Het korte antwoord is nee. De meeste Apple-gebruikers hebben geen aanvullende virusscanner nodig, omdat het systeem van zichzelf al goed beveiligd is. Dit komt omdat Apple de touwtjes strak in handen houdt, en daardoor veel controle heeft.
Wanneer je verstandig omgaat met je Mac en geen illegale applicaties download en installeert is er vaak niets aan de hand. Daarnaast beschikt macOS standaard over een eigen "anti-virusprogramma". Dit wordt ook wel XProtect genoemd en is onderdeel van File Quarantine en GateKeeper in macOS (OS X).
De beste bescherming begint met een hoesje
Dan ligt bijvoorbeeld een iPhone 13 Pro hoesje het meest voor de hand. Een smartphonehoesje is dan ook bij uitstek de ideale oplossing voor het beschermen van jouw kostbare toestel.
Ingebouwde beveiliging en privacybescherming gebruiken op de iPhone. De iPhone is zo ontworpen dat je gegevens en privacy worden beschermd. De ingebouwde beveiligingsvoorzieningen voorkomen dat anderen bij de gegevens op je iPhone en in iCloud kunnen.
Apple iOS is inderdaad een erg veilig ontwerp. iOS-apps worden in hun eigen sandbox uitgevoerd – een veilige omgeving die de app afsluit, waardoor ze niet door andere app-data worden aangetast, laat staan door bestanden uit andere besturingssystemen.
De ingebouwde beveiligingsvoorzieningen voorkomen dat anderen bij de gegevens op je iPad en in iCloud kunnen komen. De ingebouwde privacyvoorzieningen beperken de hoeveelheid informatie die beschikbaar is voor anderen. Ook kun je instellen welke gegevens worden gedeeld en waar je ze deelt.
Apple-gebruikers krijgen meer beveiligingsupdates, iOS is geslotener dan Android (en daarmee veiliger) en het Apple-platform is minder vaak het slachtoffer van virussen. Maar, ook een iPhone kan gehackt worden.
De kenners beweren dat Apple producten een stuk veiliger zijn als het om virusprotectie gaat dan Android apparaten. Dit komt met name door het gesloten karakter van het Apple besturingssysteem IOS.
SeniorWeb adviseert om voor de zekerheid op de tablet en smartphone met Android een antivirusapp te installeren. Bekende gratis apps hiervoor zijn Antivirus gratis voor Android van AVG en Malwarebytes Beveiliging. Meer van dit soort apps staan in de Play Store.
Je kunt malware op je telefoon opsporen met antivirus-apps. Goede gratis varianten die dat doen zijn de apps van AVG, Kaspersky, Avast en Bitdefender. Deze scannen je telefoon op verdachte apps en programma's. Perfect om malware en virussen op je telefoon op te sporen.
Aanwijzingen dat je computer geïnfecteerd kan zijn
Je ziet - bijvoorbeeld tijdens het surfen op internet - constant pop-ups in beeld waar je niet om gevraagd hebt. Je krijgt vreemde meldingen te zien. Je firewall of virusscanner wordt soms automatisch uitgeschakeld. Je harde schijf is (voor een deel) gewist.
Om virussen te detecteren en om deze van uw telefoon te verwijderen heeft u antivirus voor Android nodig, zoals F‑Secure SAFE. Antivirussoftware verwijdert Android-virussen van uw telefoon. Ook worden nieuwe virusinfecties op uw telefoon geblokkeerd.
Je kunt kiezen voor een siliconen back cover exemplaar. Deze is soepel en zacht en verbetert door het stroeve materiaal je grip. Een kunststof hoesje is niet rekbaar en krijgt sneller krassen dan een siliconen exemplaar, maar het beschermt je telefoon wel beter.
iCloud maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën gelden en gebruikt een strikt beleid om uw gegevens te beschermen. iCloud is marktleider dankzij het gebruik van veilige technologieën die de privacy beschermen, zoals end-to-end-encryptie van gegevens.
De oorzaak van het probleem kan een niet goed werkende wifi verbinding zijn. In dat geval kan het probleem heel snel verholpen worden door je iPhone uit te schakelen en opnieuw aan te zetten. Er wordt dan namelijk helemaal opnieuw verbinding met de wifi router gemaakt.
vijf toestellen) en het gezinspakket (max. tien toestellen). McAfee-software is compatibel met Windows-, Mac OS-, iOS- en Android-toestellen. De compatibiliteit van functies varieert per besturingssysteem.
Wanneer de meest belangrijke kenmerken van de software vergeleken worden met elkaar, dan ontstaan er duidelijke verschillen op het gebied van veiligheid. De iOS software van Apple ziet er onder de streep een stuk veiliger uit dan Android.
Als u ervoor kiest om Safari te gebruiken, bent u in veilige handen zolang u een Apple-apparaat gebruikt. Maar Safari werkt alleen op Apple-apparaten, terwijl Firefox op Windows, macOS, iOS, Android en Linux werkt.
De nadelen: weinig keuze uit smartphones en weinig vrijheid
De grootste kritiek op Apple is dat gebruikers zelf geen controle over hun smartphone hebben, omdat Apple bepaalt welke apps worden goedgekeurd. Ook het prijskaartje is niet erg aantrekkelijk te noemen. Het goedkoopste toestel begint bij 489 euro.