Ieder huishouden - maar voornamelijk in nieuwbouwwoningen - zitten wel in meer of mindere mate zilvervisjes. Onze bestrijders zijn getraind om zilvervisjes op te sporen en te herkennen. Laat je bij overlast door een expert uit je eigen regio helpen en neem contact met ons op!
Zilvervisjes zijn slechts 1 centimeter groot, razendsnel en komen overal in je huis tevoorschijn. De kleine platte insectjes hebben zilveren schubben en grote 'antennes'. Ze komen in bijna elk huis voor, maar hebben een grote voorkeur voor nieuwbouwwoningen.
De beestjes verspreiden zich via naden kieren in de woning. Als je deze goed dichtkit, voorkom je dat de familie zich snel uitbreidt. Let erop dat de was goed droog is voordat je deze opbergt. Dit is namelijk een fijn nestje voor zilvervisjes.
Wanneer zilvervisjes in grote aantallen voorkomen kunnen ze schade veroorzaken aan bijvoorbeeld papier, schilderijen, boeken, behang en zelfs pleisterwerk. Daarnaast kunnen ze rondlopen in de keuken en voedsel besmetten met kiemen zoals bacteriën en schimmels die aan hun poten kleven.
Vooral zilvervisjes houden er niet van als je de vochtigheid laat dalen. Maak kieren en naden dicht met kit, zeker als je last hebt van papiervisjes. Zo kunnen de visjes zich niet door het huis verspreiden. Papiervisjes zitten vaak op zolders waar een cv-ketel hangt.
Als je zo eens zit te googlen op zilvervisjes zie je toch regelmatig de vraag op diverse fora voorbij komen of zilvervisjes in bed voor kunnen komen. Mijn antwoord: Ja.Zilvervisjes kunnen in bed voorkomen.
Zilvervisjes gaan dood bij een luchtvochtigheid van minder dan 50 procent. Vochtproblemen aanpakken is dan ook de beste remedie tegen deze insecten. Repareer lekkende afvoeren op tijd.
De zilvervisjes leven ongeveer drie jaar en in die tijd leggen de vrouwtjes honderden eitjes. Geen wonder, want ze reproduceren het hele jaar door.
De belangrijkste oorzaak van zilvervisjesoverlast is vaak de luchtvochtigheid en ventilatie van een woning. Wanneer de insecten in het huis terechtgekomen zijn, blijven ze namelijk alleen als het klimaat voor hen prettig is. Zilvervisjes wonen het liefst in vochtige en warme ruimten.
Lage temperatuur tegen papiervisjes
Probeer de temperatuur op zolder en in kamers die je weinig gebruikt dus laag te houden. Echt uitroeien is op deze manier wel lastig: papiervisjes kunnen 100 dagen zonder voedsel, en pas beneden de 16°C nemen ze geen voedsel meer op.
Wanneer vormen zilvervisjes een zilvervisjes plaag? Zilvervisjes vormen een zilvervisjesplaag als u er niet meer mee kunt leven. Dit is bij de één meer dan 10 zilvervisjes zichtbaar per dag en bij de ander 2 zilvervisjes per dag.
Zilvervisjes proberen hun eieren namelijk te verstoppen, zodat deze bijvoorbeeld niet in de stofzuiger verdwijnen. Daarom worden eitjes voornamelijk gelegd in kieren en spleten. Hier vallen ze niet op en liggen ze ook nog eens veilig. De kans dat de eitjes uitkomen, is zodoende groot.
Zilvervisjes klimmen graag in bed omdat het een warme, vochtige plek is. Wordt de slaapkamer niet goed geventileerd, dan wordt de ruimte vochtig door de ademhaling. Het bed wordt een extra aangenaam plekje door het zweet wat je 's nachts verliest. Ze kunnen zich heerlijk in het beddengoed verstoppen.
Doe een rauwe aardappel in en plastic zakje en leg hem 's avonds op plekken waar de zilvervisjes het meest voorkomen. 's Morgens gooi je het pakje weg samen met de gevangen insecten weg. Een oude vochtige doek die met gips is bestrooid, schijnt ook te werken.
Zilvervisjes houden van warme en vochtige ruimtes en komen daarom vaak voor in de wc, badkamer of keuken. Je ziet ze vooral in nieuwbouwwoningen, omdat hier nog jarenlang het vocht uit hout en beton uit verdampt. De lievelingsmaaltijd van een zilvervisje bestaat uit schimmels en voedselresten.
Je komt ze vaak tegen op warme, vochtige plaatsen zoals de badkamer, slaapkamer, zolder en kelder. Het feit dat zilvervisjes van vochtige en warme omgevingen houden is de reden waarom mensen ze soms in bed tegenkomen. Je bed wordt namelijk elke nacht verwarmd door je eigen lichaam.
Zilvervissen hebben lange antennen op hun hoofd en meestal drie staartachtige draden achter hun lichaam. Ze hebben geen vleugels, maar zes poten in het midden van hun lichaam.Dit helpt ze om zeer snel over horizontale oppervlakken te lopen.
De zilvervisjes val van S-Trap is de meest effectieve val tegen zilvervisjes. De val is speciaal gemaakt voor zilvervisjes, papiervisjes, ovenvisjes, museumkever larve, tapijtkever, spekkever, broodklopkever en stofluis.
Een zilvervisje heeft een lang en plat wortelvormig lichaam en wordt ongeveer één tot drie centimeter lang. Daarnaast heeft het zilvervisje nog twee sprieten op zijn kop en een stuk of vijf sprieten aan z'n achterlijf. Een zilvervisjes vliegt of springt niet, maar maakt wel snelle bewegingen.
Zilvervisjes leven op vochtige, warme plaatsen en houden van donker. Daarom zijn ze vooral 's nachts actief. De kleine beestjes kruipen door kieren en spleten in muren en plafonds van kamer naar kamer.
Het komt voor dat mensen er honderden aantreffen op een zolder of er elke dag wel 50 in de huiskamer tegen komen. Als het aantal zilvervisjes dat u per dag ziet, niet meer dan gemiddeld één per dag is en de hoeveelheid neemt niet toe, en u hiermee kan leven dan hoeft u ook niet te gaan bestrijden.
Zilvervisjes houden niet van kou.
Zilvervisjes bijten en steken niet. We kunnen ons wel voorstellen dat ze er niet fris uitzien.
Nee.Zilvervisjes kunnen niet steken of bijten. De kans dat ze ziektes overbrengen is ook erg gering.
Zij overleven namelijk op koolhydraten en eiwitten en die halen ze uit jouw spullen. Zo knabbelen ze gaten in kleding, papier, tapijt, haren, behang, boeken en schimmels of etensresten. En als er niets anders voorhanden is, zullen ze zich zelfs aan leder tegoed doen.