Vul de neusreiniger met wat zeepwater, schud de reiniger zodat het slijm binnenin loskomt en spuit het zeepwater eruit. Herhaal dit meerdere keren met warm water en ten slotte een laatste keer met koud water om eventueel achtergebleven zeepresten te verwijderen. Reinig de neusreiniger altijd na gebruik.
Het neuspeertje en de oorreiniger zijn makkelijk en effectief, doordat ze een zachte zuigkracht uitoefenen. Hoe gebruik je dit product: - Knijp de lucht uit het peertje alvorens het topje tegen de baby's neusgat te plaatsen. - Geef de druk op het peertje vrij om de zuigkracht z'n werk te laten doen.
Maar hoe doe je dat precies? Sluit dat ene neusgat even af en houd de mond een beetje dicht met je vingers. Wacht enkele seconden: de slijmpjes moeten dan door het andere neusgat stromen; Veeg het neusje van je baby af met een zacht kompres of een zakdoekje.
Het leegzuigen van je baby's neusje wordt aanbevolen bij een verstopte neus en dit kan zo vaak als nodig worden gedaan. Denk vooral aan het leegzuigen vóór de maaltijd of voordat je baby gaat slapen. Otrivin Baby Neusjesreiniger helpt je baby normaal te ademen, te eten, te slapen en zich weer beter te voelen.
Druppels met natriumchloride verdunnen ingedikt slijm. Hierdoor loopt het slijm makkelijker weg, zodat u vrijer kan ademen. U merkt meteen dat u uw neus makkelijker kunt snuiten. Ook kunt u met de zoutoplossing aangekoekte korsten in en rond de neus verwijderen.
Twee keer per dag, één of twee spray's Otrivin in elk neusgat is alles wat nodig is. De neusspray werkt binnen 2 minuten tot 12 uur lang. De verkoudheid zou binnen 7 dagen vanzelf moeten verminderen, waarnu u het gebruik moet stoppen.
Dit is een erg adequaat middel bij het begin van een neusverkoudheid: breng een kopje water aan de kook en voeg er een paar theelepeltjes keukenzout aan toe. Laat afkoelen en druppel het meermaals daags in beide neusgaten. Prikkelt in het begin wel wat, maar is een zééér efficiënt middel.
Het snot uit het neusje droogt op en kan in en rondom de neus voor korstjes zorgen. Het verwijderen hiervan is vaak onprettig voor de baby. Als je baby verkouden is kun je wat Nisita® neuszalf in en rondom het neusje smeren. De vaseline in de zalf zorgt ervoor dat korstjes zacht worden en makkelijk te verwijderen zijn.
Je baby ademt in de eerste maanden uitsluitend door de neus. De baby weet nog niet dat de oplossing is om door de mond te ademen. Dit kan er zeker voor zorgen dat de baby benauwd klinkt tijdens een neusverkoudheid. Stikken in slijm of snot komt echter zelden voor.
Het gladde en flexibele puntje is zacht voor het neusje van je kind en voorkomt verwondingen. Door in het balletje op de neuspomp te knijpen en deze vervolgens los te laten in het neusje, creëer je een zuigreactie waardoor je het neusje schoon zuig.
Bij een verkoudheid heeft je baby vaak wat verhoging of koorts. Door te warme kleding kan hij of zij het te warm krijgen. Ga liever niet naar buiten. Wanneer je kindje verkouden is, kan je beter niet samen naar buiten gaan.
Dit is heel normaal en kan komen doordat de baby de ene na de andere verkoudheid heeft. Niezen is een natuurlijke reflex om stoffen en vervuiling uit je luchtwegen en neus te verwijderen. Niezen komt veel voor bij baby's en is meestal niets om je zorgen over te maken.
Het inademen van damp kan helpen om helpen om slijm op te lossen. Ga bijvoorbeeld met je baby in de badkamer naast een stomende douche zitten. Bij oudere kinderen kan stomen boven een bak heet water helpen, maar bij een baby mag je dit niet doen.
Geel snot
Als je snot geel is betekent dit vaak dat je last hebt van een virus of infectie aan de bijholte van je neus. Je zult je op dat moment waarschijnlijk verkouden voelen. Dat je snot geel wordt is juist een goed teken. Dat betekent dat je lichaam aan het vechten is tegen het virus.
Als u het gevoel heeft dat 'uw hoofd vol snot zit', dan kan een stoombad verlichting geven. Stoom maakt het slijm in de luchtwegen los en hiermee kunt u zelfs een eventuele holteontsteking voorkomen. Vul hiervoor een kom met warm water (nooit warmer dan 60 graden).
Een simpele manier om dit proces van genezing te versnellen is het gebruik van vette neuszalf. Ook het spoelen met zout water (NaCl-oplossing) en het bevochtigen van de lucht in huis kan een positief effect hebben. Mocht dit niet helpen tegen de korsten in de neus dan is het verstandig om een arts te raadplegen.
De arts en de Nederlandse Brandwonden Stichting adviseren niet meer te stomen. De gevolgen van hete stoom of een teiltje heet water dat omvalt kunnen desastreus zijn. Tientallen patiënten moesten de afgelopen jaren met brandwonden worden opgenomen in een ziekenhuis of in een brandwondencentrum.
Spoel je neus
Want door je neus te spoelen met water en zout, kun je weer vrij ademen. Een neuskannetje zoals de Rhino Horn helpt je hierbij. Het is simpel in gebruik: je giet de zelfgemaakte zoutoplossing met behulp van het neuskannetje het ene neusgat in en het komt er via het andere neusgat weer uit.
Neusdruppels met zout water kunnen je klachten van een verkoudheid verminderen, waardoor je bijholten weer open gaan. Je kan de zoutoplossing zelf maken door een afgestreken theelepel zout op te lossen in een glas met water. Je kan deze zoutoplossing zo vaak je wilt in je neusgaten druppelen.
Plaats de tuit van de neusspray in het neusgat. Gebruik de linkerhand voor het sprayen in het rechterneusgat en de rechterhand voor het sprayen in het linkerneusgat. Houdt met de andere hand het andere neusgat dicht. Richt de tuit naar de buitenkant van de neus, dus van het neustussenschot af.
de eerste twee weken mag u douchen, maar niet te lang en niet te warm en het neusverband moet droog blijven; de eerste twee weken moet u druk op uw neus vermijden. Dus niet voorover bukken, persen of snuiten; als u zich goed voelt, kunt u na twee weken uw werk hervatten.
Laat de cliënt bij de toediening het hoofd iets voorover buigen. Bewaar de neusspray volgens het voorschrift op de verpakking. De meeste flesjes met neusspray zijn na openen nog drie maanden houdbaar.