Ze zijn al voorgegaard daarom: 25 min. in de oven op 200gr. of gewoon lekker op de barbecue totdat ze mooi bruin en krokant geworden zijn. Eet smakelijk!
U kunt de gegaarde spareribs gewoon opwarmen in de oven op circa 110 graden of in in de magnetron. Even af grillen op de barbecue kan natuurlijk ook.
Spareribs kun je op twee manieren opwarmen. In de oven: verwarm de oven voor op 170 graden en doe de spareribs er zo'n 15 minuten in. In de magnetron: doe de spareribs in een magnetronbestendige schaal en dek af met folie. Prik een paar gaatjes in de folie en zet de spareribs zo'n drie minuten in de magnetron.
Verwarm de Airfryer voor op 70 graden. Doe de spareribs in de mand en bak ze 45 minuten. Draai halverwege om. Als de tijd voorbij is, verhoog je de temperatuur naar 200 graden en bak je de ribs nog 5 minuten.
Hoeveel per portie? 400 -500 g per persoon.
feit: spareribs zijn belachelijk duur voor wat het eigenlijk is, het vlees bot gehalte is natuurlijk helemaal scheef en ik gok dat diverse marinades bij de slagers qua ingrediënten duurder is dan de inkoop prijs van het vlees. krabben zijn dus uitermate geschikt voor stoofpotten, erwtensoep en dat soort zaken.
De temperatuur voor opwarmen zit tussen de 180 en 200 graden. Je kunt de spareribs in 15 minuten opwarmen in de oven bij voorgegaarde spareribs. Tot 5 uur wanneer je ze langzaam mals wil garen. Op onze website hebben we veel tips en recepten voor spareribs uit de oven.
Voorgegaarde spareribs uit de airfryer . Omdat dit lekker makkelijk is ,maar qua smaak nogal flauw hebben we deze wel ingestreken met een lekkere marinade . 15 minuten op 140 graden in de bakpan van de XL airfryer . Er past een streng per keer in de bakpan.
Kruid de ribbetjes goed met peper en zout en smeer ze royaal in met de marinade. Plaats de ribbetjes op een grill hoog boven de BBQ. Draai de ribbetjes elke 5 à 7 min om en besmeer ze telkens terug met de marinade. Laat het ongeveer 20 à 25 minuten op de BBQ.
Spareribs op de BBQ bereiden
Gril ongeveer 30 minuten indirect op een temperatuur van 200 graden.
Sommigen gebruiken een beetje appelsap over de spareribs. Appelsap werkt een beetje als vermalser, het voegt wat appelsmaak toe en zorgt voor wat extra vocht in deze stap van de bereiding. Je kunt de appelsap opwarmen om het vlees niet teveel te laten schrikken van koelkastkoude appelsap.
De spareribs die wij adviseren zijn de ribs van de buikzijde. Deze zijn een stuk groter en het vlees heeft een stevigere structuur, maar is tegelijkertijd veel smaakvoller. Dat betekent overigens wel dat de bereidingstijd langer is, maar dat is het meer dan waard.
Kun je spareribs bevroren in de oven doen? Je hoeft ze alleen maar even aan te bakken op de BBQ en smullen maar. Opwarmen in de oven kan uiteraard ook. Pak ze dan goed in in aluminiumfolie.
Ze zijn klaar als ze een kerntemperatuur van 85 - 95°C bereikt hebben. 10.
Wat veel mensen nog weleens vergeten, is dat je spareribs het beste kunt ontvliezen. Aan de holle kant van de ribs zit namelijk nog een membraan: een stukje buikvlies. Haal je dit vlies weg voordat je je spareribs gaat bereiden, dan kunnen rubs en marinades beter intrekken en voorkom je dat de spareribs taai worden.
Niet getreurd: ook in een magnetron kun je spareribs bereiden. Belangrijk hierbij is dat je al voorgebakken spareribs koopt bij een Jumbo bij jou in de buurt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de folie verwijderen en de spareribs verwarmen op 800 Watt gedurende 3 minuten.
Het advies meegekregen de spareribs in de oven op 130 graden in 15 minuten op te warmen. De prijs van de spareribs is overigens ook hier net onder gemiddeld met zo'n € 1,50 per 100 gram.
Spareribs 2 kg+ Sous vide gegaard (vanaf € 11,50 per kg)
Lidl biedt naast de Spareribs een ruime collectie producten aan. Houd de wekelijkse Lidl Shop folder in de gaten om de beste aanbiedingen en acties te vinden. Naast Spareribs, kunt u ook de volgende aanbiedingen vinden: Spareribs, AH Spareribs Zoet & Spareribs per 500 gram.
Grofweg komt het op het volgende neer bij het garen van een sparerib. Uitgaande van een streng van 1-1,5 kg duurt het garen ongeveer 4 uur bij een temperatuur van 110-125 ℃. Het vlees is gaar als het zich ruim een centimeter terugtrekt van het uiteinde van het bot.
De beste barbecuesauzen hebben combinaties van zoet, zoals bruine suiker, stroop, honing en ui. Ui wordt zoet als je het kookt. Verschillende soorten zuur, zoals azijn, citroen- of limoensap en natuurlijk pit van chilipoeder mosterd of Worcestershiresaus. En dat allemaal op een basis van ketchup.