Tijdens de bereiding van de La Vache qui rit smeerkaas wordt de melk grondig gepasteuriseerd. Daardoor zijn alle La Vache qui rit producten geschikt om tijdens de zwangerschap te eten.
In Nederland en Vlaanderen heeft de kaas de Franse naam. Het is een smeerkaas, die op basis van een recept uit 1921 wordt gemaakt. Dat was het recept voor een zachte lang houdbare kaas. De kaas is een merk van le Groupe Bel.
Gerehydrateerde magere melk, kazen (waarvan cheddar 19%), boter, melkeiwitten, smeltzouten: polyfosfaten, natriumcitraten, difosfaten, natriumfosfaten en citroenzuur, room, zout, aroma's, natuurlijk aroma, rookaroma, smaakversterker mononatriumglutamaat.
Wat vooral opvalt is het aantal koolhydraten en suikers van de La Vache Qui Rit Kaas. Deze smeerkaas bevat maar liefst 6,5 gram koolhydraten en suikers per 100 gram in tegenstelling tot zijn opvolger AH Smeerkaas naturel met 2,5 gram per 100 gram.
Wil je snel een heerlijke croque monsieur, hamburger of sandwich maken, maak dan kennis met het gamma Sneetjes: 3 variëteiten lekkere sneetjes die heerlijk smelten (Original, Light en Gouda).
Toen Léon Bel in 1921 plannen smeedde om zijn industrieel geproduceerde smeltkaas te lanceren, herinnerde hij zich het embleem dat hij zo vaak gezien had en de bijhorende naam. De eerste verpakking werd een rode, ronde blikken doos met een lachende koe op en de gevleugelde woorden LA VACHE QUI RIT – FROMAGE MODERNE.
Cheez Dippers zijn leuk, handig en verantwoord om mee naar school te geven. Dip de krokante broodsticks in de La Vache qui rit smeerkaas.
Dit is niet zomaar een tussendoortje; het is een romige, knapperige ervaring die snel een deel van je dagelijkse routine zal worden. De perfecte smaak en de ideale hoeveelheid komen elke keer weer samen voor een geweldige snack. Voedzaam tussendoortje met maar 98 calorieën per portie.
Op het etiket van de kaas staat dan altijd 'gepasteuriseerd'. Het proces van pasteuriseren dient ervoor om bepaalde bacteriën, waaronder listeria, onschadelijk te maken. In de supermarkt bestaat het merendeel, dan al niet alle kazen uit deze gepasteuriseerde variant.
Brie kun je eten tijdens de zwangerschap, als de kaas gemaakt is van gepasteuriseerde melk. Gelukkig geldt dat voor de meeste brie die in de Nederlandse supermarkten ligt. Wil je het zeker weten? Kijk dan altijd even op het etiket, of vraag de kaasboer of de brie veilig is.
De zachte, Italiaanse kaas wordt gemaakt van lichte room, waar wijnsteenzuur aan toe wordt gevoegd. In Nederland wordt de melk waar mascarpone van gemaakt wordt gepasteuriseerd. De melk wordt dan verhit tot temperaturen waarop eventuele schadelijke bacteriën niet kunnen overleven.
Kan je Slankie ook verwarmen in een ovengerecht? Uiteraard smelt de smeerkaas sneller in vergelijking met gewone kaas. Maar uit onze ervaring blijkt dat het niet zo is dat smeerkaas op 180 graden snel verbrand of een bijsmaak geeft in vergelijking met gewone kaas.
Mager vlees of vis, zoals kipfilet of pangasiusfilet, zijn goed geschikt voor gewichtsverlies. Vetarme kwark, eieren en magere kaas, zoals emmentaler, zijn ook lekkere en goede eiwitbronnen. Bij plantaardige eiwitbronnen heb je het over peulvruchten. Erwten, sojabonen, maïs of linzen zijn het meest geschikt.
Een 10+, 20+ of 30+ kaas, waar niet teveel zout in zit, past prima in een gezond eetpatroon en zal het afvallen niet in de weg zitten. Het vetgehalte in kaas wordt aangegeven met bijvoorbeeld 45+. De minder vette kazen bevatten meer calcium.
Controleer of de mozzarella gemaakt is van verhitte melk. Kazen die gemaakt zijn van gepasteuriseerde of verhitte melk zijn veilig om te eten. Eet geen mozzarella gemaakt van rauwe melk ('rauwe melk' of 'au lait cru' op de verpakking). Er kunnen schadelijke bacteriën in zitten, zoals listeria.
Er zijn echter wel kazen die gemaakt worden van rauwe melk, zoals bijvoorbeeld Brie de meaux, boerenkaas, Camembert au lait cru, Roquefort of Reblochon kaas. Het hangt echter van de bereidingswijze af of bepaalde bacteriën verder uit kunnen groeien in deze kazen.
Mozzarella wordt in Nederland altijd gemaakt van gepasteuriseerde melk. De listeriabacterie is daardoor onschadelijk gemaakt. Ga je naar het buitenland en twijfel je of je mozzarella of een andere kaassoort kunt eten? Vraag dan altijd of deze van rauwe melk is gemaakt.
Fruit kan aan de oppervlakte bevuild zijn door aarde waarin microscopische organismen voorkomen. Deze parasieten kunnen toxoplasmose veroorzaken. Vooral fruit dat in of dicht tegen de aarde groeit (aardbeien, frambozen, bessen) verdient extra aandacht. Was fruit altijd grondig en droog af met een propere handdoek.
Honing is veilig voor iedereen ouder dan 1 jaar. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kunnen honing eten.
Parmaham is rauwe ham. In rauwe vleeswaren kan de Toxoplasma gondii voorkomen. Dat is een parasiet die een toxoplasmose infectie kan veroorzaken. Zo'n infectie kan schadelijk zijn voor je ongeboren kindje.
Listeria. Omdat voorverpakte gerookte vis lang bewaard kan worden, kan de listeria-bacterie zich daar makkelijk in vermenigvuldigen tot schadelijke hoeveelheden. De listeria-bacterie kan gevaarlijk zijn voor je baby.