De Ytong Energy+ bouwblokDe Energy+ bouwblok heeft een zeer lage lambda-waarde (hoe lager hoe beter) van 0.06 W/mK en kan dus zorgen voor zeer goed geïsoleerde muren. Ter vergelijking heeft een standaard bouwsteen een lambda-waarde van ongeveer 0.3 W/mK en voor PUR isolatie ligt dit rond de 0.025 W/mK.
isoleren met cellenbeton.
Cellenbeton isolatieplaten bevatten miljoenen luchtbelletjes. Door deze poreuze structuur bieden ze ongekende thermische isolatiewaarden. Bovendien zorgt dit onbrandbare en ultralichte isolatiemateriaal voor een goede akoestische isolatie en geluidsabsorptie.
Welke eigenschappen maken de Ytong blokken uniek? Ytong blokken bieden optimale constructieve mogelijkheden, zijn licht van gewicht, warmte-isolerend, in staat warmte te accumuleren (en later weer af te staan), ongevoelig voor vocht, geluidsisolerend, brandwerend en vorstbestendig.
Ytong blokken zijn minder geschikt voor een buitenmuur.
Ytong is synoniem voor cellenbeton en gasbeton en bestaat uit een serie bouwmaterialen, waaronder blokken (meest gebruikt), panelen, dakplaten en lateien, die bijzonder licht van gewicht en flexibel inzetbaar zijn. Cellenbeton of Ytong is een natuurlijk bouwmateriaal dat bestaat uit en mengsel van kalk, zand en water.
Ytong blokken & kimblokken
Ytong is ideaal isolatiemateriaal, ongevoelig voor vocht, brandwerend en vorstbestendig.
Door de eerste rij Ytong blokken in waterdichte mortel te leggen en de blokken later ook een waterdichte cement finishlaag te geven, zorgt u dat Ytong muren en andere objecten effectief worden beschermd tegen optrekkend en indringend water.
Gasbetonblokken zijn gemaakt van kalk, zand en cement. De open structuur, met grote hoeveelheden luchtcellen, geeft gasbeton hoge isolatiewaarden en goede geluiddempende eigenschappen.
Ytongblokken zijn blokken gemaakt van cellenbeton/gasbeton. Het is een duurzaam product, bestaande uit zand, kalk en water. Het materiaal is licht en daardoor gemakkelijk hanteerbaar. Tegelijkertijd zijn de gasbetonblokken sterk genoeg om zowel in een dragende als niet-dragende constructie te dienen.
Geluidsisolatie voor enkelwandige buitenmuren
Het gebruik van de door autoclavering geharde blokken van Ytong zijn de juiste keuze voor het bouwen van monolithische muren die tegelijkertijd thermisch en akoestisch moeten isoleren.
De Ytong Energy+ bouwblok
De Energy+ bouwblok heeft een zeer lage lambda-waarde (hoe lager hoe beter) van 0.06 W/mK en kan dus zorgen voor zeer goed geïsoleerde muren. Ter vergelijking heeft een standaard bouwsteen een lambda-waarde van ongeveer 0.3 W/mK en voor PUR isolatie ligt dit rond de 0.025 W/mK.
Cellenbeton biedt goede thermische isolatie, terwijl kalkzandsteen een lage tot geen thermische isolatie biedt. Cellenbetonblokken zijn licht van gewicht en makkelijk en snel te verwerken, terwijl kalkzandsteenblokken zwaar zijn en moeilijker te verwerken zijn.
Cellenbeton of Ytong als eerste bouwblok
Als men Ytong als eerste bouwblok gebruikt moet de R-waarde van de Ytong minstens 2 m²K/W zijn. Voor Ytong C4, C3, C2 en C1 kan dit zo zijn afhankelijk van de hoogte van de blok.
Beton is een veel betere warmtegeleider en isoleert niet . Beton alleen biedt vrijwel geen isolatie (R-waarde). Als u met beton werkt, is het erg belangrijk om hardschuim te gebruiken als u enige isolatie van uw betonnen muren en vloeren wilt.
10-20% van het warmteverlies van een gebouw kan via de vloeren plaatsvinden als deze niet op een redelijke manier geïsoleerd zijn.
Spuitschuim met gesloten cellen is de beste manier om betonnen keldermuren te isoleren. Dit komt omdat het een hogere R-waarde kan bereiken, samen met een uitstekende vochtbestendigheid, terwijl er minder dikte nodig is. Het kan alle gaten en ruimtes grondig opvullen, waardoor u de beste bescherming krijgt tegen het binnendringen van vocht en lucht.
Ytong kan niet met gewone mortel worden gemest, wel kan dit met tegellijm. Of eventueel mortel aanmaken met bouwdispersie, niet een scheutje maar 1 deel en max 2 delen water.
Als je gebruik wil maken van Ytong blokken voor een draagmuur is het van belang dat je hier de juiste dikte voor kiest. Er wordt geadviseerd voor draagmuren minimaal 100 mm dikke Ytong blokken te gebruiken. Bij het gebruik van een binnenmuur kun je een minimum van 70 mm aanhouden.
Gasbeton. Wanneer u een tv-beugel aan een wand van gasbeton wilt ophangen, is het belangrijk om deze met schroeven te bevestigen die vrijwel dezelfde lengte hebben als de dikte van de wand zodat de beugel stevig blijf hangen.
Hoewel beton een zeer sterk en betrouwbaar bouwmateriaal is, is het een slechte isolator . Warm en koud gaan er dwars doorheen. In de bouwsector noemen we materialen als beton een koudebrug. Eventuele warmte in huis zal met zeer weinig weerstand dwars door het beton gaan.
Er zijn twee manieren om beton te isoleren. U kunt het beton bedekken met hardschuimisolatie, twee lagen multiplex toevoegen en de afwerkvloer toevoegen, of u kunt houten dwarsliggers op de vloer bevestigen, de gaten opvullen met hardschuimisolatie, een ondervloer aanbrengen en de vloer afwerken.
Ytong is een samenstelling van water, zand en lucht, zodat het hierdoor zowel de eigenschappen van een steenachtig materiaal verkrijgt (duurzaam, hard, onvervormbaar, onrotbaar, onontvlambaar en drukvast) als die van een isolatiemateriaal (gesloten cellen met lucht gevuld geeft de beste isolatie).
Als de juiste materialen aangeschaft zijn en de muur voorbehandeld is met stuc primer (droogtijd staat aangegeven op de verpakking, maar is ook afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid) dan kan de cellenbeton muur gestukd worden.
Ytong blokken ook wel bekend als gasbeton of cellenbeton, zijn bijzonder licht van gewicht, maar hebben een groot draagvermogen. De blokken zijn brandwerend en zowel akoestisch als thermisch isolerend.