Kleding wassen: Net zoals mijn groene zeep artikel kun je met Dreft ook wassen. Je kunt er een handwas mee doen, vlekken uit kleding halen, maar ook een paar drupjes in de wasmachine gooien. Of als je een dop heb voor in de machine, doe het dan daarin.
In elke schaal met water heb je hoogstens één of twee spuiten afwasmiddel nodig om genoeg zeep te creëren om al je vaat mee schoon te krijgen. Indien je te veel toevoegt zal je enkel een onnodige strijd creëren tussen jou en al het overtollige schuim.
U denkt misschien: "een beetje Dreft of ander afwasmiddel kan ook vast wel in de vaatwasser". Het resultaat is enorm veel schuim en bent echt nog een hele tijd bezig om al het schuim weer uit uw vaatwasser te krijgen. Gebruik dus altijd vaatwasmiddel voor uw vaatwasser.
Voor een normale vaat is een theelepel afwasmiddel al voldoende. Dit komt neer op zo'n 3 tot 4 milliliter voor de hele afwas of een druppel per pan. Om een pan weer te laten blinken kunt u beter harder of langer borstelen dan een extra druppel afwasmiddel gebruiken.
Uit de test blijkt dat Dreft de allerbeste ontvetter is. Dat komt omdat de concentratie zeepdeeltjes tot 3 keer hoger ligt dan bij de andere merken. Voor hetzelfde resultaat kan je dus tot 3 keer minder afwasmiddel gebruiken. De bekende reclameboodschap klopt dus.
Een vaatwastablet hoort in het daarvoor bestemde vakje aan de binnenkant van de vaatwasserdeur – dezelfde plek waar je poeder of vloeibaar vaatwasmiddel doet.
Schoonmaken: Dreft is ideaal om mee schoon te maken. Je krijgt er veel mee weg en zeker ook vettig vlekken krijg je hiermee weg. Wil je je bureau schoonmaken, je keukenkastjes, tafel, stoelen, nachtkastjes, wasbak, bestek la, spiegels? Pak gewoon Dreft.
Afwasmiddel kan heel handig zijn om vetvlekken uit kleding te verwijderen, maar laat het daar bij! Je mag het echt alleen gebruiken op de vlek zelf om deze te behandelen, giet de zeep nooit zo in de wasmachine! Net als bij de vaatwasser komt er dan te veel schuim vrij waardoor je machine kapot kan gaan.
Strooi een laag tafelzout over het schuim.
Start het normale wasprogramma en laat dit enkele minuten zijn werk doen. Als het zeepsop begint op te lossen, kun je het wasprogramma door laten gaan. Als dat niet zo is, herhaal dan het proces totdat het wel werkt.
Vloer dweilen
Voeg ongeveer twee eetlepels afwasmiddel toe en jouw vloer gaat weer glimmen. Maar dit sopje is ook goed voor het dweilen van een vinyl of linoleum. Heb je een houten vloer? Dan kan je dit sopje beter niet gebruiken.
Gemiddeld moet je twee keer per week dweilen om het huis lekker schoon te houden. Zelfs als je alleen woont en de boel niet zo vies maakt, is een gemiddelde van twee keer aan te raden. De vloer komt zonder dat je het ziet vol te liggen met stof, roetdeeltjes en andere viezigheid die je mee naar binnen neemt.
Gebruik een sopje van allesreiniger of sanitairreiniger. Doe de spons/dweil (op steel) in het sopje en wring hem goed uit. Sla de vochtige dweil om de trekker/luiwagen indien u werkt met losse dweil en trekker/luiwagen. Dweil met de schoenpunt of de hand de hoekjes uit.
Dit detergent is niet giftig maar wel irriterend (prikkelend) en kan daarom braken veroorzaken. Detergenten kunnen ook gaan schuimen. Bij schuimvorming of bij overgeven kan detergent in de luchtwegen raken. Dit kan ernstig hoesten en een longontsteking veroorzaken.
Op de verpakking van wasmiddelen staat geen houdbaarheidsdatum, dus je zou zeggen dat je middeltje niet bederft. Een gebruiker op het forum van het BNN/VARA-programma Kassa beweert dat vloeibaar wasmiddel na één jaar bederft. Dit zou voor ieder merk gelden.
De Beste uit de Test uit de test van maart 2018 is de Dreft Extra Hygiëne Eucalyptus die op zowel bij het reinigen van zetmeel als bij vet een 8 of meer scoorde.
Muffe kleding kun je behandelen met soda, azijn of Dettol. Laat je kleding bijvoorbeeld weken in sodawater. Witte was kan prima een uurtje weken, met bonte was moet je oppassen, want soda kan de kleur aantasten. Laat de bonte was daarom niet te lang in de soda staan.
Het enige wat je nodig hebt om je was weer heerlijk te laten ruiken, is een beetje gedistilleerde witte azijn. Doe hier een klein beetje van in de vakje waar je normaal je wasverzachter doet. Je gebruikt het dus in plaats van je wasverzachter. Je was zal vervolgens heerlijk ruikend uit de trommel komen.
Als je wasmachine zuur of muf ruikt heb je waarschijnlijk last van wasluis, ook wel vetluis genoemd. Een vetluis-wasmachine herken je aan vieze zwarte aanslag in het rubber manchet van de deur en soms ook aan vlekken op het wasgoed. Vetluis is een bacterie die leeft in wasmiddelresten.
Voor veel oppervlakken in huis is een allesreiniger echt een uitstekend schoonmaakmiddel, maar gebruik het absoluut niet op uw vloer: het kan een doffe waas en strepen achter laten.
Vloer dweilen
Ook voor je Laminaat, PVC, vinyl en ook keramische tegels kun je een sopje maken van lauw water met enkele druppeltjes Dreft. Het ontvet de vloer, en laat geen wass achter.
Doe vooral NOOIT afwasmiddel in je vaatwasser, tenzij je zin hebt een nieuwe te kopen. Het gevolg van dat scheutje afwasmiddel? Een vastgelopen vaatwasser vol met schuim. Hoe meer afwasmiddel je gebruikt, hoe meer schuim er ontstaat.
Zijn vaatwastabletten beter dan poeder? Nee. Natuurlijk verschilt de kwaliteit per vaatwastablet en per poeder, maar over het algemeen presteren vaatwastabletten niet beter of slechter dan poeder. Uit diverse consumententests is gebleken dat poeder per wasbeurt veel goedkoper is, terwijl het resultaat niet slechter is.
Meestal wordt het veroorzaakt door een (deels) verstopte sproeiarm. Zo wordt het water minder krachtig gesproeid, waardoor het tabletje niet helemaal oplost. Een goede reinigingsbeurt van de vaatwasser kan dit verhelpen.
Juiste dosering vaatwasmiddel
Op de verpakking van het vaatwasmiddel vind je advies voor de hoeveelheid vaatwasmiddel. Je hebt meestal 1 tablet nodig, die kun je eventueel doormidden breken als de vaatwasser niet vol is.