Wil je ook een lange houdbaarheid van de zeep waarborgen terwijl je de zeep gebruikt? Zorg er dan voor dat je de zeep goed laat uitlekken, drogen en luchten. Dit kun je eenvoudig bereiken door de zeep op een gedeeltelijk open zeeprekje te leggen, zodat er ook lucht bij de onderkant van het zeepblok kan komen.
Als je 'oude' oliën gebruikt om zeep te maken, dan zal deze sneller over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Ook het gebruik van gedroogde bloemen kunnen de houdbaarheid verkorten. Bewaar je zeep bij voorkeur in een goed geventileerde ruimte, buiten het zonlicht. Zeep moet koel en droog blijven.
De meeste in de winkel gekochte zeep vervallen na twee tot drie jaar. Natuurlijke of handgemaakte zepen kunnen eerder vervallen, binnen een jaar, omdat de essentiële oliën en geuren ranzig of beschimmeld kunnen worden. De beste manier om zeep te bewaren, is door deze op een koele, donkere en vochtvrije plek te bewaren.
Er zijn vele verschillende Aleppo zeepblokken met verschillende percentages laurierbes olie. Deze olie is antibacterieel en zeer geschikt om je huid te reinigen. Door deze antibacteriële werking kan het gebruik van de zeep helpen bij huidproblemen zoals acne, psoriasis en eczeem.
Aleppozeep is zeer geschikt om je haar mee te wassen. Het reinigt je haar en hoofdhuid intensief en zorgt er tegelijk voor dat de hoofdhuid kalmeert.
Huid. Dagelijks te gebruiken voor huid en haar. Neem de Aleppo zeep tussen de handen met lauwwarm water. Was het gezicht en/of lichaam met de zeep.
Najel is overigens de énige Aleppo Zeep die gecertificeerd is, dus je kunt wel stellen dat dit de allerbeste Aleppo Zeep ter wereld is! Vriendelijk voor het milieu en tegelijk ook voor je huid.
Maak een Alep zeep-emulsie in je handen en masseer `s ochtends en `s avonds hiermee je huid. Daarna goed afspoelen met lauw water en je zult zien dat de huid na ongeveer één week al aanmerkelijk rustiger is geworden.
Aleppo zeep werd 4000 jaar geleden al in Syrië gemaakt en werd door de kruisvaarders meegenomen naar Marseille. Daar gingen ze het natuurlijk zelf ook maken. Het enige verschil met Marseillezeep is dat in Aleppozeep ook nog de toevoeging laurierbes zit .
De echte, originele Aleppo-zeep bestaat uit olijfolie en Laurierbes olie. Laurierbes olie heeft een bacterie-werende, schimmeldodende en antivirale werking en is mede pijnstillend. Deze zeep is zeer verzorgend voor huid en haar, droogt niet uit, ph neutraal en van nature rijk aan vitamine E.
Doe de zeepoverschotjes in een oude sok, hang die aan je douchekraan en was jezelf ermee wanneer je douche neemt. Je kan zeep ook gebruiken als kleermakerskrijt. Rasp je overschotjes van zeep heel fijn, smelt ze in heet water en gebruik ze in je wasmachine voor bonte was of voor een handwasje (dit doe ik altijd).
Ziet de zeep er ranzig uit, bijvoorbeeld doordat er schimmelvorming op zit, dan is de zeep bedorven. Dit gebeurt eerder met handgemaakte zepen omdat daar natuurlijk oliën en andere natuurlijke bestanddelen in zitten, die eerder bederven. Voor deze zepen wordt daarom geadviseerd om ze binnen een jaar op te gebruiken.
Zeep kan de huid namelijk flink uitdrogen als je het te veel gebruikt. Dit komt doordat zeep natuurlijke oliën (talg) van je huid verwijderd. Als je van jezelf een erg droge huid hebt is het dus verstandig om je goed in te lezen over het gebruik van zeep.
Een zeepbakje gebruiken
Je kunt je blok zeep bewaren in een zeepbakje. Kies voor een ontwerp waarbij het water goed weg kan, op die manier minimaliseer je smelten.
Laat na gebruik de shampoo bar goed drogen op een zeepbakje, of bewaar hem in het speciale blikje. Ook handig: ons zeepzakje van bio katoen. Hierin verzamel je reststukjes shampoo bar (of zeep). Je gebruikt ze dan met zakje en al, zo maak je zelfs de kleinste stukjes helemaal op.
Een zeepbakje
Bakjes die afgesloten kunnen worden met een deksel hebben de voorkeur, als je de shampoo bar ook mee wil nemen op reis. Ook is een afgesloten zeepbakje handig, als je een kleine doucheruimte hebt en bang bent dat je shampoo bar nat wordt als je aan het douchen bent (en niet je haren wast natuurlijk).
De Aleppo zeep staat bol van onmisbare vetzuren, antioxidanten en vitaminen. Ook is deze zeep biologisch afbreekbaar en daardoor veilig voor het milieu. Als huishoudzeep is Aleppo zwarte zeep zo multifunctioneel dat hij overal in huis gebruikt kan worden.
Aleppo Zeep wordt al sinds zijn oorsprong op dezelfde, traditionele wijze gemaakt. Elke familie gebruikt zijn eigen recept en vervaardigingsmethode, maar wat er over het algemeen gebeurt, is dat biologische olijfolie en biologische laurierbesolie worden gemengd met loog en vervolgens verhit totdat er zeep ontstaat.
Olijfoliezeep voor het haar verstoort het evenwicht van de hoofdhuid niet, maar kan het haar juist op natuurlijke wijze voeden en beschermen. De producten uit turkije zoals de vloeibare olijfzeep, shampoo van olijfoliezeep.nl zijn gemaakt van eerste persing olijfolie.
Groene en witte zeep uit Marseille: wat is het verschil? Groene zeep uit Marseille is gemaakt met ten minste 72% olijfolie. Dit is de mildste variant: geschikt voor lichaamsverzorging.
Vanwege de laurierbesolie (wat ook een vette olie is) wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd, geneest het en werkt antiseptisch. Ook het vetgehalte van deze olie komt een droge huid ten goede.
Aleppo zeep bestaat uit biologische olijfolie en biologische laurierbesolie in verschillende verhoudingen. Vaak staat er een percentage op de zeep, dat is het percentage laurierbesolie. Aleppo zeep 40% bestaat dus voor 40% uit laurierbesolie.
Zwarte zeep is geschikt voor het reinigen van alle huidtypes en wordt gebruikt op zowel gezicht als lichaam. Zwarte zeep zou met name zeer geschikt zijn bij bepaalde huidproblemen zoals eczeem, acne, mee-eters. Verder zou gebruik van Afrikaanse Black Soap ook striae en littekens kunnen verminderen of verzachten.
Aleppo zeep kun je herkennen aan de bruingroene kleur omdat het uit olijfolie en laurierolie bestaat. 100% natuurlijk dus. Deze krachtige zeep is geschikt voor alle huidtypen. Aleppo zeep koop je gemakkelijk online bij Holland & Barrett.