Als shot is KOEKIE koud het allerlekkerst, maar ook op kamertemperatuur is KOEKIE lekker voor bij de koffie. KOEKIE is dus niet alleen als shot heerlijk, het is ook een ideaal ingrediënt om te gebruiken bij het maken van je favoriete dessert.
Koekie likeur is een likeur met een volle karamel smaak en een boter vette afdronk en wordt het beste koud geserveerd en als shot gedronken. Je kan hem ook mixen met Jägermeister, Vodka, een prosecco of champagne.
Een likeur met de smaak van karamel. Ooit ontstaan als een experiment in Cafe de Fuik in Nijmegen.
Deze likeur is uitstekend om als shot te serveren, maar kan ook in een cocktail gebruikt worden. Het alcoholpercentage van 14.7%.
Karl's KOEKIE: heb jij dat shotje tijdens een avondje stappen in Nijmegen wel eens achterover getikt? Nijmegenaar Karl Kouki mixte in 2013 als barman bij Café De Fuik per toeval een wel heel lekker drankje bij elkaar. Zo lekker, dat hij er geld mee kon verdienen.
Met zijn zachte karamelsmaak en boterige afdronk is dit een drankje wat door iedereen zeer geliefd is. Als shot is KOEKIE koud het allerlekkerst, maar ook op kamertemperatuur is KOEKIE lekker voor bij de koffie.
Koekiemonsters echte naam is Sid, Koekiemonster is een koosnaampje. Er zijn ook filmpjes met Koekiemonster waarin hij, net als andere Sesamstraatbewoners, het eten van gezondere producten aanmoedigt.
Bier (een gewoon pintje) bevat ongeveer 4 à 5% alcohol, wijn 10 tot 15% en sterke (gedistilleerde) drank meer dan 22%.
Met een alcoholpercentage tussen de 40% en de 70% is het zeker een sterk drankje.
Ontstaan Jenever
Al meer dan 500 jaar is jenever een traditionele Nederlandse sterke drank. Het oudste recept voor gedistilleerde drank met als ingrediënt jeneverbessenwater is van 1552. In de 16e eeuw werd jenever vooral verkocht als medicijn door de Nederlandse arts Franciscus de le Boë Sylvius.
Binnenlands gedistilleerd is de verzamelnaam van sterke drank die in Nederland worden gedistilleerd. De meest bekende soorten zijn jonge en oude jenever, vieux, korenwijn en beerenburg.
De stroopwafellikeur kan puur (in een likeur glas) gedronken worden of gemixt in de koffie of thee. Een variatie tip is om de stroopwafel likeur in een toetje te verwerken zoals in (vanille) ijs, vla of yoghurt. Een speciale tip van Stroopwafel World is om de likeur te mixen met melk.
0,5 -1,5 promille (ongeveer 2-5 glazen voor een vrouw, 3-7 glazen voor een man): u bent 'aangeschoten', u kunt niet meer veilig aan het verkeer deelnemen. 1,5 -3,0 promille (ongeveer 6-9 glazen voor een vrouw, 8-14 glazen voor een man): u bent dronken, u kunt absoluut niet meer aan het verkeer deelnemen.
Pure alcohol (vaak te krijgen in alcohol 90%) drinken is gevaarlijk. Je kan door de grote hoeveelheid alcohol je slokdarm en maag beschadigen omdat het het slijmvlies aantast. Verder kan je er een alcoholvergiftiging door krijgen.
De Absinthe 89% is zonder twijfel de sterkste of toch zeker diegene met het hoogste alcoholgehalte.
Wat zeggen de richtlijnen? Een groot deel van de artsen raadt voor mannen maximaal 3 biertjes per dag en voor vrouwen (helaas) 2 biertjes per dag.
Richtlijn. Om de risico's van alcoholgebruik te beperken, drink je best niet meer dan 10 standaardglazen per week. Wil je geen risico lopen, dan drink je beter geen alcohol. Als je wel alcohol drinkt, spreid je dit gebruik best over meerdere dagen in de week en drink je een aantal dagen niet.
Mannen die meer dan 14 standaardglazen per week drinken en nooit meer dan 5 glazen per gelegenheid drinken overmatig. Bij vrouwen is deze norm iets anders: als zij meer dan 7 standaardglazen per week achteroverslaan en nooit meer dan 3 glazen per gelegenheid dan drinken zij overmatig veel.
Net zoals vorig jaar, dat jaar daarvoor en ga zo maar door, Elmo is en blijft altijd 3,5 jaar oud. Als we de leeftijd van Elmo zouden koppelen aan het jaar van zijn debuut, volgens Muppet-Wikia was dat in 1979, dan wordt Elmo vandaag 38 jaar.
Cookies zijn in juni 1994 uitgevonden door Lou Montulli, een Amerikaanse programmeur die bekendstaat als ontwikkelaar van webbrowsers.
Sommigen menen dat de naam voor cookies afkomstig is uit het sprookje over twee kinderen, genaamd Hans en Grietje. De kinderen markeerden hun spoor door een donker bos door koekkruimeltjes achter zich te laten vallen, zodat ze konden zien waar ze geweest waren.