Ja, de politie mag hier dus een bon uitschrijven. Omdat u het terrein zo op kan rijden, wordt dit terrein gezien als openbare weg. Op het terrein gelden dus ook de verkeersregels als op de openbare weg.
Een boete voor parkeren op uw eigen terrein, of de buurman die parkeert op uw parkeerplaats? Het is allemaal mogelijk als u niet oppast. Particulier eigendom kan openbaar zijn en op privéterrein kunnen gewone verkeersregels gelden!
Een eigen terrein is doorgaans niet begaanbaar voor het openbaar verkeer. De Wegenverkeerswet is hier daarom niet van toepassing. Op het terrein moet dan wel duidelijk zichtbaar zijn aangegeven dat het om een eigen terrein gaat door middel van een bordje met de tekst 'verboden toegang voor onbevoegden'.
Of u uw auto mag parkeren op een oprit, hangt af van de verkeerssituatie. Soms is een oprit onderdeel van de openbare weg, bijvoorbeeld als de oprit over een stoep loopt. De oprit wordt dan niet beschouwd als 'eigen terrein' en u mag uw auto daar niet parkeren.
Simpel gezegd: de weg, die er links en rechts naast ligt en datgene wat er onder ligt. Hiertoe behoren ook trottoirs, voetpaden, voetgangersgebieden, rijwielpaden, bermen en parkeerplaatsen/-terreinen. Met het plaatsen van een bordje 'privéterrein' of 'Verboden toegang art. …
b. wegen: alle voor het openbaar verkeer openstaande wegen of paden met inbegrip van de daarin liggende bruggen en duikers en de tot die wegen behorende paden en bermen of zijkanten; Samengevat dus: Kun je er met je auto komen dan is het een openbare weg, zelfs als het je eigen voortuin betreft.
In hoger beroep stelt het college dat een parkeerplaats een verkeersbaan is, omdat het een onderdeel vervult voor de afwikkeling van het openbaar verkeer, en dat deze baan wordt gebruikt voor het parkeren door een grote en onbepaalde publieksgroep.
Parkeert iemand voor je poort, dan begaat die een verkeersovertreding van de eerste graad. De bestuurder van de wagen riskeert dan ook een boete. Staat er een wagen voor je poort, dan kan je de politie bellen.
Hoewel het je eigen terrein is, mag je niet zomaar van je voortuin een oprit maken. Ook niet als je buren dat wel gedaan hebben. Een reden hiervoor is dat je op deze manier een nieuwe uitweg op de bestaande weg creëert. Ook neem je hiermee ruimte voor parkeerplaatsen langs de weg voor jouw deur weg.
In de meeste gemeenten mag uw caravan of camper maximaal 3 achtereenvolgende dagen op een openbare plek geparkeerd staan. Deze regeling is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van een gemeente. De regeling geldt niet alleen voor caravans en campers, maar ook voor vouwwagens en aanhangers.
In gewoon Nederlands staat er simpelweg dat je ergens niet mag komen en er ook geen vee mag laten lopen. Wel moet duidelijk kenbaar worden gemaakt, met bijvoorbeeld een verboden toegang bord.
Wat verstaan we precies onder Parkeren op eigen terrein:
een parkeerplaats in een parkeergarage behorende bij het wooncomplex waarbij bij oplevering van het wooncomplex een parkeerplaats in de parkeergarage is toegewezen aan één van de woningen en voorwaarde is geweest bij de afgifte van de bouwvergunning.
Onder terrein valt: een terrein dat toegankelijk is voor het publiek of voor een zeker aantal personen die het recht hebben daar te komen. Een eigen bedrijfsterrein is daarmee ook openbare weg. ' Ook een erf kan dus als bedrijfsterrein worden gezien.
Rijden op eigen terrein
Een rijbewijs is niet nodig als gereden wordt op een afgesloten terrein. Op een eigen terrein dat niet is afgesloten moet de bestuurder in het bezit zijn van een rijbewijs. Soms eist de verzekeringsmaatschappij (van de auto) ook op eigen afgesloten terrein een rijbewijs.
De betekenis van het bord verboden toegang voor onbevoegden is dat alleen bevoegde personen toegang hebben tot het gedeelte voorbij het bord. Eigenaren van eigen terreinen stellen het niet altijd op prijs dat mensen zonder toestemming hun gebied betreden.
Een eigen weg is een weg die in eigendom is van een particulier of een bedrijf en op elk willekeurig moment mag worden afgesloten.
Beplanting mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken, zeker als je je voortuin een mooie natuurlijke uitstraling wilt geven. Je hebt hierin zeer veel keuzemogelijkheden. De beukenhaag, buxushaag, laurierhaag, coniferenhaag, ligusterhaag of de taxushaag zijn de meest gekozen opties.
Ja, dat is in een aantal gevallen mogelijk. Als u tot een van de volgende groepen behoort kunt u een gereserveerde parkeerplaats ('belanghebbendenparkeerplaats') aanvragen: gehandicapte bewoners. huisartsen en verloskundigen.
Wilt u een inrit of uitrit van uw pand naar de openbare weg aanleggen? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente of via Omgevingsloket online.
Mag je parkeren voor je eigen uitrit of garage? Het Reglement verkeersregels en verkeerstekens uit 1990 is in artikel 24, lid 1b, is duidelijk. Het mag officieel niet. Toch zou het een oplossing kunnen zijn om de parkeercapaciteit in de wijk te vergroten.
Die auto mag er net zo lang staan als de eigenaar dat wil.
U mag uw voertuig niet parkeren voor een inrit of een uitrit. Houd altijd rekening met ander verkeer als u parkeert. Parkeer niet (half) op de stoep. Als u een parkeerplek verlaat, laat dan het overige verkeer voorgaan.
Dit verschilt van gemeente tot gemeente. Raadpleeg de APV van de gemeente, want daarin staan wellicht een aantal regels. In sommige gemeenten is er een totaalverbod voor lange caravans, maar in de meeste gemeenten geldt dat ze maximaal drie dagen op de openbare weg mogen worden geplaatst.
Een weg wordt openbaar als een weg (artikel 4 Wegenwet): 30 achtereenvolgende jaren voor een ieder toegankelijk is geweest; als een overheid het onderhoud daarvan doet, gedurende 10 jaren voor iedereen toegankelijk is geweest; als de rechthebbende daaraan de bestemming van openbare weg heeft gegeven.
Een parkeerplaats is een ruimte die speciaal is ontworpen voor alle weggebruikers, zodat ze hun voertuigen veilig kunnen parkeren. Naast een functionele plaats om te parkeren, is parkeren ook een infrastructuur die de CO2-uitstoot verlaagt van voertuigen die hun motoren moeten stilleggen zodra ze zijn geparkeerd.