Hang broeken op aan de zomen van de broekspijpen, om het drogen te vergemakkelijken. Hang de broekspijpen naast elkaar. Hang de onderste zomen en iets over de waslijn en knijp ze vast. Als je twee waslijnen naast elkaar hebt, kun je de broekspijpen ook elk aan een lijn hangen.
Het scheelt je tijd om jeans snel op te hangen ten opzichte van netjes opvouwen. Ik adviseer je dan om te gaan voor hangers die dun zijn, bijvoorbeeld fluwelen hangers. Hang tevens de buitenkant van broekzijde in plaats van de kruiszijde, naar jouw kant toe. Dit zorgt voor een net aanzicht.
Wanneer je jouw pak voor een langere tijd opbergt, zorg er dan voor dat je dit doet in een hoes. Wanneer je jouw pak in de kast hangt, geef hem dan tijdens het hangen voldoende ruimte om te luchten en om het kreuken tegen te gaan. Je kunt de pantalon verticaal ophangen over een kledinghanger of in een broekklem.
Je kunt echter ook je fietswasje op de camping of in de hotelkamer ophangen 'met zonder' knijpers of clips. Hiervoor heb je twee karabijnhaken met een dicht oog nodig en circa 7 of 8 meter koordelastiek. Trek het koordelastiek door het oog van een karabijnhaak en vouw het stuk koordelastiek dubbel.
Probeer de was niet op plaatsen te laten drogen waar je veel tijd doorbrengt, zoals de woon- en slaapkamer. Zet je droogrek dus neer op een plek waar je weinig tijd doorbrengt, zoals de badkamer, keuken, gang, eetkamer of logeerkamer.
De zon droogt je wasgoed extra snel, maar het kan er wel voor zorgen dat je wasgoed sneller lelijk wordt. De zon kan je kleding verkleuren en het maakt de vezels zwakker. Hang je was zo glad mogelijk op om kreukels te verminderen.
Gebreide, tricot en jersey kledingstukken kun je beter opvouwen dan ophangen, omdat ze anders gaan uitrekken. Linnen en katoenen kleding kun je juist weer beter ophangen omdat je dan voorkomt dat het gaat kreuken.
Let daarom goed op bij bijvoorbeeld nette pantalons. Hang die liever aan een mooie hanger. Broeken die niet kreuken, kun je gevouwen in de kast neerleggen op een stapeltje. Maar leg alleen broeken klaar waarvan je 100% zeker weet dat je ze de komende tijd gaat dragen.
Je kleding buiten laten drogen is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook een stuk beter voor het milieu. Zo verbruik je namelijk minder stroom en laat je de natuur zijn werk doen. Ook is het beter voor je kleding om het buiten te laten drogen.
Een harmonica wasrek of uittrekbaar wasdroogrek aan de muur
Door de waslijn aan de muur te hangen i.p.v. op de grond te zetten neemt deze automatisch al minder ruimte in beslag. Op deze uitschuifbare wasdroogrekken heb je vaak meer ruimte voor je was dan op kleinere, uitklapbare wasrekken.
Binnen natte kleren ophangen om het te laten drogen, is slecht voor onze gezondheid. Vooral mensen die astma of hooikoorts hebben lopen gevaar. Een wasje zorgt al snel voor twee liter vocht in huis. En dat is gevaarlijker dan je denkt.
In iedere slaapkamer heb je er wel een: een stoel of fauteuil waar de kleding zich opstapelt. Helaas ziet het er eerder chaotisch uit dan chic. Veel cooler en overzichtelijker: een kledingladder. Hij neemt niet veel ruimte in beslag en hij is ideaal om je kleren netjes aan op te hangen.
Maak twee denkbeeldige lijnen van de hals naar beneden. Vouw het shirt (op de denkbeeldige lijn) naar binnen en vouw de mouw terug. Een korte mouw kun je recht terug vouwen, maar een lange mouw moet je iets schuin terug vouwen; Herhaal dit bij de andere zijde van het shirt.
De beste plek om kleding voor langere tijd te bewaren is een droge, stofvrije en donkere plek. Vochtvrij is nodig om schimmel te voorkomen en een donkere ruimte zorgt ervoor dat textiel niet verkleurt door licht. Een extra kledingkast op zolder of een vochtvrije kelder kunnen werken.
Als je deze ophangt kunnen ze hun vorm kwijtraken en uitrekken. Het beste is om deze gebreide kledingstukken op te vouwen en op te bergen in lades of planken in de kast. Kleding die je het beste opgevouwen op kunt bergen zijn vooral gebreide en wollen truien en vesten, en spijkerbroeken.
Het klopt inderdaad dat je was in de winter buiten laten drogen wat langer duurt, maar het is absoluut niet onmogelijk. Het beste is een zonnige dag zonder al te hoge luchtvochtigheid. Ook een windje is mooi meegenomen. Je programmeert je wasmachine best zodat je was 's ochtends al klaar is.
Als het 's avonds afkoelt wil die warme lucht het vocht ergens aan kwijt. Daardoor ontstaat vaak condens op tuinstoelen en gras, maar jouw was zal dat vocht ook heel goed gaan absorberen. Hang je het druipnat op, dan zal het de volgende ochtend een stuk droger zijn dan toen je het ophing.
Bij binnenshuis drogen van was neemt het vochtgehalte zeer sterk toe, waardoor huisstofmijten en schimmels welig tieren. Voor personen met een allergie of een verzwakt immuunsysteem kan dit voor gezondheidsproblemen zorgen. Drogen doet u daarom best in een afzonderlijke ruimte of buiten, ook in de winter.