U kunt tijdens de gehele vlucht gebruikmaken van onze gratis Message pass op alle vluchten binnen Europa met WiFi-toegang.
Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kunt u de eerste 15 minuten of 20 MB gratis surfen en daarna kiezen voor een van de WiFi-pakketten. Bij andere luchtvaartmaatschappijen betalen gasten voor een snelle WiFi-upgrade om sneller te kunnen surfen. Gemiddeld bedragen de kosten ongeveer 15 euro per vlucht.
Blijf op de hoogte. Steeds meer van onze vluchten hebben WiFi aan boord.
De snelheid van internet in het vliegtuig kan je nog niet vergelijken met die op de vaste grond, maar je kunt er prima mee Whatsappen, e-mailen en zelfs een beetje op sociale media rondkijken.
Op langere vluchten binnen Europa krijgt u naast de maaltijdbox een warm broodje en een fruitsapje of warme snack geserveerd. U krijgt altijd een drankje bij de maaltijd, gevolgd door koffie of thee na het eten. U kunt ons cabinepersoneel altijd om een extra drankje vragen tijdens uw vlucht!
Kijk een film
Zit u op een intercontinentale vlucht? Bekijk populaire films en tv-series op het entertainmentsysteem aan boord.
Op intercontinentale vluchten krijg je een pakket met snacks, fruit en drankjes. Daarnaast serveert KLM in Economy Class een warme maaltijd, een salade en een dessert. In Business Class serveert de luchtvaartmaatschappij een salade, warme maaltijd, dessert en crackers met kaas.
Deze maatschappijen bieden wifi aan in Europa
Sinds vorig jaar kan je ook soms binnen Europa gebruikmaken van internet aan boord. Binnen Europa betaal je bij KLM 8 euro per vlucht om berichten te kunnen versturen en op internet te kunnen surfen. Buiten Europa is het 8 euro voor een uur, of 18 euro voor de hele vlucht.
Destijds waren er slechts enkele airlines die goedkope of gratis wifi aanboden. Sindsdien zijn er steeds meer vliegtuigen met WiFi-faciliteiten, al is internetten bij 29% van de airlines nog steeds niet mogelijk. Wie tijdens de hele vlucht online wil zijn, is gemiddeld €14,50 kwijt.
Het portal is hetzelfde op alle toestellen, zodat de klant overal dezelfde gebruikerservaring heeft. KLM biedt al wifi aan aan boord van de Boeing 787- en Airbus A330-vloot en is bezig met het inbouwen ervan bij de Boeing 777-toestellen.
Er zijn een aantal luchtvaartmaatschappijen die een WiFi-verbinding aanbieden tijdens hun vluchten. Dit zijn Air France-KLM, Lufthansa, British Airways, Finnair, Icelandair en Turkish Airlines. De eerste twee bieden zowel WiFi binnen als buiten Europa aan.
Op alle vluchten, behalve intercontinentale vluchten, dien je te betalen voor drankjes en maaltijden. Als je Premium boekt, dan krijg je maaltijden en drankjes gratis. Op lange intercontinentale vluchten krijg je ook in economy class een driegangen menu en drankjes.
Er kan een wachtrij zijn voor de selfservice bagageafgiftepunten en incheckbalies. Daarom raden we u aan om op tijd op de luchthaven te zijn. Zorg dat u minimaal 2 uur voor vertrek van een Europese vlucht aanwezig bent, of minimaal 3 uur voor vertrek van een intercontinentale vlucht.
Een mobieltje in vliegmodus kan geen verbinding meer maken met de netwerktorens. Bellen, sms'en en data gebruiken is dan niet mogelijk. Vliegtuigmaatschappijen vragen je om je telefoon in deze stand te zetten, omdat de radiosignalen die telefoons uitzenden en ontvangen, de signalen in de cockpit kunnen verstoren.
Alle verbindingen (gsm, bluetooth, wifi) moeten uit, omdat je telefoon daarmee potentieel verstorende elektromagnetische straling veroorzaakt.
WIFI in het vliegtuig word ingezet door middel van 4G, dit is de vierde generatie van mobiele telecommunicatie. De vliegtuigen vangen 4G signaal op en zetten dit om tot een WIFI netwerk. Hier kun je als passagier gebruik van maken door middel van een inlog code op het aangegeven WIFI netwerk.
Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) laat weten dat dat vanaf nu niet meer nodig is. Ook hoef je je telefoon tijdens de vlucht niet meer in vliegtuigmodus te zetten, wat in principe betekent dat je mag bellen en internetten in het vliegtuig.
Wel of geen bereik in de lucht
Vaak denken mensen dat hun telefoon 'toch geen bereik heeft' in de lucht. Maar niets is minder waar. Ook bij 10 kilometer hoogte geeft een mobiel een signaal af. Een telefoon zoekt namelijk constant naar de dichtstbijzijnde telefoontoren.
Om een specifieke vlucht te volgen, is Flightaware.com een prima website. Je kunt eenvoudig het vluchtnummer, de route of de maatschappij intikken voor het vinden van een vlucht. Hierna verschijnt er een kaart met de route en waar het toestel zich op dat moment begeeft.
Je kan je eigen koptelefoon met een standaard 3.5mm jack aansluiting meenemen. Er is geen adapter/interface meer nodig: de oude aansluitingen zijn intussen allemaal vervangen door de standaard enkele 3.5mm aansluiting (en deze zit meestal direct onder het scherm; niet meer in de armleuning).
Voor de meeste vluchten kunt u vanaf 30 uur voor vertrek (vanaf 24 uur voor vluchten van en naar de Verenigde Staten) online inchecken via KLM.com.U hoeft hiervoor alleen uw boekingscode en achternaam in te voeren. Bij het online inchecken kunt u zelf uw stoel(en) uitkiezen.
Grote verpakkingen mogen wel mee in de ruimbagage. Blikjes en flesjes drinken in de handbagage, worden zonder pardon vernietigd bij de security. Ook half-vloeibare producten kun je niet zomaar meenemen, maar kun je beter in kleinverpakking meenemen en in het vloeistoffenzakje doen.
Ja, je mag snacks meenemen in het vliegtuig, met een paar uitzonderingen. Voor de meeste soorten voedsel gelden geen beperkingen, behalve voor vloeibare of gelachtige producten. Voor vloeistoffen geldt: maximaal 100 ml per verpakking, verpakt in een transparante, hersluitbare plastic zak.
Vloeistoffen en gels in handbagage
U mag 1 liter aan vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van elk 100 milliliter. Kleinere of aangebroken verpakkingen mogen uiteraard ook. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.