Per 40 gram zoute popcorn krijg je circa 151 kcal binnen, 5,1 gram eiwitten, 2 gram vet (waarvan 0,4 verzadigd), 0,94 gram zout en 28,1 gram koolhydraten (waarvan 0 gram suiker). Kies je voor een klant-en-klare popcorn dan zijn de voedingswaarden vaak minder gunstig dan als je het zelf maakt.
Popcorn kan een geweldig tussendoortje zijn en een goede aanvulling op uw dieet. Er zijn echter een aantal belangrijke dingen die u moet weten. Popcorn is beter voedsel in vergelijking met andere snacks, maar het zit niet vol met voedingsstoffen en moet daarom beperkt worden. Pof wat popcorn en bewaar deze voor later.
1. Het is caloriearm. Zoals we al zeiden, bevat een portie zelfgepofte maïs zonder olie maar zo'n 30 calorieën (ter vergelijking: een portie chips bevat vaak drie keer zoveel). Je poft je maïs zonder olie door een air-popper te gebruiken of door de maïs te poffen in een papieren zak in de magnetron.
Er zitten 202 kilocalorieën in 1 schaaltje (40 gram) zoute popcorn.
Er zitten 154 kilocalorieën in 1 schaaltje (40 gram) popcorn. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'popcorn'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
En maakt het nog uit of je zoete of zoute popcorn eet? Wij leggen het je uit! Dat popcorn gezonder is dan chips, is één ding dat zeker is. Popcorn is rijk aan antioxidanten en polyfenolen en daarnaast is het ook nog eens een goede bron van vitamine B1, B2 en ijzer.
De gezondste keuze is zelfgemaakte popcorn. Zo kun je zonder een al te groot schuldgevoel snacken, mits je niet te veel eet en niet te scheutig bent met de zout of suiker. Kleine tip: voeg eens wat andere kruiden toe die jij lekker vindt. Popcorn met knoflooksmaak bijvoorbeeld - smullen maar!
Zo gezond is popcorn
Kies je voor een klant-en-klare popcorn dan zijn de voedingswaarden vaak minder gunstig dan als je het zelf maakt. Zelfgemaakte popcorn is gezien de voedingswaarden namelijk best gezond als snack. En zeker een beter alternatief dan een zak chips.
Antwoord mbt popcorn: Zoet bevat 368kcal = 18% van de dagelijkse voedingsrichtlijn.Zout bevat 235kcal = 12%.
Je kan ongeveer 25 gram mais aanhouden voor een portie popcorn, je haalt dus 40 porties uit 1 zakje (1 kg) mais. 1 kg mais moet in 7 keer gebakken worden en is klaar in ongeveer 50 minuten. Bij 1 kg mais is maximaal 0,5 kg suiker (1 zakje, dit is naar eigen smaak) en 350 ml olie nodig.
De winnaar van de meest gezonde snack van de snackbar gaat naar de kroket. Een kroket bevat namelijk minder zout dan een frikandel. Bovendien wordt een frikandel vaak gegeten met mayonaise, currysaus en uitjes.
Snackgroenten. Een inkopper, maar daardoor niet minder fijn: snackgroenten! Worteltjes, radijsjes, paprikareepjes, cherrytomaten en stukken komkommer zijn de ideale gezonde snack voor in de avond. Zo krijg je heel gemakkelijk extra vitaminen & mineralen binnen en raak je snel verzadigd.
Bovendien zit popcorn vol voedingsvezels die de spijsvertering bevorderen en de darmen aan de gang houden. Het wolkje met de piepschuimachtige textuur is dus gezonder dan we denken, maar je moet het wel op de juiste manier klaarmaken en zonder toevoegingen van ongezonde zaken eten.
In een medium zak chips in de bios gaan 4 zakjes chips die je thuis zou eten. Laat staan de large en XL-maten. Bij popcorn is de kleinste maat bij de grootste bioscoopketen nog altijd 150 gram, wat gelijk staat aan 600 calorieën.
Naast popcorn, chips en frisdranken zijn er ook gezonde snacks te verkrijgen. Uit hygiënische- en veiligheidsoverwegingen is het bezoekers niet toegelaten om eigen voeding en drank mee te brengen tijdens een filmbezoek.
Popcorn, zonder toegevoegde suiker, bevat per 100 gram zo'n 4 gram koolhydraten. 'Het is een gezonde snack, die ook nog 'ns laag in koolhydraten en rijk aan vezels is. ' zegt voedingsexpert Natalie Rizzo tegen Men's Health US.
Er zit 1,6 gram vet in 1 schaaltje (40 gram) popcorn, waarvan 0,2 gram verzadigd vet.
Mais is een graansoort, maar wordt ook gegeten als groente. De soort die we eten is suikermais.
Popcorn is niet zo ongezond als je misschien wel denkt. Het bevat veel antioxidanten en vezels én is de enige snack die gemaakt wordt van 100% onbewerkte volkorenmaïs.
Het wordt gemaakt van maïs, maar niet elke soort maïs is geschikt om popcorn van te maken. In deze fabriek wordt de maïs gesorteerd, gepopt en verpakt. Waarschijnlijk bestaat popcorn, oftewel plofmaïs, al duizenden jaren. Waar mensen terwijl ze het aten naar keken voordat er bioscoopfilms waren is niet bekend.