. Het is praktisch onmogelijk om iedere bestaande pagina iedere dag opnieuw te controleren op updates. De zoekmachine heeft daarom een slim algoritme ontwikkeld, dat vaststelt hoe vaak welke pagina gecontroleerd moet worden op updates.
Google verwerkt een grote hoeveelheid zoekopdrachten per dag. Elke seconde voeren we zo'n 40.000 zoekopdrachten uit via de zoekmachine. Dat zijn 3,5 miljard zoekopdrachten per dag en 1,2 biljoen zoekopdrachten per jaar.
Het CBS berekent de prijsindexen door uitgebreid onderzoek te doen naar de prijzen van producten en diensten in Nederland. Iedereen kan de prijsindexen bekijken. De indexen zijn een betrouwbare bron voor prijsontwikkelingen.
Een website indexeren (ook wel indexatie) is het registreren van pagina's voor de database van zoekmachines. Wanneer een zoeker een zoekopdracht uitvoert, verzamelen de web crawlers van Google informatie van miljarden webpagina's. Deze informatie wordt geordend in de zoekindex.
Indexering 2023
Het indexeringspercentage voor 2023 bedraagt 3,4%.
De pagina is misschien uit de index verwijderd of weggelaten om volledig onschuldige redenen. (Het web is onmetelijk groot en Google komt niet aan elke pagina toe, ook al proberen we dat wel!) Vraag Google je pagina opnieuw te crawlen.
Is jouw URL geïndexeerd door Google? Als een URL niet door Google is geïndexeerd zal die per definitie niet vindbaar zijn. En weet daarbij ook dat Google lang niet alle webpagina's opneemt in de index. Er komen dagelijks nieuwe websites en dus ook nieuwe webpagina's bij.
Het kan tot 3 dagen duren voordat bewerkingen zichtbaar zijn. U kunt uw bedrijf nog wel vinden door op Google Maps naar de naam ervan te zoeken.
Een indexcijfer geeft altijd aan met hoeveel iets is gestegen of gedaald ten opzichte van dit basisjaar. Het basisjaar heeft altijd een index van 100. Als je een indexcijfer van 105 krijgt, wil dat zeggen dat iets met 5% is gestegen ten opzichte van dit basisjaar.
Het meest gebruikte cijfer voor indexeringen is de Consumentenprijsindex (CPI). Andere cijfers die voor indexeringen kunnen worden gebruikt, zijn bijvoorbeeld: Producentenprijsindex (PPI) - kosten van materialen. Cao-loonindex - kosten van arbeid.
Veelgebruikte indexen zijn Consumentenprijsindex (CPI) , Dienstenprijsindex (DPI) en Producentenprijsindex (PPI) . Prijsindexen laten zien hoe de prijzen van lonen, producten en diensten zich hebben ontwikkeld per maand, kwartaal of jaar.