Het diepste punt is 48 meter, terwijl de bovenkant van het schip tot 28 meter diepte reikt.
Er komen in de wateren rondom Ibiza zo'n 15 haaiensoorten voor die je tegen kunt komen als je de zee in duikt. Aanvallen van haaien zijn echter zeer zeldzaam en dodelijke aanvallen zijn voor zover bekend nog nooit voorgekomen in Spanje.
De Balearische Zee of Iberische Zee is het gedeelte van de Middellandse Zee dat de Balearen scheidt van het Iberisch Schiereiland. De zee ligt ten noordwesten van de Balearen en ten zuidoosten van Catalonië en Valencia. De belangrijkste eilanden in de zee zijn Ibiza, Mallorca en Menorca.
Middellandse Zee – 5.267 meter
De Middellandse Zee is de grootste binnenzee ter wereld – al staat hij wel in verbinding met de Atlantische Oceaan. Het diepste punt is de Calypsotrog, bij de Griekse Kaap Matapan. Om precies te zijn ligt die trog trouwens in de Ionische Zee, onderdeel van de Middellandse Zee.
De gevaarlijkste zee ter wereld is waarschijnlijk de Atlantische Oceaan , daar gebeuren de meeste ongelukken. Deze enorme waterplas tussen Europa en Amerika is normaal een vrij rustige oceaan. Juist deze stilte maakt hem zo gevaarlijk. Zeevaarders zijn minder alert op de gevaren van de oceaan.
Er komen tientallen haaiensoorten voor in de Middellandse Zee, maar ze worden doorgaans niet veel gezien langs de stranden. Als er wel een haai wordt gespot, gaat het meestal om de blauwe haai.
Hoe duur is Ibiza? Het Spaanse eiland Ibiza is over het algemeen iets duurder dan badplaatsen op het Spaanse vasteland. Voor vakanties naar Ibiza kan dit ook het geval zijn maar dit geldt zeker niet altijd. Een auto huren op Ibiza valt over het algemeen ook mee, voor +/- 100 euro per week kan je al een auto huren.
Wil je dicht in de buurt zitten van populaire hotspots en grote feesten dan is het zuiden perfect voor jou. Als je weg bent van je vakantievilla zul je merken dat het in het zuiden een wat drukker is dan de rest van het eiland. Zuid Ibiza is het populairste gedeelte van het eiland.
Het allerdiepste punt onder water, het onderwaterequivalent van de Mount Everest, is en blijft de Challenger Deep in de honderden kilometers lange Marianentrog in de Stille Oceaan, ergens tussen Japan en Papoea-Nieuw-Guinea: 10.924 meter.
Dan is de zee gewoonlijk kalm en kan je meer zien onder water. Het eerste dat je je nu misschien afvraagt is: moet ik uitkijken voor “zeemonsters”? Als het op gevaarlijke zeedieren aankomt, is de Middellandse Zee vrij veilig.
De Middellandse Zee blijft een van de meest vervuilde zeeën ter wereld. Er drijft vier keer meer zwerfafval in rond dan in de Noordzee, blijkt uit een net gepubliceerde studie van het gezaghebbende Franse zeeonderzoeksinstituut Ifremer.
De witte haai leeft vooral in koude en meer gematigde zeeën en in alle grote oceanen, van de Atlantische tot de Grote Oceaan en leeft voornamelijk in water met een temperatuur tussen de 12 en de 24 graden.
Echt zo'n Spaans dorpje met een lief pleintje vol lekkere eet-tentjes. En Ibiza stad is sowieso leuk om doorheen te lopen, mooie uitzichten vanaf de oude stadsmuur, schattige straatjes in het oude centrum en een beetje (toeristisch) shoppen in het nieuwere gedeelte. En conclusie? Ja het is echt een top eiland!
Dan moet je in het noorden en oosten van Ibiza zijn: Portinatx, Cala Xarraca, Benirras, Aguas Blancas, Cala San Vicente, Es Figueral, Cala Boix, Pou des Lleo, Cala Llenya, Cala Nova, enz.
De celebs verblijven vaak óf in super-de-luxe-privé villa's (met bijbehorende villaparty's) of in een luxe hotel op Ibiza.
Prijzen consumpties ibiza
In de bars kun je consumptieprijzen verwachten van €2,50 tot €8 voor frisdrank en bier.
De keuken van Ibiza is eenvoudig en veel gerechten zijn eenpansgerechten. Varkensvlees en vis worden veel gebruikt. Een typisch gerecht van Ibiza is de sofrit pagès, een eenpansgerecht met kip, lam en varkensvlees en daarnaast nog de worstsoorten butifarra en sobrasada, die kenmerkend zijn voor de Balearen.
Vakantiegangers aan het strand bij Sitges. Sitges - Vanwege een haai op iets minder dan 100 meter van de kust waren vier stranden in de toeristische stad Sitges, op 45 minuten van Barcelona, genoodzaakt om enkele uren een zwemverbod uit te vaardigen.
Bij gebrek aan ledematen met gevoelige uiteinden zoals handen of voeten, is de enige manier voor een haai om een object te onderzoeken erin bijten. Zulke beten staan bekend als onderzoekende beten. Over het algemeen zijn de meeste beten van de haai onderzoekend en de haai zal vaak na één beet wegzwemmen.
De meest voorkomende haai langs de Spaanse kust is de Tintorera of blauwe haai of Prionace glauca. Ondanks het feit dat deze haai veel voorkomt in de Middellandse zee en Atlantische Oceaan wordt hij niet veel gezien langs de Spaanse stranden.