Giet een beetje as in het trechtertje en duw het voorzichtig in het sieraad met het bijgeleverde pennetje. Als het sieraad gevuld is verwijdert u voorzichtig het trechtertje en draait u de schroef weer op het sieraad. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Een askamer is een cilindervormige ruimte die met tientallen korrels as kan worden gevuld. Deze askamer wordt vervolgens afgesloten met een plaat van hetzelfde edelmetaal als het sieraad, waardoor de as onzichtbaar wordt. Als u de as in het sieraad graag zichtbaar wil laten, wordt de askamer afgesloten met hars.
Per sieraad hebben we 1-2 koffielepeltjes as nodig. Als u kiest voor gerangschikte asverwerking let er op dat u niet alleen poeder-as opstuurt, we hebben dan de grovere stukjes as nodig.
De askamer is een kleine cilindervormige ruimte die gevuld kan worden met as of haar van uw overleden dierbare(n). In de askamer past een klein mespuntje as of enkele haren. Deze askamer zit in ieder sieraad op een andere plek, omdat ieder sieraad anders is qua vorm en ruimte.
Zoals de naam al zegt is bij deze keuze de as onzichtbaar door een onzichtbare askamer. De askamer wordt gevuld met enkele korrels as of enkele haren, daarna wordt de askamer afgesloten met een afdekplaat van hetzelfde edelmetaal als het sieraad.
Bij Assieraad.com zijn vele assieraden zoals ashangers, asringen en asbeeldjes te koop. U vindt hier assieraden van zilver, goud of edelstaal (RVS) en goud voor zowel dames als heren. Daarnaast zijn er ook verschillende kettingen te koop voor een passende combinatie.
De edelsmid begint met een staaf edelmetaal (in dit geval witgoud) dunner te walsen tot de gewenste dikte. Dit goud wordt in allerlei gehaltes en kleuren geleverd door de groothandel. Voor elk ontwerp kiest de edelsmid een op dat werkstuk toegesneden materiaalbewerking.
Antwoord: Geachte mevrouw, Ja, zo'n urn kun je - net als een verfpot - openen door een schroevendraaier onder de rand van het metalen deksel te plaatsen. Ik zou dat op verschillende plaatsen voorzichtig doen, zodat het deksel niet onnodig ombuigt en later weer gebruikt kan worden om de urn te sluiten.
De as kan bijvoorbeeld worden verwerkt in een ketting, ring en/of oorbellen. Ook is het vaak mogelijk om een naam in het sieraad te graveren. De as in een sieraad bewaren is niet alleen persoonlijk, maar zorgt er ook voor dat u het herinneringsobject altijd bij u kunt dragen.
Goede reden om na je dood terug te komen als diamant. Het Nederlandse LifeGem Diamant verandert met een speciale technologie 200 gram as in meerdere stenen van ongeveer 0,05 tot 1,8 karaat. Het karaat en de kleur is afhankelijk van je eigen wensen.
Je gaat met je draad door een ringetje en gaat terug door de pletkraal in de andere richting. Je hebt nu een lus gemaakt waaraan je ringetje bengelt. Je kan alles mooi aanspannen en dan knijp je het pletkraaltje dicht met behulp van een platbektang. Het ringetje maak je vast aan je slotje.
Je kan hem ook als een soort inlakbal gebruiken. Je smeert de knoop dan in met lak. De ingesmeerde knoop leg je in het kalotje dat je vervolgens sluit. Dit doe je liefst als de lak en/of het kalotje nog warm is zodat de bal goed wordt gevuld met de knoop en de lak.
Koop materiaal om kralen mee te rijgen.
Zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt: kralen, rijgdraad, kniptang, krimpkralen, secondelijm en sluitingen om je ketting op de juiste manier af te werken. . De beste soorten draad zijn een flexibele dunne ijzerdraad en nylon draad.
Nabestaanden kunnen de as van hun overleden dierbare thuis bewaren, maar ze kunnen het ook bijzetten op een begraafplaats of bij het crematorium. De as kan zowel onder als boven de grond worden bewaard. Voordat de as een plek krijgt kiezen de meeste mensen eerst iets uit waar ze de as in bewaren.
U hoeft niets te zeggen bij de verstrooiing van as van een vreemde. Het ligt meer voor de hand dat de familie dat doet, als zij dat op prijs stelt. U kende de overledene immers niet. Niemand is verplicht een kleine speech te houden of iets te zeggen.
Indien de APV niets regelt over asverstrooiing mag de verstrooiing in principe overal plaatsvinden, tenzij andere regels zich er tegen verzetten. Indien men wil verstrooien op het grondgebied van een andere eigenaar dan de gemeente moet toestemming worden gevraagd aan die eigenaar.
Waarom wordt as niet meteen vrijgegeven? In Nederland wordt na een crematie niet meteen het as vrijgegeven. Hiervoor is een vaste periode van 1 maand vastgelegd in de As-wet. Een reden hier van is dat de overheid hierdoor nog een maand de mogelijkheid heeft het as te onderzoeken.
De hoeveelheid as die resteert na een crematie bedraagt gewoonlijk tussen de 2,5 en 3,5 kg.
Het wit-grijze poeder is de as
Wat men uit de crematieoven haalt na crematie, is een menselijk lichaam maar dan enkel de botten. De vermaling van deze botten of beenderen, zorgen voor het wit-grijze poeder dat we kannen: as.
U kunt uw trouwring of ander sieraad blijven dragen tot u overlijd om er vervolgens een erfstuk van te maken na uw overlijden. Steeds vaker komt het voor dat mensen kiezen om bij leven een bijzondere herinneringssieraad te laten maken van hun trouwring die als erfstuk wordt weggegeven na het overlijden.
Het bedrag waar je aan moet denken varieert dan ook van 100 euro (voor kleine “ingrepen” ) tot 4.000 euro (en soms meer) voor een volledig nieuw ontwerp met diamant(en).
Urnen zijn een vaak gekozen manier om iemand te herdenken via een tastbare herinnering. Bij Den Hollandsche vindt u een grote collectie mooie en bijzondere urnen in verschillende materialen, uitvoeringen en prijsklassen. In onze webshop kunt u een mooie urn, of ook urne genoemd, aanschaffen en thuis laten bezorgen.
Werkwijze: Je schuift eerst het kalotje op het metaaldraad, met het haakje/oogje naar het uiteinde van de draad toe (zie voorbeeld foto hieronder). Daarna een knijpkraal. Knijp de knijpkraal vast op het metaaldraad en schuif nu het kalotje over de knijpkraal. Knijp het kalotje nu dicht over de knijpkraal.