In Frankrijk betaalt men geen wegenbelasting zoals in Nederland. Daarom moet u voor de meeste snelwegen betalen. Iedereen die gebruikmaakt van een tolweg, moet hier voor betalen.
In Frankrijk kennen ze geen wegenbelasting zoals wij dat in Nederland kennen. Je betaald in plaats daarvan voor het gebruik van de tolwegen. Er zijn vaak wel voldoende alternatieve routes waarbij je geen tolkosten hebt.
Fransen betalen geen wegenbelasting in hun land. In plaats daarvan betalen zij tol. Hiermee onderhoudt de overheid de Franse snelwegen. Meestal worden tolwegen in Frankrijk duidelijk aangegeven met borden en hebben ze tolhuisjes met slagbomen.
Daar komt bij dat eigenaren van elektrische voertuigen gemiddeld 37% minder belasting betalen dan eigenaren van diesel- en benzineauto's. In Oostenrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Polen en het Verenigd Koninkrijk is het verschil het grootst: daar betalen EV-rijders helemaal geen wegenbelasting.
België is het land met de hoogste autobelasting
Oostenrijk en Finland volgen ons buurland. Duitsland zit net onder Nederland. Daar hebben ze dus goedkopere catalogusprijzen, lagere brandstofkosten, lagere belastingen en een hoger tempo op de snelweg.
Iedereen die in Duitsland woont en een motorvoertuig heeft, is verplicht om Kfz-Steuer te betalen. Er bestaat een uitzondering voor mensen met een zware handicap: zij hoeven de belasting niet te betalen of krijgen 50 procent korting. Mensen met elektrische auto's krijgen de eerste vijf jaar een vrijstelling.
Hoeveel kost het inschrijven van een auto in Spanje? In grote lijnen moet je het volgende betalen om je auto te importeren in Spanje: de invoer/registratie belasting: +/- 100 euro. de wegenbelasting (jaarlijks): +/- 120 euro.
Waar in Europa betaal je minste belasting? Liechtenstein kent met 2,5% het laagste tarief van Europa, op de voet gevolgd door Bulgarije en Roemenië waar ze dividend belasten met 5 %.
Weekers wil dat voor auto's met een Oost-Europees kenteken die langdurig in ons land zijn, straks motorrijtuigenbelasting wordt betaald. Op dit moment krijgen bijvoorbeeld Polen nog geen aanslag voor de motorrijtuigenbelasting, omdat ervan wordt uitgegaan dat zij die al in hun land van herkomst betalen.
Op de lijst stonden al Amerikaans Samoa, Fiji, Guam, Palau, Panama, Samoa, Trinidad en Tobago, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Vanuatu. De EU zegt "te betreuren" dat die landen hun fiscale regime niet aanpassen aan de Europese gedragscodes over het faciliteren van belastingontduiking en -ontwijking.
In Frankrijk betaalt men geen wegenbelasting zoals in Nederland. Daarom moet u voor de meeste snelwegen betalen. Iedereen die gebruikmaakt van een tolweg, moet hier voor betalen. Dat geldt overigens niet alleen voor wegen.
Buiten Nederland mag u meestal tussen de 3 en 6 maanden rijden in uw auto met Nederlands kenteken.
Over het algemeen zijn auto's in Frankrijk goedkoper dan in België. Op een nieuwe auto wordt in Frankrijk 20% BTW gerekend in plaats van 21% in België. Weet wel dat je niet van die voordeligere BTW-regeling geniet als je een nieuwe auto koopt in Frankrijk.
Frankrijk heeft een totaal afwijkend systeem tov Nederland. De basisverzekering dekt ongeveer 60% van de zorgkosten, voor de rest kun je een aanvullende verzekering, een z.g. mutuelle af sluiten. Die is afhankelijk van dekking en leeftijd, maar reken op minimaal €100 per persoon per maand.
Aankoop en invoer van een nieuw motorvoertuig in Frankrijk
Er moet belasting over de toegevoegde waarde (BTW) betaald worden als het gaat om een nieuw voertuig (die bij levering minder dan zes maanden oud is of minder dan 6000 km heeft gereden). In dat geval is de BTW verschuldigd in het land waar de koper woont.
Reken op ongeveer euro 90,– per jaar. Hoeveel kost de Wegenbelasting per jaar. Voor een Citroen Nemo betaal ik ongeveer euro 39,– wegenbelasting per jaar.
Heeft u een oldtimer die ouder is dan 40 jaar? Dan kunt u mogelijk een vrijstelling krijgen voor de motorrijtuigenbelasting (mrb). Mrb betaalt u als u een motorrijtuig op uw naam heeft staan. Maar met de vrijstelling hoeft u dat dan niet meer te doen.
Nederland staat in de top 20 van de belangrijkste belastingparadijzen ter wereld. Volgens organisatie Tax Justice Network neemt Nederland de twaalfde plaats op de ranglijst in. Koplopers in de Financial Secrecy Index 2022 zijn de VS, Zwitserland, Singapore, Hongkong en Luxemburg.
De absolute nummer van 1 van de wereld, al 13 jaren achter elkaar, is Noorwegen. Volgens de statistieken scoort dit land het best op gebieden zoals de levensverwachting (82 jaar), levensstandaard en onderwijs.
Met een loonwig van 53,0 procent is België nummer één. Het cijfer is nog iets hoger dan in 2021, toen het 52,4 procent bedroeg. De volgende landen op de lijst zijn Duitsland (47,8 procent), Frankrijk (47,0 procent) en Oostenrijk (46,8 procent).
Naast de eenmalige BIV, betaalt u ook een jaarlijkse verkeersbelasting. Voor personenwagens, minibussen en motorfietsen krijgt u automatisch een betalingsuitnodiging zodra u uw voertuig inschrijft.
In andere landen, zoals Engeland, Frankrijk en Italië, betalen mensen minder of geen wegenbelasting. Daarom is er een andere manier bedacht om geld in te zamelen voor het onderhoud aan de weg, tankstations en rustplaatsen. De meeste tolwegen worden onderhouden door particuliere bedrijven.