Over het algemeen gebruikt men voor het bepalen van de juiste lengte van de paal (voor in de grond) de vuistregel dat 1/3e van de lengte van de paal de grond in moet.
Stap 1: Maak met een grondboor de gaten voor de betonnen palen en tussen de gaten een sleuf voor de betonband. Stap 2: Plaats de palen in de gaten plaatsen met daartussen de betonbanden of onderplaten met rotsmotief. Stap 3: Stort snelbeton bij de palen in het gat, zodat deze stevig blijven staan.
Hoe diep moet de paal de grond in? Een paal moet (als het kan) voor een derde deel de grond in om stevig te staan. Voor een schutting van 180 cm hoog is dus een paal nodig van zo'n 270 cm.
Met een grondboor van 10 cm krijgt u een groot genoeg gat voor een 10x10 cm betonpaal. Wilt u grotere gaten maken of heeft u geen zin om gaten te graven? Huur dan bijvoorbeeld een machine grondboor. Dit maakt het werk namelijk een stuk gemakkelijker.
Verlengbare grondboren zijn dankzij de speciale verlengstukken eindeloos te verlengen. Een gat boren met een diepte van tien meter vormt zo geen enkel probleem. De verlengstukken zijn verkrijgbaar in 60 of 100 centimeter en zijn van extra dik staal. Zo heb je geen problemen met het dubbelknikken van de grondboor.
De palen zijn beschikbaar in de volgende varianten: Tussenpaal – lengte: 280 cm voor tuinschermen van 180 cm hoog. Deze paal heeft een gleuf aan twee zijden tegenover elkaar, waardoor aan beide kanten een schutting gemaakt kan worden. Eindpaal – lengte: 280 cm voor tuinschermen van 180 cm hoog.
Hanteer 1 zak snelbeton per paal of poer en 2 zakken bij zachte ondergrond en dikkere palen. U hoeft bij ons snelcement bovendien niet te mixen, wel zo handig.
De grondboor met een diameter van 7,5 cm is geschikt voor het plaatsen van tuinpalen van 6,5x6,5 en 6,8x6,8 cm. De boor met een diameter van 9 cm is geschikt voor tuinpalen tot 8,8x8,8 cm.
Stap 1: gaten boren voor de betonpalen
Boor gaten van minimaal 70 cm. diep. Dit gaat het eenvoudigst met een grondboor.
Hanteer 1 zak snelbeton per paal of poer en 2 zakken bij zachte ondergrond en dikkere palen. U hoeft bij ons snelcement bovendien niet te mixen, wel zo handig. Bestel bij Gadero nu een zak snelbeton samen met uw schuttingpalen, betonpoeren en verandastaanders.
Dan adviseren wij een postsaver te gebruiken. Wanneer groen geïmpregneerd grenenhout in de grond geplaatst wordt, gaat de levensduur snel achteruit. Hout is een natuurproduct dat bepaalde eigenschappen heeft. Deze kunnen ten onrechte gezien worden als mindere kwaliteit.
Het totale gewicht van 1 betonpaal is zo'n 65 kg. De opening van de sleuf begint vanaf 70 cm van de onderzijde paal.
Snelcement. Cement is bij het plaatsen van schuttingen of veranda's nodig om de fundering stevig vast te zetten. Zo wordt snelcement, ook wel speedmix of snelbeton genoemd, gebruikt om schuttingpalen stevig in de grond te plaatsen. Maar ook voor het vastzetten van betonpoeren voor houtconstructies of instortankers.
Paalhouders met een pin moet je altijd in de grond betonneren. De pin zelf moet volledig in de grond zitten, wat ongeveer zo'n 70 centimeter is.
Dan wordt snelbeton (ook wel turbobeton, of speedmix genoemd) het meest voordehand liggende materiaal genoemd. Snelbeton is oersterk en heeft een bijzonde snelle droogtijd. Ideaal voor snelle bouwers.
De droogtijd van net gestort beton is zo'n 4 tot 8 weken. Na 4 weken moet het beton in ieder geval zijn gegarandeerde sterkte hebben. Natuurlijk zal het beton in de zomer met hoge temperaturen eerder uitgehard zijn dan in de koude wintermaanden. U kunt zelf testen hoe droog de vloer is.
Het voordeel van snelbeton is de snelle droogtijd. Snelcement is namelijk al binnen ca. 15 minuten uitgehard. Het gebruik van snelcement is erg eenvoudig.
Een schutting paal moet diep genoeg in de grond worden gegraven wil de schutting niet omwaaien en dus niet stabiel staan. De vuistregel voor de lengte van de paal is dat deze ongeveer 1/3 van haar lengte in de grond moet staan voor een stabiel eindresultaat.
Betonverf coating kun je gebruiken om betonpalen of betonplaten een kleur te geven. Vaak wordt betonverf coating gebruikt om reeds gekleurde betonpalen te onderhouden. Het kan gebeuren dat de coating tijdens de montage op sommige plekken is beschadigd.