Go on, treat yourself. Starbucks Frappuccino® Coffee is één van onze meest geliefde koffies. Koffie en melk komen samen in een heerlijke vriendschap die in Frappucinojaren al jarenlang duurt. Deze heerlijke combinatie zit boordevol smaak en zorgt voor een glimlach op je gezicht en een blij gevoel in je buik.
Dus waar een ijskoffie vaak 'gewoon' ijsklontjes heeft met koffie en melk, heeft een frappuccino veel meer (slag)room, melk en zoete smaakmakers, waardoor je het meer een milkshake met een klein beetje koffiesmaak kunt noemen. Een ander verschil is dat er veel minder koffie in een frappuccino gaat dan in een ijskoffie.
Een typische frappuccino van 12 oz (354 ml) bevat ongeveer 70 mg cafeïne. Dit komt overeen met de hoeveelheid cafeïne die in een kleine kop koffie zit. Een grotere frappuccino van 16 oz (473 ml) kan echter tot wel 110 mg cafeïne bevatten.
Extra informatie. Hoog cafeïnegehalte (47mg/100ml).
De ijskoffie die we hedendaags kennen, bestaat meestal uit espresso, gefilterde koffie of koffiesiroop gemengd met ijsblokjes en melk. De ijskoffie won vooral aan populariteit toen Starbucks de frappuccino, frappe (gekoeld in ijs) + cappuccino, introduceerde in 1995.
Gemiddeld zitten er twee shots espresso koffie in een ijskoffie. Uiteraard kan dit ook meer of minder zijn, afhankelijk hoe groot je ijskoffie is en hoe sterk jij hem wilt drinken. IJsblokjes. Melk (kan ook haver-, soja- of amandelmelk zijn)
Starbucks cappuccino is een delicate en gekoelde mix van Starbucks espresso met melk en een vleugje cacao. Een ijskoffie die overal gedronken kan worden, zonder in te leveren op smaak. Je geniet het best van de Starbucks cappuccino ijskoffie door 'm gekoeld te drinken en zachtjes te schudden voor gebruik.
Hoog cafeïnegehalte (32mg/100ml). Happiness in een flesje, Starbucks Frappuccino Mocha Delight is een heerlijke zoete en romige ijskoffie.
IJskoffie is goed voor je hart
Toch heeft ook ijskoffie een aantal voordelen wanneer het aankomt op de gezondheid. IJskoffie bevat namelijk weer een stuk meer magnesium dan hete koffie. Magnesium helpt de bloeddruk stabiliseren en verlagen, waardoor je minder kans hebt op een hartaanval.
De ijskoffie met het laagste aantal suikerklontjes bestaat uit 2 suikerklontjes, terwijl de ijskoffie met de meeste hoeveelheid suiker maar liefst 7 suikerklontjes bevat. De ijskoude koffie met 7 suikerklontjes per gaat over de Starbucks, Frappuccino Cookies & Cream. Voor 250 ml een flinke caloriebom dus.
Starbucks frappuccino caramel is een heerlijk gekoelde mix van Starbucks espresso, magere melk en een rijke caramel smaak. Het resultaat is een luxe traktatie die je niet kunt weerstaan. Een ijskoffie die overal gedronken kan worden, zonder in te leveren op smaak.
Dit is lekker! Frappuccino is trouwens de merknaam van koffieketen Starbucks voor verschillende soorten koffie met roomijs. Niet te verwarren dus met ijskoffie, waarbij je gekoelde koffie drinkt. Voor mij is deze frappuccino het ultieme dessert om te serveren op een warme zomerdag!
NESCAFE® Frappé is de ideale verfrissing op warme zomerdagen met zijn heerlijk fijne vanille-mokka-smaak. Onze verfrissende melkkoffie kun je makkelijk maken door de inhoud van een zakje te mengen met (plantaardige) melk en een lepel, of te schudden met een shaker.
Als je 1,5 kopje van 350ml Starbucks koffie drinkt, zit je al aan de maximale 'toegestane' hoeveelheid cafeïne. In een kop zit namelijk al 260 mg cafeïne.
Doe het ijs, de afgekoelde koffie, de suiker en de melk in de keukenmachine met een sterke motor en mix tot het ijs helemaal fijngemalen is. Garneer je ijskoffie met een flinke toef slagroom en karamelsaus. Serveer je Caramel Frappuccino van Starbucks direct.
Ter vergelijking: in een blikje Coca‑Cola van 33 cl zit zo'n 32 mg cafeïne, terwijl een kop koffie zo'n 80 mg bevat – goed voor 2,5 blikjes.”
Decaf Espresso Roast | Decaf & Karamelachtig
Onze cafeïnevrije versies leveren dezelfde geweldige smaak en kwaliteit, alleen met minder cafeïne. Het is een beker voor degenen die weten wat ze willen, en vooral wat ze niet willen.
Starbucks gebruikt alleen 100% Arabica koffiebonen.
' 'Een caffè americano of een espresso?' Koffie staat namelijk niet op de kaart. De gewone koffie blijkt een caffè americano te zijn.
De basis voor ijskoffie is sterke koffie, zoals espresso - of zelfs een dubbele - of stevige filterkoffie. Na het zetten laat je de koffie even afkoelen en breng je 'm eventueel op smaak met iets zoets, zoals suiker of een speciale siroop voor in koffie.
Gebruik wel sterke koffie, want door de ijskontjes wordt de koffie iets milder van smaak. Je kunt naar wens suiker of een siroop toevoegen, ik vind het in een ijskoffie wel lekkerder als er iets van zoet in zit. Uiteraard kun je ook kokosbloesemsuiker of een andere suikervervanger.
100 ml bevat 65 calorieën.