Je vouwt de cup in het midden samen en houdt de bovenkant van de cup met 1 hand vast. Vervolgens neem je een comfortabele positie aan, gehurkt of bijvoorbeeld op het toilet met een been omhoog. Vervolgens breng je de cup zo diep mogelijk in. Het is belangrijk dat de cup zo dicht mogelijk bij de baarmoedermond zit.
Hoe breng je de Beppy CUP in? Er zijn verschillende manieren om de Beppy Cup in te brengen. Bij het inbrengen van de Beppy Cup moet je de Cup bij de rand tussen jouw wijsvinger en duim vasthouden en opvouwen. Vervolgens kun je de cup zo ver mogelijk inbrengen.
De Beppy Cup is de meest innovatieve menstruatiecup en ontwikkeld voor diverse gelegenheden en een perfect alternatief voor traditionele menstruatiecups. Door het soepele materiaal en de platte onderkant van de Beppy Cup is vrijen tijdens je menstruatie mogelijk.
Q: Hoe lang kan ik Beppy tampon dragen? A: De draagduur van een tampon hangt van de sterkte van je menstruatie af. Tijdens de eerste, zwaardere dagen van je menstruatie, moet je de Beppy tampon waarschijnlijk na 2 tot 6 uur wisselen. Tijdens de lichtere dagen kan Beppy ongeveer 6 tot 8 uur worden gebruikt.
Anders dan maandverband en tampons die het vocht absorberen, vangt een menstruatiecup het bloed op. De cup wordt alleen tijdens de menstruatie ingebracht in de vagina. Als de cup vol zit, verwijder je hem en leeg je hem in het toilet. De menstruatiecup moet minimaal om de twaalf uur geleegd en schoongemaakt worden.
Zit je menstruatiecup te diep, maar voel je hem niet tijdens het dragen en lek je niet door? Dan is er niks aan de hand. Wanneer je de menstruatiecup weer eruit gaat halen kan het zijn dat de cup omhoog is “gekropen”. Als je er dan niet meer goed bij komt, probeer dan wat te persen, zoals bij het poepen.
Je mag de menstruatiecup lang inhouden, wel 8 tot 12 uur. Dat is veel langer dan een tampon; je kunt dus ook ongestoord slapen of een hele dag gaan werken met je menstruatiecup.
Kan ik de menstruatiecup inhouden bij het plassen of de stoelgang? Ja, je kan de menstruatiecup inhouden wanneer je naar het toilet gaat. Hij zit niet in de weg, omdat hij heel flexibel is en meegeeft met de bewegingen in je buik.
A: Ja, Beppy zit namelijk in je vagina. De vagina, urinebuis en anus liggen van elkaar gescheiden en hebben hun eigen openingen. Je hoeft de tampon dus niet bij elk toiletbezoek te wisselen.
A: De Beppy Cup heeft een capaciteit van 25ml (tot de antilek-flap) – 30ml (onder het gaatje). Ondanks dat de cup een afmeting heeft die vergelijkbaar is met de maat S/M, heeft de Beppy Cup een capaciteit van bijna een L maat cup. Dit komt door het innovatieve design.
Het makkelijkste is om deze te verwijderen tijdens het douchen of in bad, dan ben je lekker ontspannen en is je vagina soepel en vochtig. Eventueel kun je Beppy wat laten zakken (verzwaren) door deze nat te maken met de douche, dan is Beppy makkelijk te pakken. Ontspannen is het belangrijkste.
De beste lek-vrije menstruatiecup
De MyCup is gemaakt van 100% medische ecologische siliconen en biedt je de meest hygienische oplossing tijdens je menstruatie. Je mag ze koken in water van 180°C zodat ze steeds helemaal steriel en bacterie-vrij is.
Elk merk menstruatiecup heeft verschillende aanbevelingen over hoe vaak je het moet vervangen voor een nieuwe. Zo moet de DivaCup minimaal één keer per jaar vervangen worden. Let ook op de waarschuwingssignalen dat u uw menstruatiecup moet vervangen.
#3 Hoe moet ik een menstruatiecup inbrengen? Je hebt heel veel verschillende soorten merken menstruatiecups, die allemaal werken volgens hetzelfde principe. Je vouwt hem op door met je vinger in het midden te drukken en brengt hem met schone handen in de vagina. De cup hoort niet zo diep als een tampon te zitten.
Menstruatiecup klapt niet open: mogelijke oorzaken
Je bent te gespannen. Als je bekkenbodemspieren aangespannen zijn, zal de cup zich niet goed kunnen openen. De cup is te hard of juist te zacht. Je hebt de cup niet op de juiste hoogte ingebracht.
Als je doorlekt met een menstruatiecup kan dat verschillende oorzaken hebben: Een cup absorbeert geen bloed, zoals een tampon. Het bloed dat zich nog in je vagina bevindt terwijl je de cup inbrengt, kan daarom uit je vagina lekken. Dit mag niet meer zijn dan een enkel druppeltje of veegje!
Een (té) ondiep ingebrachte tampon voelt oncomfortabel en je kunt misschien zelfs de katoenen rand aan de ingang van je vagina voelen. Niet fijn. Je tamponhoort in het middelste gedeelte van je vagina te zitten, waar zich relatief weinig gevoelszenuwen bevinden.
Maar zelfs dan zal hij niet uit elkaar vallen of oplossen. Hij is samengesteld uit sterk absorberende vezels die verstrengeld en samengedrukt worden om een dicht en solide materiaal te creëren. De tampon lost niet op, zelfs niet wanneer hij nat is: het materiaal blijft intact zelfs wanneer het vloeistof absorbeert.
Doet tampon inbrengen pijn? Het inbrengen van een tampon hoort geen pijn te doen. Als dit wel het geval is kan het zijn dat je een te grote tampon hebt gekozen, je niet genoeg ontspannen bent of dat je niet genoeg menstruatiebloed in je vagina hebt.
Wij adviseren je echter de cup absoluut niet langer dan 8 uur te dragen. Dit geldt overigens voor alle menstruatieproducten. Ook beweert men dat je bij het dragen van een menstruatie cup geen risico loopt op TSS (Toxic Shock Syndrome, ook wel de tamponziekte genoemd), omdat de menstruatie cup niet absorberend is.
Een menstruatiecup kan zo'n 30 ml vocht opvangen. De gemiddelde hoeveelheid bloedverlies van een vrouw per menstruatie is 30-40 ml.
Een menstruatiecup hoort geen pijn te doen. Niet bij het inbrengen, niet bij het uithalen en óók niet tijdens het dragen. Doet je cup zeer bij het inbrengen of uithalen? Dan is dat vaak het gevolg van aangespannen spieren.
Uitkoken kan je doen door een pan op het vuur te zetten met genoeg water om je cup in onder te dompelen. Kook de cup zo'n 5 minuten.
Een menstruatiecup is echt fijn, maar blijf goed rechtop. Ga je turnen, crossfitten of naar yoga, gooi dan een paar tampons in je sporttas want als er iets ondersteboven gepland staat is dat toch een beter plan.
We krijgen de laatste tijd vaak de vraag of je een menstruatiecup kunt gebruiken in combinatie met een Mirena of koper spiraal. Het antwoord hierop is: JA, dat kan!