De kostprijs voor de halve of volledige karkassen bedraagt € 14,80 /kg + resp.€ 55,00 of € 90,00 versnijdings- en verpakkingskosten per half of volledig karkas. Alles wordt versneden en vacuüm verpakt in de gewenste porties.
Hertenvlees koop je online bij Jager & Boer
Of je nu op zoek bent naar een malse hertenbiefstuk, hertengehakt, hertenrollade, hertensukade, edelhert rugfilet of kant en klaar hertenstoofvlees, bij Jager & Boer vind je het allemaal!
Dat is, bij een gemiddeld gewicht van zo'n 70 kilo per hert, rond de 30.000 kilo hertenvlees. En dat vlees kunnen we gaan opeten. „Het vlees gaat allemaal naar de poelier”, zegt Marlous van 't Pad Bosch van Natuurmonumenten.
Hertenvlees is van nature een magere vleessoort, rijk aan eiwitten, ijzer en zink dus een gezond alternatief voor wie een vet-, cholesterol- of caloriearm dieet moet volgen. Hertenvlees is een van de meest ondergewaardeerde soorten vlees.
Een van de sterke troeven is het lage vet- en cholesterolgehalte van het hertenvlees. Bovendien is het zeer fijn en mals vlees.
Voorbeelden van wild dat halal is, zijn: hazen, konijnen en herten.
AH Hertenbiefstuk bestellen | ah.nl.
Achterbout van het Ree, zonder ellepijp, een prachtig stuk (h)eerlijk BIO-vlees. gecontroleerd gerijpt, vacuümverpakt en ingevroren. Prijs van € 42,50 per kilo, vakkundig gevliesd, verpakt en ingevroren.
Hertenfilet is gesneden van de hertenzadel. Dit is één van de beste delen van het hert. Dit heerlijk malse en magere vlees is perfect voor een etentje of een speciale gelegenheid. De hertenfilet is volledig gevliesd.
Bij de hinden (vrouwelijk edelhert) loopt één edelhert (mannelijk edelhert). Deze bevrucht in de bronsttijd (paringstijd) de hinden. In de bronsttijd burlt het hert om de hinden bij elkaar te houden. Ook rent het edelhert heen en weer om alle hinden (en hun kalveren) bijeen te drijven.
Hertenstoofvlees | Bestel bij Slagerij van Eijk.
Reevlees is een heerlijk stukje wild dat vooral rond de feestdagen gegeten wordt. Toch is reewild bijna het hele jaar verkrijgbaar! De ree is een echte fijnproever, gek op blaadjes, scheuten, kruiden, grassen, noten, bramen en bessen, waardoor het vlees zijn unieke smaak krijgt.
Voor de ultieme smaakbeleving van uw perfect bereide hertenbiefstuk gaat u bij voorkeur voor een stevige, klassieke rode wijn als krachtige Rioja, een fijne Brunello of stevige Chianti Classico. Maar ook een goede Merlot, Pinot Noir of Cabernet Sauvignon misstaan zeker niet.
De smaak van het vlees wordt vaak omschreven als vol en kruidig. Deze smaak dankt het hert aan zijn uitgebreide menu van grassen, kruiden, zaden, nootjes enzovoort. Daarom past deze hertenbiefstuk ook heerlijk bij een uitgebreid kerstmenu met vrienden of de hele familie.
Hertenbiefstuk is het meest bekende en meest gegeten stukje hertenvlees. Het wordt gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende.
Prijs per kilo 52,36. Haas is het malste en mooiste deel van het rund. Biefstuk van de haas wordt ook wel tournedos genoemd.
Halal assortiment van Jumbo
Voor Jumbo geldt net zo goed als voor de Albert Heijn dat je er prima terecht kunt voor je halal boodschappen. Ook daar is een ruim assortiment van Wahid halal producten verkrijgbaar, zoals kipfilet, rundergehakt, gekruide shoarma, biefburgers, hotwings en kip TV sticks.
Verboden vruchten voor moslims: haram
Alles wat haram is, kunnen moslims niet eten of doen. Bijvoorbeeld: varkensvlees, alcoholische dranken en niet-ritueel geslachte vleesproducten. producten afgeleid van varkens, zoals gelatine uit varkensbeenmerg.
Hert. Hert houdt van smaakbommetjes zoals spruitjes, pastinaak en koolrabi. Ook in de oven geroosterde wintergroenten en peertjes of appelen gevuld met veenbessen zijn er erg lekker bij.
Wild vlees is gezond en veilig om te eten zolang het, net als bij gewoon vlees afkomstig van gedomesticeerde dieren, met mate wordt gegeten. Wild vlees is verkrijgbaar in verschillende Nederlandse slagerijen, waar het dier en het vlees met optimale hygiëne wordt verwerkt en verkocht.
Er zijn nog wel eens sites en winkels die graag doen geloven dat hertenbiefstuk het “haasje van het hert” is, oftewel – gesneden wordt uit de rug. Dat kan natuurlijk wel, maar dan wordt het echt hertenfilet genoemd en dan hebben we het over een stukje vlees dat een slag duurder is.