Google Foto's heeft twee onderdelen. Een onderdeel zoals de galerij, waarin je de foto's die op je apparaat staan kan bekijken, en een cloudopslag. Als de foto's alleen in de Cloud staan, staan ze niet op je apparaat en kun je ze dus niet bekijken via de Galerij.
'Back-up en synchronisatie' is een opslagservice waarmee je foto's en video's automatisch worden opgeslagen in je Google-account. Deze foto's en video's zijn toegankelijk vanaf elk apparaat waarop je bent ingelogd op je account.
Houd je vinger op een foto om deze te selecteren en sleep vervolgens met je vinger. Alle afbeeldingen die je nu aanraakt, worden geselecteerd. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om een stapel foto's in een keer te verwijderen of te verplaatsen.
Je bewaarde foto's in je Google Drive en die werden vervolgens automatisch geüpload naar Google Foto's. Veranderde je wat aan die foto's in je Drive, dan zag je dat terug in Google Foto's. Vanaf 10 juli 2019 worden die foto's en video's niet meer automatisch gesynchroniseerd tussen beide diensten.
Als je Back-up en synchronisatie aanzet, worden je foto's opgeslagen op photos.google.com.
Google Drive is de gratis online opslagdienst van het internetbedrijf Google.
Alles wat vóór 1 juni 2021 in Google Foto's is opgeslagen, blijft gratis en blijft beschikbaar. Alle foto's in 'Hoge kwaliteit' zullen dus nog steeds in je account blijven staan en je wordt niet plotseling overgezet naar een betaald account. Alles wat je ná 1 juni 2021 gaat uploaden telt mee bij je totale opslag.
Gebruik bijvoorbeeld enveloppen die waterdicht en chemisch neutraal zijn waardoor de foto's minder snel verkleuren. Bewaar de foto's op hun kant in een doos zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Ook fotoalbums zet je staand in de kast. Schaf de benodigde materialen aan voordat je met het uitzoeken start.
Swipe om meerdere foto's te selecteren
Selecteer een foto door erop te tikken en het scherm vast te houden. Sleep vervolgens naar beneden en selecteer de gewenste foto's om daarna een actie uit te voeren. Dit kan het maken van een album zijn, maar ook het delen van de set foto's via een link of verwijderen ervan.
Je opent de Google-instellingen-app – een soort tandwiel met daarin de bekende 'g' van Google – en zoekt 'Google Photos Backup' op. Tap daarop en vanaf daar kun je rechts bovenin de dienst volledig uitschakelen, zodat de foto's niet meer automatisch worden geüpload.
Zowel voor Android als zowel iOS gebruikers zijn er mogelijkheden om foto's automatisch te back-uppen naar een cloud dienst. Clouddiensten zoals Google Photos of Apple's iCloud, zijn op opslag locaties op het internet. Foto's die gemaakt worden, worden dan (op keuze) automatisch naar de Cloud geüpload.
De galerij op je Samsung telefoon blijft gewoon bestaan en je foto's in de galerij verdwijnen ook niet zomaar. Samsung stopt enkel met de clouddienst voor foto's en bestanden. Andere Samsung Clouddiensten blijven wel bestaan, waaronder het opslaan van contacten, agenda's en notities.
Automatisch opslaan aan/uitzetten
Open WhatsApp op je mobiel. Tik nu op de meer opties drie-puntjes rechts bovenaan en kies Instellingen. Tik nu op Data- en opslaggebruik. Onder Media automatisch downloaden kun jij kiezen wanneer ontvangen media opgeslagen moeten worden.
Google Foto's doet dingen die andere foto-apps niet doen: Geeft je gratis onbeperkte online opslagruimte. Analyseert en ordent je fotocollectie terwijl jij iets leukers doet. Bewerkt je foto's spontaan tot nieuwe gestileerde foto's, verhalen, animaties en collages.
Stap voor stap uitgelegd:
Tik op 'Back-up en synchronisatie' en vink 'Back-up en synchronisatie' aan. Geef eventueel nog handmatig aan welke mappen er gesynchroniseerd moeten worden. Open op je nieuwe telefoon de Google Photos-app met hetzelfde Google-account. Je foto's zijn nu direct overgezet!
Als je je foto's opslaat, worden de gegevens uitgewisseld tussen je apparaat, Google-services en onze datacenters. Deze gegevens beschermen we met meerdere beveiligingslagen, onder meer met de toonaangevende versleutelingstechnologie HTTPS en met versleuteling van gegevens 'at rest'.