Panikeer niet: secondelijm is niet giftig en kan zonder probleem enkele dagen op de huid blijven zitten. Uiteindelijk zal de lijm van zelf loskomen. Op de huid gemorste vloeistof of aan elkaar gekleefde vingers kan men voorzichtig losweken door langdurige onderdompeling in lauw water.
Gevaarlijk. Kleeft binnen enkele seconden aan huid en oogleden. Buiten het bereik van kinderen houden.
Zeep en warm water.
Laat de huid in warm water met zeep weken om de lijm los te krijgen. Hierna zou je het gemakkelijk eraf kunnen pellen.
Misschien voor iedereen een andere tip betreffend "secondelijm" Kreeg ik van mijn huisarts en het werkt uitstekend: Als je een kloofje hebt of een klein wondje kun je met secondelijm erop te doen de pijn laten verdwijnen en de genezing in werking zetten.
Als het oppervlak niet beschadigt, kun je de secondelijm losmaken met aceton. Doe dit met een zachte tandenborstel. Als de lijmresten niet weggaan, kun je meer aceton gebruiken, maar gebruik het met mate. Zodra de secondelijmvlek is opgelost, maak je het oppervlak schoon met een schone doek en wat water.
Geen probleem, de lijm is namelijk water- en vaatwasmachinebestendig. Extra prettig aan dit product is dat het ervoor zorgt dat je je vingers schoon houdt tijdens het lijmen.
Los afwasmiddel op in heet water. Drenk er een doek in en leg hem op de lijmvlek. Leg er eventueel een plastic zak en een gewicht op, zodat de doek nat blijft. Schraap de lijm weg met een schraper, maar zorg dat je de ondergrond niet beschadigt.
Panikeer niet: secondelijm is niet giftig en kan zonder probleem enkele dagen op de huid blijven zitten. Uiteindelijk zal de lijm van zelf loskomen. Op de huid gemorste vloeistof of aan elkaar gekleefde vingers kan men voorzichtig losweken door langdurige onderdompeling in lauw water.
Wassen, douchen en baden
Houd de wond 24 uur droog. Daarna kunt u zich gewoon wassen en douchen. Let er bij het afdrogen op dat u niet te hard over de wond wrijft. We adviseren u om de eerste vijf tot zeven dagen niet te zwemmen of in bad te gaan.
Er blijkt geen verschil tussen wondlijm en hechtingen in cosmetisch resultaat. Sluiten met wondlijm gaat wel sneller en zowel kinderen als volwassenen rapporteren minder pijn. Het risico op loslating of infectie bij het gebruik van wondlijm en hechtingen is verwaarloosbaar (circa 1% van alle gesloten wonden).
Re: Nepnagels met secondenlijm? Uhh níet doen, er zitten giftige stoffen in secondenlijm. Waarom werkt dat spul anders zo snel en sterk? Nagellijm heeft wel een sterke werking maar door andere stoffen die niet door je nagel je huid indringen.
Hoe sterk is secondelijm? Secondelijm geeft een ongelooflijk sterke hechting. Vanwege de unieke eigenschappen van cyanoacrylaatlijm is de gevormde hechting bijna onbreekbaar.
Dan kun je wat nagellakremover met aceton of zelfs pure aceton erbij pakken. Druppel wat van de vloeistof op de plek met lijm en laat deze een paar seconden intrekken. Pas op! Aceton is niet zo'n prettig goedje, dus gebruik slechts een heel klein beetje en was het dan goed af met water en zeep.
Het gebruik van deze stoffen is zeer schadelijk en risicovol. Vroeger bevatte lijm oplosmiddelen als trichloorethyleen en tolueen. Inmiddels mag lijm deze stoffen niet meer bevatten. De stoffen zijn vervangen door minder riskante stoffen.
Oplosmiddelen in lijm zijn slecht voor de huid en gevaarlijk bij inademing. Gebruik zoveel mogelijk lijm op waterbasis, ventileer goed en was de handen na het werken met lijm. Lijmresten horen bij het chemisch afval.
Je kunt secondelijm inzetten om verschillende materialen te lijmen. Zo lijm je glas, rubber, pvc, leer en nog veel meer materialen met secondelijm. Bij Werken met Merken vind je een ruim assortiment secondelijmen van verschillende topmerken.
U kunt gewoon douchen en wassen, maar omdat de wond niet mag weken, kunt u niet in bad of gaan zwemmen in de eerste zeven dagen na de behandeling • U mag geen zalf, crème of spray op de huidlijm gebruiken. Hierdoor kan de lijm oplossen en loslaten.
Wat is huidlijm
Huidlijm is een lijm waarmee we een wond kunnen dichtplakken. Dit doen we dan in plaats van het hechten van de wond. We doen de lijm op uw huid. Soms ziet u kleine barstjes in de lijm.
Zit er een korst op dan kun je deze soepel houden door er vaseline op te smeren. Smeer geen vaseline op een open wond. Als dit niet praktisch is (bijvoorbeeld in verband met kleding) en bij diepere schaafwonden kun je de schaafwond afdekken met metaline of ander niet aan de wond klevend verband.
In secondelijm zitten verschillende chemische stoffen. Zo ook de stof cyanoacrylaat. Dit stofje droogt op als het in contact komt met de lucht. Zolang de lijm dus in een dichte tube zit, is er geen contact met vocht uit de lucht en zal de lijm niet hard worden.
Het is bijna onmogelijk cyanoacrylaat in te slikken. De lijm hardt uit en hecht zich in de mond. Speeksel zal de lijm in een halve dag tot 2 dagen oplossen. Indien zich een brok vormt in de mond, positioneer de patiënt dan zodanig, dat de brok niet kan worden ingeslikt.
In de lijm zit ook oplosmiddel. Het oplosmiddel zorgt ervoor dat de lijm niet kleeft als het in de tube zit en dat hij smeerbaar is als het uit de tube komt. Als de lijm uit de tube komt, verdampt het oplosmiddel in de lucht. Daardoor droogt de lijm.
Als aceton op je huid of in je ogen komt, kan het je huid en ogen irriteren. Als je aceton inademt, kan het je neus en luchtwegen irriteren. Als je veel aceton inademt, kan je duizelig en misselijk worden of hoofdpijn krijgen. Dat gebeurt vooral bij mensen die op hun werk veel en lang in aanraking komen met aceton.
Snellijmen of cyanoacrylaten harden zeer snel uit wanneer ze tussen oppervlakken worden aangedrukt. Door aanwezige oppervlaktevochtigheid op de te verlijmen materialen in combinatie met de druk start de uitharding.
Secondelijm van plastic halen
Het is een secuur werkje met een mesje of krabbertje. Mocht dat niet lukken dan kan inweken met een natte doek met zeep een manier zijn. Drastisch ingrijpen doe je met ontsmettingsalcohol. Dat kan vlekken achterlaten en test je eerst op een ander stukje van het kunststof.