Met onze laagsteprijsgarantie ben je altijd goedkoop uit. Je kassabon is het bewijs. Vind je tóch precies hetzelfde merkartikel dat goedkoper is? Dan krijg je het product gratis en passen we onze prijs aan.
Jumbo is de goedkoopste supermarkt voor A-merken, maar let op! De lage prijzen gelden in slechts 16% van alle Jumbo-winkels. In 44% van de Jumbo-winkels zijn de boodschappen zelfs duurder dan gemiddeld. We zien dat Jumbo steeds meer verschillende prijzen hanteert.
De 7 Zekerheden zijn bedoeld voor alle Jumbo-klanten tijdens het normale aankoopproces. Wanneer komt vast te staan dat een bezoeker misbruik wil maken c.q. maakt van de 7 Zekerheden, behouden wij ons het recht voor om niet tot gratis verstrekking van een product of producten over te gaan.
De grote merken Albert Heijn en Jumbo vormen de middenmoot. De huismerken van Jumbo zitten precies op de gemiddelde prijs, bij AH is de klant 1 procent meer kwijt. Dat is evenveel als bij onlinesupermarkt Picnic en bij Plus. Spar en Poiesz zijn de uitschieters naar boven.
Goedkoopste supermarkt 2022
Dat was volgens onderzoek van het televisieprogramma Kassa jarenlang het geval. In 2022 is er een andere winnaar. Jumbo blijkt dit jaar de goedkoopste supermarkt te zijn. Op de tweede plek is Plus geëindigd.
Lidl en Aldi hebben al jaren het imago dat ze de allergoedkoopste supermarkten van Nederland zijn. Toch blijkt uit dit onderzoek dat dat helemaal niet zo is. Sterke nog. Koop je bij Albert Heijn echt alleen maar de budgetmerken, dan ben je daar net zo duur uit als bij Lidl en Aldi.
Spar is de duurste supermarkt. Daar zijn A-merken 12% duurder. Aldi en Lidl staan door het geringe aanbod van A-merken niet in de ranglijst. Maar in een vergelijking van 22 dezelfde A-merken bij beide supermarkten is Aldi ruim 5% duurder dan Lidl.
De Consumentenbond legde in april 2022 de prijzen vast van 175 A-merk producten bij 12 landelijke supermarktketens. Daarbij kwam Dirk kwam als goedkoopst voor A-merken uit de bus. Die zijn daar namelijk 7 procent goedkoper dan gemiddeld. En Spar is de duurste supermarkt.
Als je de merkproducten en witte producten achterwege laat en alleen de huismerken van alle supermarkten vergelijkt staan de discounters met kop en schouders bovenaan: Lidl blijkt dan de goedkoopste supermarkt te zijn, gevolgd door Aldi.
Albert Heijn heeft veruit het meeste winkels, zo'n 360 meer dan Jumbo, en het hoogste marktaandeel per winkel 0,036%. Maar waarschijnlijk heeft Albert Heijn ook de duurste winkels op de beste locaties, die brengen dan wel het meest op maar wat houdt je eraan over?
In de winkel én online
Tijdens de oogst selecteren zij alleen de beste producten, die tot aan de winkel onder de beste omstandigheden bewaard en vervoerd worden. Dus vandaag geoogst, morgen al in de winkel. Of bij je thuis. Net zo vers!
De unieke Jumbo formule
Bij Jumbo geloven we dat boodschappen doen wél leuk kan zijn. We willen onze klanten iedere dag verrassen met de unieke combinatie van én een groot assortiment én de beste service én euro's goedkoper. Daar kunnen zij op rekenen dankzij onze 7 Zekerheden.
Je kunt geld besparen door naar de markt te gaan. Verse producten zoals groente en fruit zijn hier vaak goedkoop. Zeker aan het einde van de dag. Koop niet meer dan je nodig hebt, zodat je aan het einde van de week geen eten hoeft weg te gooien.
Niet geheel verrassend: Colruyt blijft de goedkoopste supermarkt. De supermarktketen blijkt gemiddeld 5 procent goedkoper te zijn dan Jumbo. Colruyt moest op veel artikelen zijn prijzen niet verlagen. Dat komt volgens Daltix omdat Colruyt al eerder een aantal producten in prijs verlaagde in reactie op Albert Heijn.
Vooral luxe producten in de bonus
Albert Heijn is met de (sinds begin dit jaar helaas in de ban gedane) Hamsterweken een soort pionier geweest met grote kortingen. Helaas zijn het vaak wel luxe producten waarop deze grote kortingen worden gegeven. Veel mensen zullen ook zeggen onnodige en ongezonde producten.
Volgens de meest recente prijspeiling van de Consumentenbond was Jumbo, afhankelijk van het filiaal, de goedkoopste supermarkt. De Spar was de duurste supermarkt. Let op, Jumbo hanteert per winkel verschillende prijsniveau's.
Als je bij het boodschappen doen huismerken koopt, dan kun je het best naar Lidl. Daar zijn de prijzen namelijk het laagst. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Daarmee is Lidl goedkoper dan Aldi, de andere bekende Duitse discounter.
Kies zorgvuldig je supermarkt
Als je een mix van huismerken en nationale merken koopt, zijn Colruyt en Albert Heijn de goedkoopste supermarkten om je boodschappen te doen. Geef je de voorkeur aan huismerken, dan zijn Lidl en Aldi over het algemeen de goedkoopste supermarkten, gevolgd door Colruyt met hun merk Boni.
Laagste prijsgarantie van Picnic
Uit onderzoek van bijvoorbeeld de Consumentenbond blijkt ook dat Picnic het goedkoopst is met A-merken. Dagelijks vergelijken ze bij Picnic de prijzen met de online prijzen van de Jumbo en Albert Heijn. Is een product daar goedkoper? Dan passen ze bij Picnic de prijs automatisch aan.
Fruit en groente: bij deze supermarkten ben je het goedkoopst uit. Lidl is veel goedkoper dan de andere supermarkten als het gaat om groente en fruit. Aldi is ook goedkoper dan gemiddeld, net als Vomar en een deel van de Hoogvliet-winkels, Dirk en Plus.
6. Kies voor een goedkopere supermarkt. Er zijn diverse supermarkten die goedkoop vlees aanbieden. Zo kun je voor goedkoop vlees terecht bij de Aldi, Lidl, Plus en Albert Heijn.
Utrecht, 29 juli 2022 – PLUS is in het Zomerrapport van onderzoeksbureau GfK uitgeroepen tot beste landelijke supermarkt van Nederland. Supermarkten zijn in het onderzoek op negen aspecten beoordeeld, met een gemiddelde van 7,70 scoort PLUS het hoogst.
Dagelijks meten wij prijzen van andere supermarkten. Zo zorgen wij ervoor dat we altijd de goedkoopste supermarkt zijn. Denk hierbij niet alleen aan de bekende merken, maar ook aan groente, fruit, vlees, brood, diepvries en al onze andere producten!
Een (concept-)merk met een hoge kwaliteit en een bovengemiddelde naamsbekendheid. Er wordt bij deze 'brand builders' veel geld besteedt aan reclame, met als doel het vergroten van naamsbekendheid en het handhaven of versterken van de gevestigde reputatie. Kenmerkend voor een A-merk is de hoge distributiegraad.