Een veilige optie om je Franse e-mail af te sluiten is Meilleures salutations. Deze slotgroet past in vele situaties en wordt altijd als beleefd ontvangen. Wil je toch een iets meer formele afsluiting van je Franse e-mail, gebruik je Salutations distinguées, wat in het Nederlands 'hoogachtend' betekent.
De adressering begint met de bedrijfsnaam. Onder de bedrijfsnaam schrijf je voluit de naam van de persoon aan wie de brief gericht is, gebruik van initialen is toegestaan. Begin met ATTN : dit is de afkorting van 'À l'attention de' dit betekent 'ter attentie van'. Voorafgaand aan de naam schrijf je Monsieur of M.
Aanhef. Personen kunnen op verschillende manieren aangesproken worden, zoals “Madame”, “Monsieur,”, “Mademoiselle”, maar ook “Madame le directeur” kan bijvoorbeeld.
Graag solliciteer ik naar de door u uitgeschreven vacature, omdat ... J'ai le plaisir de poser ma candidature pour le poste de... Je souhaite poser ma candidature pour le poste de... Op dit moment werk ik voor ... .
Uitnodigen tot iets
Ik nodig je uit om ons te komen opzoeken. Je t'invite à venir nous voir. Il wil je graag uitnodigen op mijn verjaardag. J'aimerais t'inviter à mon anniversaire.
Het huisnummer wordt gevolgd door een komma en de straatnaam. De postcode bestaat uit vijf cijfers en staat voor de plaatsnaam. Een postbus heet 'Boite Postale' (BP). Plaatsnamen worden in het Frans met hoofdletters geschreven.
In een slotzin geef je aan wat je van de lezer verwacht, hoe iets verder gaat of welke actie jij gaat ondernemen. Net als bij openingszinnen is het soms lastig een goede slotzin te vinden. Ook een slotzin moet passen bij de inhoud van de brief of e-mail die je schrijft.
Met vriendelijke groeten en Met vriendelijke groet zijn de gebruikelijkste formuleringen. Die vormen zijn ook zonder met mogelijk: Vriendelijke groeten, Vriendelijke groet. Als een brief of e-mail een duidelijk informeel karakter heeft, zijn ook andere slotgroeten mogelijk: Groeten, Groet, Groetjes, Hartelijke groet.
De adresgegevens van zowel jou als de ontvanger dienen als volgt opgebouwd te worden: naam (eerste regel), huisnummer en straatnaam (tweede regel), postcode en stad (derde regel) en ten slotte het land (vierde regel).
Hoe laat ben je vanavond thuis? A quelle heure tu peux être là ce soir ? Hoe laat ben je gaan slapen? À quelle heure tu es rentré ?
Je ne parle pas le français. Ik spreek geen Frans. - Je ne parle pas français.
Vertaling van "Wie bent u" in Frans. bw. Wie bent u? -Iemand die geïnteresseerd is. Qui êtes-vous ? - Un parti intéressé.
Met vriendelijke groet, (enkelvoud in plaats van meervoud) Groeten, Groetjes, (heel informeel) Met vriendelijke groeten uit een zonnig Vught, (persoonlijker)
Bovenaan de brief vermeldt u uw adres en dat van de geadresseerde, de datum en de aanhef. U sluit de brief af met uw naam en handtekening.
Is het een vriendin, of een heel informeel mailtje dan gebruik ik 'groetjes'. Voor familie gebruik ik 'liefs' en mailtjes voor mijn gezin onderteken ik met xxx.
Welke datum is het vandaag? Quelle date est-il aujourd'hui?
De twee meest gebruikelijke manieren om jezelf voor te stellen, zijn: Je m'appelle … (Mijn naam is …) of Je suis … (Ik heet …). Je m'appelle wordt voornamelijk gebruikt wanneer je jezelf introduceert aan mensen die je niet kent.
Het kriebelige 'Warme groet' wordt nog steeds gebruikt in semi-zakelijke werkmails en ook de vergelijkbare 'Lieve groet', 'Vrolijke groet' of 'Zonnige groet' passeren nog wel eens de revue en zijn, alhoewel ongetwijfeld oprecht en lief bedoeld, gewoon irritant.