Ga naar 'Jaarrekeningen' en bekijk de boekjaren. Alleen als je boekjaar erbij staat, weet je dat deze is verwerkt. Je hoeft dus niets te bestellen, om te controleren of je jaarrekening is verwerkt.
Hoe zie ik of mijn jaarrekening is gedeponeerd? Via je KVK-nummer of bedrijfsnaam controleer je of de jaarrekening is gedeponeerd. Staat je boekjaar bij de resultaten vermeld, dan weet je dat je jaarrekening verwerkt is. Heb je online gedeponeerd, dan is je jaarrekening direct zichtbaar.
De omzetcijfers kunt u terugvinden in de winst- en verliesrekening onder bedrijfsopbrengsten. Dit onderdeel van de jaarrekening geeft de inkomsten en uitgaven in het boekjaar weer. Onderaan het overzicht vindt u de behaalde winst of het verlies. De winst- en verliesrekening wordt ook wel de resultatenrekening genoemd.
Met de gegevens in de jaarrekening berekent KVK kengetallen. Deze getallen geven een beeld van de financiële positie van een onderneming. De kengetallen kun je opvragen via de Standaard jaarrekening. Liquiditeit geeft informatie over het vermogen van de onderneming om op korte termijn aan de verplichtingen te voldoen.
Als u de gegevens van een onderneming in de Kruispuntbank van Ondernemingen raadpleegt, kunt u ook te weten komen of ze voldoende solvabel is. Een onderneming kan immers in moeilijkheden verkeren waardoor haar voortbestaan in gevaar komt.
De norm van winstgevendheid verschilt per branche; 5 à 10% is over het algemeen een gezond getal. In de dienstensector zien wij de hoogste percentages, in de industrie liggen de cijfers het laagst. Natuurlijk is het prachtig als je winstgevendheid hoog is en iedere geïnvesteerde euro zoveel mogelijk oplevert.
In een jaarrekening zijn de balans met toelichting en de winst- en verliesrekening van dat jaar opgenomen. Vaak wordt dit aangevuld met het jaarverslag van het bestuur van de onderneming. De jaarrekening sluit aan bij de administratie en die sluit weer aan bij de boekstukken, zoals facturen, bonnen en bankafschriften.
Wat is een jaarrekening:
Een jaarrekening laat ook zien hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld ten opzichte van het jaar ervoor. Een jaarrekening van een groot bedrijf bestaat uit een verslag van de directie, een balans, een winst- en verliesrekening en een toelichting op de cijfers.
Je vraagt een gedeponeerde jaarrekening online bij KVK aan vanaf €3,15. Iedereen kan deze financiële informatie opvragen. Als je in 1 keer een completer beeld van een bedrijf wilt, kun je ook een bedrijfsprofiel opvragen.
De jaarrekening die je deponeert wordt in het Handelsregister opgenomen. Deze is dan openbaar: iedereen kan 'm opvragen. De Kamer van Koophandel meldt via een publicatie dat je jaarrekening is gedeponeerd.
Het niet (op tijd) deponeren is strafbaar als economisch delict. Bij een faillissement van de BV zijn de gevolgen veel ernstiger: Als de jaarrekening niet tijdig gedeponeerd blijkt te zijn, dan kan de curator moeiteloos de bestuurders privé aansprakelijk stellen voor alle schulden van de BV.
Uit cijfers van de Belastingdienst blijkt dat kleine ondernemingen een kans van 0,4% hebben om bezocht te worden door de fiscus voor een boekenonderzoek. Een middelgrote onderneming heeft een iets grotere kans. Hiervoor geldt een bezoekpercentage van 2,5.
De belastingcontrole zelf is vrij kort. Het duurt meestal een dag. In de weken daarna kan de controleur contact met je opnemen als hij nog vragen heeft. Deze vragen mogen de uitoefening van je beroepsactiviteit echter niet in de weg staan!
Belastinginspecteurs kunnen jouw administratie op locatie komen controleren maar het grootste deel van de controles vindt geautomatiseerd en op afstand plaats. De belastingdienst krijgt vanuit verschillende bronnen data toegestuurd en het is mogelijk daar verbanden tussen te leggen.
Je maakt een balans kloppend door al je bezittingen en schulden onder elkaar te zetten. Uiteindelijk moeten aan beide kanten dezelfde bedragen bij elkaar opgeteld staan. Het verschil tussen je bezittingen en je schulden is je eigen vermogen. Door dit bedrag op de balans in te vullen, maak je de balans kloppend.
Een jaarrekening is een financieel overzicht bestaande uit een balans en een verlies- en winstrekening, waarin de belangrijkste financiële informatie van het betreffende jaar is opgenomen. Een jaarverslag is het gehele verslag, dat onder andere de jaarrekening omvat.
Wat is een goede solvabiliteit? Hoe hoger de solvabiliteit hoe beter, maar een solvabiliteit tussen 25% en 40% wordt als gezond beschouwd.
Wat is een goede solvabiliteit? Financiers vinden dat een solvabiliteitspercentage tussen de 25 en 40 moet liggen. Naast solvabiliteit geven andere berekeningen of ratio's samen een beeld van de financiële situatie van je ondernemeing. Zoals liquiditeit en rentabiliteit.
De meeste ondernemers weten wel dat de hoeveelheid omzet niet zoveel zegt, de hoeveelheid winst is belangrijker. Maar je moet óók de cashflow goed in de gaten houden, zodat je altijd weet hoeveel geld er in je bedrijf zit en wat je financiële mogelijkheden zijn.
Een goede omzet draaien laat zien dat je je product/dienst en markt goed op elkaar weet af te stemmen. Dat er vraag is naar je aanbod. Dat er cashflow in het bedrijf aanwezig is. Omzet, zelfs al zijn de kosten hoog/hoger, kan er nog altijd voor zorgen dat een bedrijf groeit.
Meubels en matrassen De winstmarges zijn 80% en meer. Koop ze alleen tijdens de uitverkoop of onderhandel. Zoek op internet, als je de fabricagenummers, weet naar lagere prijzen. Cosmetica De meeste cosmetica zijn gemaakt van olie en nog wat goedkope ingrediënten.