Kam een pluk door, til hem op en hou hem van je hoofdhuid af, en leg de roller dan diagonaal tegen de punten aan. Rol het strak op tegen je hoofdhuid en zet vast met een klem. Herhaal dit tot al je haar op rollers zit. Laat de rollers erin zitten tot je haar is afgekoeld.
Stap 1: Gebruik voor het beste resultaat de rollers op droog en schoon haar. Stap 2: Verdeel je haar zoals je altijd doet als je rollers – in mijn geval: krultang – gebruikt. Stap 3: Rol het haar in gewenste richting. Voor big en bouncy haar rol je het haar met de klok mee naar buiten.
Draai de rollers naar de kant toe waar je de pluk naar toe wilt laten vallen, dus als je een lok naar voren wilt laten vallen moet je deze niet naar achter toe in rollen. Oke, wanneer alle kleefrollers erin zitten pak je de föhn en zet je de föhn op de zachtste stand.
Hoe lang je de krulspelden in je haar moet laten zitten, hangt af van de lengte en dikte van je haar en het resultaat dat je wilt. Voor licht golvend haar is een tot twee uur voldoende. Bijzonder intensieve resultaten krijg je als je de krulspelden 's nachts in je haar laat zitten en ze pas 's morgens verwijdert.
Zet een pannetje water op en doe de rollers hierin, laat de rollers ongeveer tien minuten in het zacht kokende water warm worden. Haal de rollers met een vork of schuimspaan uit het warme water. (In een vergiet of grote zeef werkt ook) Pak met een kam een pluk haar en rol daar de roller in.
Begin in de nekpartij en werk naar boven. Rol het haar om je krultang en houdt het even vast. Haal de krultang voorzichtig uit het haar en houdt de krul met je hand omhoog, totdat het haar is afgekoeld. Als je het hele haar hebt gedaan, haal je je vingers door je haar om de krullen iets losser te maken.
Rol de Sleep in Rollers in nat haar, laat een nachtje zitten en haal ze er de volgende ochtend uit. Het resultaat belooft een volle bos krullen. Uiteindelijk geen zin om met de Sleep in Rollers te gaan slapen? Geen nood, je kunt de haarrollers ook overdag gebruiken en ze drogen met een föhn.
Krulspelden. Misschien een beetje ouderwets maar de krulspelden werken ook super goed tijdens het slapen. Met krulspelden krijg je super mooie glanzende en bouncy krullen en ze zijn in bijna elke drogist te koop.
Je kunt kiezen tussen fijn en grof permanent. Dit is afhankelijk van de dikte van de rollers die gebruikt worden. Zo geven fijne krullers met een kleine doorsnede hele fijne, kleine krullen. Worden er grove krullers, wikkels of shapers gebruikt, dan zul je grove krullen krijgen.
De techniek watergolven is al eeuwenoud en wordt toegepast door nat haar met een hair conditioner op rollen te draaien. Het haar droogt vervolgens (met een haardroger of onder een droogkap) op deze rollen, waarna het haar wordt los gemaakt en wordt gekamd.
Maak je haar een beetje nat, met eventueel een verstevigingsproduct. Draai een kleine lok haar, waarbij je deze uiteindelijk vastzet met een schuifspeldje in een soort spiraal. Je kunt hier 's nachts mee slapen en zelf bepalen hoe groot de krullen worden door je haar te verdelen in dikke of dunnere lokken.
Maak een losse staart voorop je hoofd. Dit zorgt ervoor dat je haar niet slap wordt en de volume van je krullen erin blijven. De beste manier om je haar te beschermen doe je door een slaapkapje of zijde doek om je hoofd vast te maken. Dit scheelt je heel wat tijd in de ochtend.
Kies de rollers uit.
Warmterollers kun je eigenlijk bij alle haartypes gebruiken, behalve bij heel dun of breekbaar haar. Ze werken ook goed om pluizig haar tegen te gaan. Als je lang, dik haar hebt, heb je minstens tien tot twaalf rollers nodig. Bij korter of fijner haar is vijf of zes rollers voldoende.
Pineapple
Dit is misschien wel de meest bekende techniek onder de krullenbollen: een pineapple. Deze staart plaats je helemaal bovenop je hoofd en je draait je elastiekje maar 1 keer om je haar heen.
-Begin vooraan en werk steeds in c-vormen langzaam naar beneden. Als je geen scheiding hebt, kun je het beste alle rollers naar achteren indraaien. Laat de rollers steeds verspringen, net als de stenen in een muur. Op dit plaatje zie je het patroon, de bovenkant van de tekening is de kant van het gezicht.
Als je het hebt over de beste automatische krultangen, dan staat de Philips StyleCare Prestige Krultang op één. Deze krultang maakt prachtige krullen in je haar dankzij het innovatieve slimme krulsysteem.
Zorg ervoor dat je een shampoo hebt die je haar intensief reinigt en kies voor een conditioner die je haar voedt. Gebruik ook een voedende leave-in conditioner om de voeding helemaal af te maken. Dat laatste is essentieel als je je haar gaat föhnen.
Om extra zekerheid te hebben dat je krullen goed blijven zitten, raden we je aan te krullen met een temperatuur die tussen de 150 graden en 200 graden Celsius ligt. Dat klinkt heet, maar als je een goede krultang hebt, zorgt deze temperatuur niet voor haarschade, maar alleen voor een mooie krul.
Kam al je haar naar voren, verdeel je haren in verschillende plukken en rol deze rond het shirt dat als een soort aura (halo) op je hoofd ligt. Slaap er een nacht mee en het resultaat zal je verbazen. Door een haarband om te doen en je haar er omheen te krullen, heb je met twintig minuten een paar mooie krullen.
Krul je haar nooit als het nat of vochtig is
Föhn je haar of wacht totdat het helemaal droog is, voordat je begint met krullen met een krultang of stijltang. Het verhitten van nat haar kan je haar beschadigen én je krul blijft minder lang zitten omdat nat haar zwaarder is.
Het kan maar duidelijk zijn: "Ga nooit, maar dan ook nooit met nat haar slapen." Volgens Mika van Leeuwen, beautydeskundige van Koffietijd, is nat haar veel kwetsbaarder en breekt daardoor veel sneller af. "Het beste is om je haar eerst aan de lucht te drogen en om het daarna droog te föhnen.