Een trouwring weegt ongeveer 3 gram. De waarde van het goud is dan 3 gram x 58,333% van 31 euro per gram minus de kosten van het smelten. Gemiddeld komt een trouwring dan op € 45.
Voor bijvoorbeeld een ring heb je wel minimaal 5 tot 10 gram goud nodig, als je niet genoeg hebt kunnen we altijd nog wat goud bijbestellen.
Ja, op voorwaarde dat de ring meer dan 2 millimeter breed is. Verder maakt het niet uit of u een gouden of platina ring koos. In elk edelmetaal kan een persoonlijke gravure aangebracht worden. U hoeft trouwens niet per se de binnenkant van de verlovingsring te graveren.
Je betaalt bij Lucardi €9,99 om een sieraad of horloge te laten graveren. Hierbij maakt het niet uit hoeveel tekens er op de gravure staan! De prijs is ongeacht het aantal tekens.
Het ligt natuurlijk aan de maat van de ring hoeveel woorden je exact in een ring kwijt kunt maar in de meeste gevallen kun je tussen de 15 en 30 karakters kwijt (inclusief de spaties).
De gemiddelde vrouw heeft ringmaat 52 of 54, maar er zijn ook andere factoren waarmee je rekening moet houden. Zo kan de omvang van een vinger veranderen door temperatuurverschillen of door een zwangerschap, bijvoorbeeld. Wanneer je een brede ring kiest, ga je beter voor een halve tot hele maat groter.
De in Nederland meest gangbare goudlegering die voor trouwringen wordt gebruikt is 14 karaat; 14 op 24 delen is puur goud, en 10 op 24 delen bestaan uit andere metalen. (18 karaats goud wil dus zeggen dat 18 op 24 delen puur goud is, en er sprake is van een bijzet van 6 op 24 delen.)
De gemiddelde ringmaat vrouw ligt rond ringmaat 17, terwijl de gemiddelde man ringmaat 20,5 heeft.
Waarom is een trouwring nu eigenlijk zo duur? Dat ligt aan het materiaal, maar ook aan de diamanten die je erin wil laten zetten. Meer diamanten verhoogt logischerwijs de prijs. Het materiaal waarvan de ring is gemaakt speelt ook een belangrijke rol.
Breedte. Voor trouwringen zijn verschillende breedtes voor handen, van 2 mm voor de smalste tot 8 mm voor de indrukwekkendste. De meest gebruikelijke breedtes voor dames zijn 2mm en 3 mm. De meest gebruikelijke breedtes voor heren zijn 3mm en 4 mm evenals 5 mm voor de meest robuuste handen.
Toch is het goed om ongeveer 3 maanden van tevoren de trouwringen uit te kiezen. Als jullie de trouwringen hebben uitgekozen moeten deze eerst op maat gemaakt worden en gegraveerd. Dit kan ongeveer anderhalve maand in beslag nemen. Hoe de ringen gegraveerd kunnen worden bespreek je van tevoren met de juwelier.
De waarde van uw gouden sieraden
Wanneer u kiest voor een ingewikkeld sieraad van 14 karaat goud, kan deze duurder zijn dan een sieraad van 18 karaat goud dat makkelijker gemaakt kan worden. Ook is de kwaliteit van een sieraad niet altijd beter wanneer het meer goud bevat.
9 karaat: 33,75% zuiver goud, aangeduid met 375. 14 karaat: 58,5% zuiver goud, aangeduid met 585. 18 karaat: 75,0% zuiver goud, aangeduid met 750. 20 karaat: 83,3% zuiver goud, aangeduid met 833.
Het korte antwoord is dat gouden sieraden onder de douche kunnen worden gedragen. Water beschadigt het metaal niet, of je nu gele, witte of roségouden stukken draagt.
24 karaat goud: 99.99% puur goud (aangeduid met 999) 20 karaat goud: 83.3% puur goud (aangeduid met 833) 18 karaat goud: 75% puur goud (aangeduid met 750) 14 karaat goud: 58.5% puur goud (aangeduid met 585)
De standaard regel is dat uw ring over de knokkel van uw vinger moet passen. De knokkel dient namelijk als een soort extra zekerheid en zorgt ervoor dat de ring niet kan afglijden. Maar de ring mag ook niet te los zitten, dan kun hij namelijk ergens achter blijven hangen.
Ringmaat 15 | Ringmaat 15,00
Ringmaat 15 staat voor vaak een maat voor een betrekkelijk kleine dameshand.
De normale besteltijd voor trouwringen duurt een 3 tal weken, al kan het in extreme gevallen ook op enkele dagen. Toch raden we aan dit vooral jezelf niet aan te doen en minstens 3 maanden op voorhand langs te komen.
Het graveren van een zegelring is een eeuwenoud ambacht. Een gravure bestaat vaak uit een familiewapen of een monogram (vaak initialen). Een familiewapen wordt normaliter in spiegelbeeld gegraveerd, zodat deze correct wordt weergegeven wanneer het zegel wordt gedrukt in zegellak.
Ringen met 14 en 18 karaat goud komen het meeste voor in Nederland. Ringen met een aantal karaat dat onder de 14 ligt mogen in ons land niet als goud verkocht worden. Een ring met 24 karaat goud bestaat voor 99,99% uit goud, maar is tegelijkertijd zacht en slijt sneller.