Het is-niet-gelijk-aan-teken of ongelijkheidsteken is het wiskundige symbool ≠ voor de ongelijkheidsrelatie, dat aangeeft dat de twee operanden aan weerszijden van het symbool niet gelijk zijn aan elkaar. Daarmee is dit symbool dus de tegenhanger van het bekendere isgelijkteken (=). Drie voorbeelden: appel ≠ peer.
Selecteer de ≠ uit het `Speciale tekens` venster. (alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.
De Does not equal of Is not equal to teken is een wiskundig teken dat aangeeft dat de ene kant van een bewering of vergelijking niet gelijk is aan de andere.
Apple-toetsenborden een optie opnemen die gebruikers kunnen indrukken in combinatie met anderen om symbolen en tekens in documenten te typen. druk de Optietoets + = Mac-sneltoets om het niet-gelijk-symbool in documenten in te voeren.
In Word ga je naar Invoegen, Symbool en Meer symbolen om een soortgelijke lijst tevoorschijn te halen. Hierin staat onderaan de sneltoets weergegeven die je kunt gebruiken om het geselecteerde symbool door middel van je toetsenbord in te voeren.
Klik je op bijvoorbeeld de Option (Alt)-toets, dan krijg je de onderliggende speciale leestekens te zien. Klik je vervolgens met je muis op het leesteken dat je wilt toevoegen en typ je de toe te voegen letter, dan worden deze gecombineerd weergegeven.
De belangrijkste zijn: == (is gelijk aan), != (is niet gelijk aan), < (kleiner dan), > (groter dan), <= (kleiner dan of gelijk aan), en >= (groter dan of gelijk aan).
De Alt-toets bevindt zich op de meeste toetsenborden aan weerszijden van de spatiebalk; veel toetsenborden hebben maar één Alt-toets, links van de spatiebalk, en een Alt Gr toets aan de rechterkant van de spatiebalk. Op een Apple Macintosh heet de Alt-toets Option-toets.
Het is-niet-gelijk-aan-teken of ongelijkheidsteken is het wiskundige symbool ≠ voor de ongelijkheidsrelatie, dat aangeeft dat de twee operanden aan weerszijden van het symbool niet gelijk zijn aan elkaar. Daarmee is dit symbool dus de tegenhanger van het bekendere isgelijkteken (=).
Gebruik dan het ≈ - teken. Het 'is ongeveer gelijk aan' teken, om aan te geven dat je hebt afgerond.
Het (is)gelijkteken of gelijkheidsteken (in België veelal met is gelijk aan aangeduid) is de naam van het wiskundige symbool =. Dit teken geeft de gelijkheid aan van de twee operanden waar het tussen staat.
Maak dan het ½-teken door op het numerieke deel van je toetsenboord de toetscombinatie: AltGr + 7 of ALT + 171 te typen. Het ¼-teken krijg je met de toetscombinatie AltGr + 6 en het ¾-teken met toetscombinatie AltGr + 8.
Druk tegelijkertijd de linker Alt (⌥) en de letter E in, dit zorgt voor een streepje naar rechts op de eerstvolgende letter. Alt+E en daarna a maakt á. Alt+E en daarna e maakt é etc.
Als u de bovenste rij toetsen wilt gebruiken als standaardfunctietoetsen zonder de Fn-toets ingedrukt te moeten houden, voert u deze stappen uit: Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'Toetsenbord'. Selecteer 'Gebruik de toetsen 'F1', 'F2', enzovoort, als standaardfunctietoetsen'.
Teken komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. Ze zitten vooral in hoog gras of tussen dode bladeren, het liefst bij bomen of struiken. Van daaruit stappen ze over op passerende dieren, maar ook op mensen.
Klik of tik op de plaats waar u het speciale teken wilt invoegen. Ga naar >Symbool > meer symbolen invoegen. Ga naar Speciale tekens. Dubbelklik op het teken dat u wilt invoegen.
Hoe maak je een Alt code? Om een symbool weer te geven via een Alt code, moet je eerst de ALT toets ingeduwd houden en intussen het nummer intypen dat het symbool voorstelt met jouw numeriek toetsenbord en vervolgens kan je de ALT toets loslaten.
Met de zogenaamde dode toetsen op het pc toetsenbord kunt u zo'n accent of trema direct toevoegen aan een letter. Dode toetsen zijn de toetsen met de tekens ~, " of ^. Voor de dode toets-methode moet wel de indeling van uw toetsenbord goed zijn ingesteld.
Selecteer de ş uit het `Speciale tekens` venster. (alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.
Dit is geen figuurtje maar wel iets dat je snel met het toetsenbord op je scherm kan toveren. Wellicht heb je nog nooit het teken ñ of Ω gezien, maar er zijn zo nog heel wat Alt-codes. Hieronder volgt een lijst met de Altcodes van 1 tot 255.