De frequentie is het aantal trillingen per seconde. Op een grafiek kun je de frequentie letterlijk vinden door te kijken hoe vaak je golf op en neer gaat in een seconde. Echter kun je de frequentie ook berekenen met de formule f=1/T.f is de frequentie in Hertz (Hz).T is de trillingstijd in seconden (s).
Om de totale frequentie te berekenen tel je alle frequenties bij elkaar op. Dit is het totaal aantal metingen van de reeks. Hier is de totale frequentie 5 + 2 + 9 + 7 + 2 = 25.
De absolute frequentie (fi) is het aantal keren dat een stukje data of waarde in een dataset voorkomt . Het is gewoon tellen hoe vaak iets gebeurt. Als u bijvoorbeeld een dataset heeft van de leeftijden van uw vrienden en de leeftijd van 20 jaar verschijnt vijf keer, dan is de absolute frequentie van 20 5.
φʹ is het Griekse cijfer voor 500 en ͵φ voor 500 000.
Het getal π, soms geschreven als pi, is een wiskundige constante, met in decimale notatie de getalswaarde 3,141 592 653... Het getal is de verhouding tussen de omtrek en de diameter van een cirkel. Het getal π komt voor in veel verschillende formules binnen de wiskunde en natuurkunde.
De som van twee of meer getallen krijg je door deze getallen op te tellen. Het product van twee of meerdere getallen krijg je door deze getallen met elkaar te vermenigvuldigen.
Om de frequentiedichtheid te berekenen deel je telkens het aantal door de eenheid.
De frequentie geeft aan hoeveel keer het waarnemingsgetal voorkomt. Als je bijvoorbeeld met een dobbelsteen 2 keer het getal 4 gooit en 1 keer het getal 6: Waarnemingsgetal 4 heeft de frequentie 2.
De relatieve frequentie of proportie is de frequentie van een waarneming gedeeld door het totale aantal waarnemingen.
Symbool van frequentie is f, eenheid is Hertz (Hz) of s-1 Frequentie kan berekend worden uit de trillingstijd (T) met f = 1/T (trillingstijd in seconden).
Frequentie is het aantal keer per seconde dat stroom van richting verandert. De frequentie wordt gemeten in hertz (Hz), een internationale meeteenheid, waarbij 1 hertz gelijk is aan 1 cyclus per seconde. Hertz (Hz) = één hertz is gelijk aan één cyclus per seconde.
De relatieve frequentie van een score is het percentage van het totaal waarin de score voorkomt.
Een frequentietabel is een tabel waarin staat hoeveel keer een bepaalde waarde voor komt. Hoevaak een bepaalde waarde voorkomt, dat noemen we frequentie. De gegevens die in een frequentietabel staan kan je ook op een andere manier laten zien, namelijk in een histogram. Elke staaf is zo hoog als dat de waarde voorkomt.
Je vermenigvuldigt alle klassenmidden met de absolute frequentie en dit alles ga je dan optellen en delen door het aantal. De mediaan is gelijk aan het middelste cijfer. Bij een oneven aantal is dat makkelijk. Bij een even aantal tel je de 2 middelste cijfers op en deel je door 2.
Hier kan je ook een som in zien. Vijf kinderen erbij (plus) vijf kinderen is tien kinderen! Aan deze belangrijke som wordt op school veel tijd besteed. Een groepje van vijf kunt u makkelijk herkennen.
9 is de som van de getallen 2 en 7.
PHI: terug in balans komen. Hebben angst, depressie, opgebrande gevoelens of ernstige onverklaarbare lichamelijke klachten een zware impact op uw leven? Dan bent u bij Premium Healthcare Interventions (PHI) op de juiste plaats om uw problemen aan te pakken.
Pi is een irrationeel, oneindig, nooit in een patroon vervallend getal dat de verhouding tussen de omtrek en diameter van een cirkel beschrijft, berekend door de omtrek met de diameter van welke cirkel dan ook te delen. De omtrek van een cirkel is altijd iets meer dan 3,14 (Pi) keer zo groot als de diameter.
De gulden snede wordt aangeduid met het getal phi en geeft een verhouding aan. Dit wordt ook wel de Divina proportia genoemd en betekent goddelijke verhouding. Deze verhouding kan op de vreemdste plekken opduiken, in een bloem, in je lichaam, in piramides of in schilderijen.
21e letter van het Griekse alfabet: phi (letter)