Kan ik zelf renovlies behang aanbrengen? Ja, renovlies kunt u zelf aanbrengen. Ook de beginnende behanger!
Moet ik ook voorstrijk gebruiken onder de Renovlies? Het is een must om voorstrijk te gebruiken op onbehandelde muren. Hierdoor ga je de zuiging tegen en garanderen wij directe dekking.
Renovlies behang is verkrijgbaar in verschillende diktes. De meeste mensen kiezen voor een dikte tussen de 130 gram en 150 gram. Bij woningen die wat ouder zijn, kan het nodig zijn om voor renovlies behang te kiezen met een dikte van 200 gram.
HOELANG MOET RENOVLIES DROGEN? Een groot voordeel van het kiezen voor renovlies is het feit dat het een zeer snelle droogtijd heeft. Wanneer je kiest voor renovlies behang is er de mogelijkheid om hierna een kamer snel af te werken. Gemiddeld is de droogtijd van renovlies ongeveer 24 uur.
Hoewel renovlies ook een naadloze afwerking heeft, is stucwerk onbetwist de beste keuze voor perfect afgewerkte wanden. Daarnaast geeft een gestucte wand een moderne uitstraling en is een glad afgewerkte muur gemakkelijk te herstellen bij beschadiging. Dit geldt overigens niet voor stucwerk met structuur.
Verschil glasvlies en renovlies in het kort
Renovlies is gemaakt van papier, terwijl glasvlies van glasvezels is gemaakt. Renovlies is net zo strak als stucwerk. Glasvliesbehang kan dit ook zijn, maar je kunt ook kiezen om een licht reliëf aan te laten brengen. Renovlies is sterker en stootvaster dan glasvliesbehang.
Plak altijd op een schone niet-zuigende ondergrond. Test dit met een plantenspuit. Trekt het water er direct in dan is de ondergrond teveel zuigend. Breng dan eerst een laag verdunde lijm aan of gebruik een voorstrijkmiddel.
De huidige staat van de muren speelt een rol bij de bepaling van het renovlies behang. Heb je een vlakke muur zonder oneffenheden en scheurtjes? Dan is 120 grams renovlies geschikt. Voor muren met kleine oneffenheden is 150 gram renovlies beter geschikt.
Beste vliesbehang om kleine oneffenheden weg te werken – Renovlies van Renostuc. Wil je de muren van je woning grondig renoveren met professioneel vliesbehang? Dan raden we Renovlies vliesbehang van Renostuc aan. Dit is een professioneel vliesbehang met een werkbreedte van 1 meter.
De prijzen van het renovliesbehang variëren van 5 euro per m2 tot aan 16 euro per m2. Afhankelijk of u er voor kiest de behangen wanden meteen van een verflaag te voorzien of dit zelf te gaan doen. Wat ook de prijs beïnvloed is de keuze van de kwaliteit van het fleecebehang.
Met grondverf ga je geen naden dekken, je maakt ze wel sneller zichtbaar. Als je eerst plamuurt, dan vul je de structuur van het vliesbehang ook op. En dan blijft dat achteraf ook zichtbaar. Een smalle naad kan je plamuren met polyfilla met verf ipv water.
Gebruik diepgrond voor zuigende ondergronden zodat de eindafwerking niet los laat. Na de diepgrond kunt u Muurverf, Latex, Renovlies ,behanglijm aanbrengen.
Lijm voor renovlies is over het algemeen pasta lijm. Dit zit kant-en-klaar in een emmer van 10 liter. De lijm moet nog verdund worden en is voldoende om 50 vierkante meter renovlies mee te plakken.
Maar kan je een plafond afwerken met renovlies? Hoewel er bedrijven zijn die dit uitvoeren, raden wij het niet aan. Het grote voordeel van renovlies is het gladde en naadloze resultaat. Bij plafonds is dit resultaat lastig te bereiken.
Wil je renovlies afwerken met een andere kleur? Bij donkere of felle kleuren brengen we altijd 2 verflagen aan. Na de eerste keer sausen komen we vaak nog kleinigheden tegen, deze vallen pas op na de eerste verflaag met kleur. Door het renovlies behang tweemaal te sausen met kleur krijg je het beste resultaat.
Wellicht heeft u toch verhalen gehoord over de eventuele nadelen van renovlies. Zo zouden de naden van de banen vaak toch zichtbaar zijn, zouden er plooien ontstaan in de hoeken en zou het eindresultaat nooit zo strak zijn als bij stucwerk.
Glasvezelbehang is in allerlei structuren te verkrijgen en is ook over te schilderen. Renovlies behang verstevigd uw wanden, is oersterk en isoleert ook nog eens. Het beschermt uw wanden tegen krassen en deuken, het is brandveilig en duurzaam.
De hoek die je meteen ziet als je de kamer binnenkomt is de beste hoek om het behangen te starten. Als je behangt met een uitgesproken motief, dan begin je het best in het midden van de wand die het meest in het oog springt. Begin je bij hoek? Zet dan op 50 centimeter (breedte van de rol) van hoek een streep.
Teken vervolgens een loodrechte 'startlijn' op de muur, vanaf hier ga je beginnen met de banen aanbrengen. Zorg dus dat het een rechte lijn is, anders zal je later scheef geplakt behang aan de wand hebben, en dat is zonde!
Vliesbehang kan een beetje doorschijnen. Zorg er daarom voor dat je je wanden vóór het behangen met vliesbehang verft met een gepigmenteerde behangvoorstrijk. Gebruik voor het behangen van vliesbehang uitsluitend speciale behanglijm voor vliesbehang.
Anders dan gewoon behang is renovlies verwijderen naar verhouding makkelijker. Waar 'gewoon' behang tot in den treuren gestoomd dient te worden en constant in kleine stukjes scheurt is dit bij renovlies behang verwijderen niet het geval.
Stucwerk is een ideale ondergrond voor het aanbrengen van glasvezelbehang, mits het mooi egaal is. Kleine krassen en scheuren zijn daarbij geen probleem en kleine oneffenheden kunnen eventueel glad geschuurd worden.
Dikkere bulten, grote barsten en diepere putten krijg je er evenwel niet mee weg. Anderzijds kan je sommige soorten vliesbehang gewoon op je Tasso-muur kleven zonder dat je eerst moet plamuren. Ook dat is een belangrijk voordeel.