Japanners zullen elkaar bij het begroeten nooit een hand geven.Zij maken een
Anata is de beleefde vorm en eigenlijk altijd aan te raden. Wil je iets informeler gaan dan kun je kimi (君) gebruiken. Deze wordt meestal door mannen gebruikt. Mensen die een titel dragen spreek je aan met hun titel.
De meest voorkomende vertaling voor hallo is konnichiwa. Net zoals we in het Nederlands naast hallo ook goedendag, dag, goedemorgen en zelfs hé zeggen is dat net zo in het Japans.
Moshi moshi stamt af van het werkwoord mousu, wat zeggen/spreken betekent. Tegenwoordig gebruik je konnichiwa als je iemand begroet of roept, maar vroeger was dit dus moshi moshi. Heel simpel gezegd betekent moshi moshi 'hallo hallo'. Tanaka neemt op: moshi moshi, Tanaka desu.
Bedankt in het Japans is ありがとうございます (arigatou gozaimasu).
Wat is alles goed of hoe gaat het in het Japans? De formele vorm om iemand te vragen is o-genki desu ka (お元気ですか).
Buigen is de Japanse manier van een begroeting. Het is een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur. Naast het feit dat het een begroeting is, is het ook een manier om respect en dankbaarheid te uiten. Voor Japanners is het buigen vanzelfsprekend aangezien zij het al vanaf jongs af aan aanleren.
Mochi zijn een soort Japanse cakejes van gestoomde kleefrijst, gevuld met allerlei verschillende ingrediënten. De bolletjes zien er door hun ronde vorm en pastelkleuren heel mooi uit en zijn populair als dessert of snack in Japan. De kleefrijst, of sticky rice, wordt een nachtje geweekt en vervolgens gestoomd.
Ondanks de reputatie als duur land zijn de prijzen in Japan de afgelopen jaren gedaald. Als je je reis een beetje voorbereid hoeft je budget voor Japan helemaal niet zo groot te zijn. Voor€65 tot €80 kom je al een heel eind. Die bedragen zijn wel voor de echte budget reizigers.
Konnichiwa is hallo in het nederlands. Konnichiwa betekent ook goedendag.
Met het achtervoegsel chan geef je iemand een koosnaampje. Het wordt vaak gebruikt tegen kinderen, familieleden, dieren, minnaars, goede vrienden en mensen die je al kent sinds je kindertijd. Chan wordt bijna nooit gebruikt voor mannen en jongens (met uitzondering van kleuters en peuters).
Chan - Informeel, voor kinderen en vrouwen
Chan gebruik je bij informele situaties voor kinderen, vrouwen en soms bij mannelijke vrienden. Je gebruikt het alleen bij mensen met wie je een goede band hebt. Doe je dit te vroeg, dan denken zij 'hoezo noemt hij/zij me chan?!
Kun (くん) Ook kun is unisex, maar wordt over het algemeen vaker bij mannen dan bij vrouwen gebruikt. Vrouwen worden meestal alleen in professionelere settings aangesproken met kun, bijvoorbeeld op het werk of als leraar tegen een studente. Maar dan nog wordt meestal san gebruikt voor vrouwen.
Japanners geven elkaar geen hand bij een begroeting, ze buigen. Hoe meer respect je hebt voor de ander, des te dieper wordt er gebogen. Eigenlijk is het zo dat er bij een begroeting geen lichamelijk contact is. Weet je dat je iemand van Japanse afkomst gaat ontmoeten en weet je niet goed wat te doen, wacht dan even af.
Volgens het Amerikaanse Foreign Service Institute heb je 2200 klasuren nodig om vloeiend Japans te leren spreken.
Het bekende achtervoegsel -san wordt gebruikt als aanspreekvorm voor volwassenen en staat ongeveer gelijk aan onze meneer of mevrouw. Het kan bijna altijd gebruikt worden, ook binnen een wat formelere relatie, bijv. binnen een bedrijf. Dit achtervoegsel -san, wordt bijna altijd achter de achternaam gebruikt.
Mochi (spreek uit: 'moh-tsjie') is een plakkerig zoet deeg gemaakt van Japanse kleefrijst (mochigome).
Mochi eet je het liefst in kleine stukjes, door te bijten of te snijden. Het kleverige deeg is natuurlijk een stimulator voor stikkingsgevaar. Vooral ronsom festiviteiten waarschuwt Japan haar mensen op het stikkingsgevaar bij Mochi en legt hen uit hoe het gegeten moet worden.
06 okt Mochi: Een goddelijk lekker hapje!
Misschien heb je ze wel eens zien liggen bij de toko, Japanse markt, of anime conventie: gekleurde balletjes die lijken te zijn gerold door de poedersuiker en vaak in allerhande leuke pastelkleurtjes te krijgen zijn. Je vindt ze zowel bij de snacks als in het vriesvak terug.
Een Japans bed is altijd koel, omdat de tatami voor een natuurlijke airconditioning zorgt, wat zeker in de zomer aangenaam is. Je zal hier veel minder snel in beginnen te zweten. ' Uiteraard kiezen mensen niet alleen uit gezondheidsredenen voor een Japanse slaapkamer, ook het esthetische speelt een grote rol.
Onigiri wordt door Japanners vaak gegeten als gemakkelijk ontbijt of lunch (warm of koud). Het is een bal of driehoek van plakkerige rijst, gewikkeld in nori (gedroogd zeewier). In het midden van de bal kunnen allerlei soorten vulling zitten, zoals soya, gedroogd fruit of vis.
De afstand van noord naar zuid bedraagt 2790 kilometer en de totale kustlijn bedraagt ca. 29.000 kilometer. De grootste breedte van de Japanse eilanden bedraagt maar 270 kilometer. De totale landoppervlakte van het land bedraagt 377.812 km2 en Japan is daarmee ongeveer 9,5 keer zo groot als Nederland.