Toiletblokken zijn blokken met een reinigingsformule. U hangt deze onder de rand van het toilet aan het flexibele plastic hangertje dat rond de bovenkant van de toiletpot past, zodat het blok goed blijft zitten.
We hebben daarom een uniek concept ontwikkeld, waarbij het wc blokje aan een tape wordt opgehangen in het toilet. Door de unieke plakstrip zijn Toilet Tapes geschikt voor ieder type toiletrand, dus ook voor een randloos toilet. Op ieder potje past namelijk een blokje!
Alleen de DuoFresh stick is geschikt voor de Geberit toiletstickhouder. Deze compacte stick is eenvoudig via de bedieningsplaat in de houder te plaatsen en zorgt voor een spoeling met helder blauw water. Zo geniet u altijd van een aangenaam schoon toilet.
Het haakje waaraan je het toiletblokje (te gebruiken voor een frisse geur en schone pot) ophangt, moet niet om de rand van de pot worden geklemd, maar aan de binnenkant worden opgehangen.
Uitbereiding met toiletblokhouder en toiletblokjes
Eigenlijk heel eenvoudig. Achter uw drukplaat kunt u een extra houder plaatsen waar u toiletblokjes in kunt doen die in het reservoir terecht komen. Deze toiletblokjes zorgen voor een blauwe kleur aan het water, ruikt fris en maakt meteen uw toilet schoon.
Witte Reus toiletblokken gaan wel 2100 spoelbeurten mee. Dat komt neer op ongeveer vier weken. U kunt dit echter makkelijk nagaan: als het blok is opgelost, is het tijd voor een nieuw exemplaar.
De badkamer is één van de meest vieze plekken in je huis. Er groeien bijvoorbeeld duizenden bacteriën en schimmels in het toilet. Om deze kleine indringers op afstand te houden, kun je een teentje knoflook in het toilet leggen.
De WC moet minimaal eens per week worden schoongemaakt. Afhankelijk van het aantal personen waarmee je in huis woont, moet de WC vaker schoongemaakt worden. Een keer per week is genoeg als je op jezelf woont of met z'n tweeën. Woon je met meer personen, dan adviseer ik de WC twee keer per week schoon te maken.
1 Ontkalker , WC-Eend Extra Power Schuimend Bleek en WC-Eend® Action gel ontsmetten het toilet voor de meest diepgaande reiniging. We praten over het verwijderen van kalkaanslag, en het zeggen van “toedeloe” tegen de meest hardnekkige vlekken om je toilet voor het hele gezin effectief schoon te maken en te ontsmetten.
De taak van toiletblokken is in theorie alle elementen van het schoonmaken van je overnemen. Ze dienen je wc dus algemeen schoon te houden. Dat betekent dat ze effectief moeten zijn tegen kalk, bacteriën, hardnekkig vuil en geurtjes. Dat is veel gevraagd van één klein blokje!
Richtlijn. De richtlijn is om elk toilet in huis minstens één keer per week grondig schoon te maken. Hierbij geldt dat hoe meer mensen er dagelijks gebruik van maken, hoe vaker je dit moet doen. Dus als je een groot gezin hebt, is het beter om dit om de dag te doen.
Het doekje met azijn laat langzaam het zure component van de azijn vrij en lost zo de kalk op. Deze supermakkelijke oplossing is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker. Vergeet het doekje met azijn vervolgens niet uit het toilet te halen voordat je het weer gaat gebruiken.
De geelbruine kalkaanslag onder de rand krijg je weg met schoonmaakazijn en allesreiniger. Borstel het in, laat het weken en spoel af met kokend water. Daarmee giet je kalk en resten echt weg. Neem elke dag je toilet even af.
Hoe weet ik welk reservoir ik heb? In elk Geberit reservoir kunt u het artikelnummer vinden. Dit bevindt zich in het reservoir tegen de achterwand in de linker of rechter bovenhoek. De codering verloopt als volgt: 123.456.78.9.
Deze wordt via de stickhouder achter de bedieningsplaat, in het waterreservoir geplaatst. Dan spoelt het toilet met helder blauw water. Zo heeft u altijd een frisse spoeling en een aangenaam schoon toilet. Één stick gaat ongeveer 120 spoeling mee.
Geberit Duofix is het complete assortiment met universeel toepasbare en zelfdragende installatie elementen in de droogbouw. Het systeem is geschikt voor scheidingswandinstallaties, inbouwinstallaties in systeemwanden en deel- en ruimtehoge voorzetwandinstallaties en wordt bij nieuwbouw en bij renovatie toegepast.
Menselijk afval spoelen we door de wc en om het kleinste kamertje fris te houden gebruiken we toiletblokken die vlekken verwijderen en de geur van de ontlasting camoufleren. Helaas zitten in veel toiletreinigers schadelijke chemicaliën, vaak ook in de groene variant. Ze bevatten zoutzuur, bleekwater en chloor.
Het eenvoudigste, maar prima functionerende, composttoilet bestaat uit een meubeltje dat op een gewone WC lijkt met daarin een grote, losstaande plastic emmer. Plas en ontlasting gaan in de emmer, waarna je over je producten een laagje koolstofrijk materiaal uitstrooit, bijvoorbeeld zaagsel, hennep- of vlasvezel.
Gebruik dus geen chloor in een toiletpot waarin een wc-blokje hangt. Als chloorbleekmiddel wordt gemengd met ammonia ontstaan chlooramines, die irriterend zijn voor ogen en luchtwegen. Chlooramines kunnen ook ontstaan als chloorbleekmiddel in contact komt met urine. Laat dus geen chloor in de toiletpot staan.
"Gevaarlijk: veroorzaakt ernstige brandwonden en oogletsel. Damp niet inademen. Beschermende handschoenen, oogbescherming en gelaatsbescherming dragen. Na het werken met dit product handen grondig wassen."